آموزه های جهانشمول پیامبر اعظم(ص)

1: خانواده:

احادیث فراوانی از پیامبر(ص) نقل شده است که فرموده اند: «محبوب ترین نهاد نزد خدای عزوجل خانواده است». مسلما آنچه نزد خدا و پیامبرش محبوب تر باشد، نزد طاغوت و شیطان منفورتر است. لذا امروز هدف اصلی جریان تهاجم فرهنگی، ماهواره ها و شبکه های اجتماعی غربی ایجاد تزلزل در نهاد خانواده است. پیامبر اسلام(ص) برای تقویت نهاد خانواده و مودت و محبت در بین اعضای آن، اعم از زن، شوهر و فرزندان توصیه های بسیاری دارد، زیرا مسیر زندگی و سلامت بشری را در استحکام خانواده و رعایت قواعد زندگی طبیعی و فطری انسان می بیند.

2: اخلاق:

«إنما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق»؛ به راستی که من مبعوث شدم تا شرافت های اخلاقی را کامل و تمام کنم. امام صادق(ع) در رابطه با این مسئله می فرماید: «خداى عزّ و جلّ پیغمبرانش را به مکارم اخلاق زینت داد، شما نیز خود را بیازمایید. اگر چنین اخلاق والایی در وجود شما هم بود، خدا را سپاس گویید و بدانید که بودن آن ها در شما خیر است و اگر در شما نبود، از خدا بخواهید و نسبت به آن ها رغبت جویید.»

3: سبک زندگی:

در عصری که مصرف زدگی، اسراف و تبذیر، تجملات و تشریفات، بی عدالتی و بی صداقتی، بی محبتی و بی مهری در زندگی گروه های انسانی به چشم می آید سبک زندگی پیامبر اعظم(ص) الگوی مناسبی برای رهایی بشر از مادی گرایی و دنیا طلبی خواهد بود. زندگی پیامبر(ص) بر مبنای «اعتدال و میانه روی» بود؛ هرگز افراط و تفریط نکرد، زوائد معیشت راحذف کرد و به تمام معنا ساده زیست.

4: حکومت:

اندیشه نبوی حاکمی را تصویر می کند که تفاوت جوهری با عناصر طاغوتی دارد. بر این اساس حاکم اسلامی یک حاکم معنوی است که جایگاه اصلی قدرت او در معنویت است. در اندیشه اسلامی حکومت، حکومت مفاهیم، معیارها و ارزش هاست که مبتنی بر آموزه های وحی است و احدی نباید از آن تخطی کند؛ نه حکومت افراد و اصناف که ممکن است در مرور زمان دچار انحراف شوند.
مسلم است که نیاز امروز بشریت به معارف اسلامی و آموزه های نبوی بسیار بیشتر از زمان بعثت پیامبر اعظم(ص) است. و این نیاز تا زمان ظهور امام عصر(عج) روز به روز افزایش می یابد. تجاوزها، قتل و غارت ها و جاهلیت مدرن بشرِ امروز کمتر از مردمان عصر جاهلیت در زمان بعثت پیامبر(ص) نیست. تنها راه رهایی بشر از جرم و جنایت، جهل، فساد و فحشای رایج در دنیای امروز بازگشتن به همان آموزه های پیامبر اکرم(ص) است که جهانشمول است، قدیمی نمی شود و خِرد انسان تنها در پناه پیروی از وحی و آموزه های نبوی می تواند به فلاح و صلاح خویش نائل شود.

منبع: روزنامه شهرآرا، سه شنبه 19 مهر 1401ف شماره 3780

https://shahraranews.ir/fa/publication/content/13336/360321

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *