ضابطه ها برای مردم

دربین نهادهای دولتی و عمومی، رضایتمندی مردم از شهرداری ها در سراسر کشور به طور متوسط از سایر دستگاه های اجرایی کمتر است یا شاید درست تر باشد که بگوییم مردم از تشریفات اداری شهرداری ها گلایه بیشتری دارند؛ البته دلیل این نارضایتی بیشتر، تنها کیفیت پایین تر سطح خدمات نیست، بلکه بخشی از آن به دلیل سطح ارتباطی گسترده تر مردم با مدیریت شهری است که تقریبا به صورت روزانه است و از اکثر سازمان های عمومی و دولتی دیگر بیشتر است.
نکته درخورتوجه اینکه در سال های اخیر این مهم بسیار بیشتر از گذشته مورد توجه مدیریت شهری قرار گرفته و به عنوان دغدغه ای جدی مطرح شده است؛ به خصوص در کلان شهرها به تازگی این موضوع، چالشی جدی برای مدیران شهری محسوب می شود و اقداماتی نیز شهرداری ها برای بهبود سلامت و کیفیت خدمات اداری انجام داده اند که بی شک تا رسیدن به نقطه ایده آل، فاصله فراوانی وجود دارد.
بخشی از اقدامات بهبودی در این راستا معطوف به اصلاح و بهینه سازی ضابطه ها و فرایندها برای تسهیل امور مردم و افزایش کیفی خدمات است. باتوجه به اینکه مدیریت شهری هم درقالب شوراهای اسلامی ظرفیت قانون گذاری دارد و هم در چارچوب اختیارات شهرداری ها ظرفیت اجرایی و عملیاتی، بنابراین می تواند در راستای اسناد بالادستی و در حوزه اختیارات خود با تنظیم ضابطه های اصولی و قانونی، روند تشریفات اداری و خدمات دهی را به گونه ای روان و شفاف کند که بهره گیران و ذی نفعان خدمات شهرداری ها را تا حد بسیار زیادی از کیفیت و روانی خدمات راضی نگه دارد. نباید فراموش کرد که شهر متعلق به همه شهروندان است و رونق و پویایی آن در گرو رضایت و مشارکت آحاد جامعه شهری است، پس ضرورت دارد هرگونه فعالیتی که در این چارچوب انجام می گیرد، در راستای رفع نیازهای آن ها و همچنین افزایش رفاه عمومی باشد. امروز باتوجه به افزایش اختیارات و گستردگی روزافزون اهمیت مدیریت شهری در جریان حاکمیت و به تبع آن نقش آفرینی بیشتر شهروندان در رونق و پیشرفت کشورها، باید تعاملات سیستمی و سالمی بین جریان های مختلف و اثرگذار حوزه شهری براساس ضابطه های روان، هدفمند و مناسب تنظیم و برقرار شود تا به صورت مستقیم به پیشرفت کشور بینجامد.

 

منبع: روزنامه شهرآرا، سه شنبه 24 خرداد 1401، شماره 3688

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *