سخت گیرد این جهان برمردمان سخت گیر

معمولاً بسیاری از ما نسبت به اموری که چندان مهم و حیاتی نیستند حساسیت و سخت گیری بی مورد و بیش از حد نشان می‌دهیم که اگر با دقت بیشتری به آن ها بنگریم درخواهیم یافت آن قدرها هم که ما بدان بها داده ایم ارزش ندارند. به بیان دیگر بیشتر افراد به مسائل جزئی و بی‌اهمیت بیشتر از حد لازم حساسیت نشان می دهند؛ اینکه باید ساعت‌ها در ترافیک و یا صفی به انتظار بمانیم، به انتقاد غیرمنصفانه دیگران گوش کنیم، علی رغم تلاش و زحمت بسیار کماکان مشکلات اقتصادی داریم، فلانی پشت سر ما سخن ناروایی گفته و… در بسیاری موارد می تواند با بیش از حد اهمیت ندادن به آنها حل و فصل ‌گردیده و یا حداقل تحمل آن آسان تر شود. 

خیلی افراد بخش قابل‌ملاحظه‌ای از انرژی خود را صرف کارهایی می‌کنند که خیلی هم مهم نیستند. بدین‌ترتیب لذت بردن از لحظه حال را از دست می‌دهند. وقتی به موضوعات غیرضروری اهمیت زیادی ندهیم، انگیزه و نیروی بیشتری خواهیم داشت تا بتوانیم از آن برای لذت بردن از زندگی خود بهره بگیریم. زندگی ماشینی عصر جدید به گونه ای است که اغلب دچار استرس‌ها و هراس‌های بی‌موردی می‌شویم که نه‌تنها نمی‌توانیم کاری از پیش ببریم بلکه افتادن در دام اینگونه مسائل تمام انرژی ما را نیز سلب خواهد کرد. پس باید شیوه مواجهه با این مشکلات را بیاموزیم.
همه ما کما‌بیش در زندگی مشکلاتی داریم و هر یک از ما نیز طرز برخوردمان با مشکلات متفاوت است ولی همین نحوه رویارویی‌ها با مشکلات می‌تواند در چگونگی حل آنها بسیار تأثیرگذار باشد؛ یعنی اگر بتوانیم مقاومت کمتری نشان دهیم، کمتر حساسیت داشته باشیم و بیش از حد سخت نگیریم مشکلاتمان نیز زودتر حل می‌شوند و به سوی زندگی شادتر و آرام‌تری حرکت می کنیم. وقتی یاد بگیریم به جای مقاومت و سخت گیری بی مورد حساسیت خود را کم کنیم، زندگی در شرایط بهتری قرار می‌گیرد؛ لذا باید کوشید تا جایی که امکان دارد هیچ ‌چیز را زیاد سخت نگیریم.
توجه به این نکته بسیار ضروری است که بدانیم اندیشه‌های منفی به سرعت بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند. وقتی یک موضوع را بیش از حد بزرگ جلوه می‌دهیم با پرورش افکار منفی واقعاً آن مشکل بزرگ می شود؛ به‌گونه‌ای که مهار آن از توان و کنترل ما خارج می‌گردد. در این میان هر چه بیشتر به جزئیات توجه کنیم احساساتمان از آنچه هست بدتر و مشکلی به مشکل بعدی اضافه می‌شود. طوری که ناراحتی تمام ابعاد وجودمان را فرامی‌گیرد و نمی‌توانیم از لحاظ ذهنی آرامش داشته باشیم. لذا باید قبل از اینکه افکارمان متوجه نگرانی شوند از آنچه در ذهنمان می‌گذرد آگاه شده و آنرا کنترل نماییم. هرچه زودتر جلوی پیشرفت افکار منفی را بگیریم، متوقف کردن آن آسانتر می‌شود.
آن چه مسلم است ماهیت زندگی در دنیا به گونه ای است که انسان در آن با محدودیت ها، مشکلات و زحمات فراوانی مواجه می گردد لذا باید تلاش کرد با توکل، سعه صدر وگذر کردن از مسائل غیر ضروی و بی اهمیت، مشکلات و سختی ها را به حداقل رسانید. زندگي نعمتی زیباست که از سوی خداوند مهربان به ما ارزانی  شده است وتا وقتي اميد و شادی وجود دارد زندگي جاریست. شاد زیستن نوعی هنر است که هر بنده ای از آن برخوردار نیست. اگر این واقعیت را بپذیریم که “سخت گیرد این جهان بر مردمان سخت گیر” ضروری است با نگاهی همراه با تساهل به مشکلات زندگی، شادی را همیشه برای خود و دیگران به ارمغان بیاوریم.

* روزنامه خراسان – مورخ 27 فروردین 93 – شماره18663

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *