وقتی «ازدواج آسان» سخت می شود!

 

ازدواج و تشکیل خانواده مقوله ای است که در تمام مکاتب اخلاقی و دینی به عنوان حرکتی مقدس از آن یاد می شود که دوام و سلامت زندگی فردی و اجتماعی بشر را تضمین می نماید.بر این اساس شاید یکی از دلایلی که ازدواج مقدس شمرده می شود این است که انسان را از خودپرستی و خوددوستی به سوی دیگردوستیسوق می دهد.تا قبل از ازدواج فقط یک«من» وجود دارد و همه چیز انسان تنها برای خویشتن است، اما با ازدواج این حصار شکسته می شود و فرد دیگری در کنار انسانقرار می گیرد که در تمام مسائل زندگی با او شریک می شود.سپس با تولد فرزندان ایندایرهگسترده تر می شود و آدمیخصایص مهم اخلاقی از قبیل؛ مهرورزی، گذشت، عشق، محبت، فدارکاری و … را نیز تجربه می کند.
با این وجود امروزه شرایطی به وجود آمده است که دیگر ازدواج کردن آسان نیست.و همین امر مهم که نیاز طبیعی و لازمه حیات اجتماعی و تداوم نسل آدمی است این روزها دیگر به راحتی گذشته صورت نمی پذیرد. متأسفانه آنقدر سنت های پوچ و بی معنا گرداگرد اصل مسأله ازدواج را فراگرفته که نیازهایروحی، جسمی و جنسی جوانان فراموش شده و همه دنبال کارهای غیرضروری، ترویج سنت های غلط، افزایش تشریفات و در نهایت پر هزینه کردن ازدواج هستند. در برخی خانواده ها آنقدر این مشکلات وسعت یافته است که جوان یا به کلی قید ازدواج را می زند و یا اینکه عملاً توان ازدواج کردن ندارد.
امروزهچند مانع بزرگ بر سر راه ازدواج آسان جوانان وجود دارد که در رأس آن توقعات بالا، مهریه های سنگین، تشریفات و تجملات در جهیزیه، عقد و عروسی است. عدم مسئولیت پذیری و تربیت های ناقص خانوادگی که باعث شده جوانان در سنین لازم آمادگی ازدواج نداشته باشند، توسعه روابط قبل از ازدواج و طلاق های رو به افزایش که سبب بدبینی گروهی از جوانان گردیده است، از بین رفتن نگاه معنوی به ازدواج، رواج معیارهای غیرمنطقی در انتخاب همسر از دیگر موانع اصلی ازدواج آسان است.
این در حالی است که بعضاً در جامعه رفتارهای نابهنجار اجتماعی مشاهده می‌کنیم که ناشی از عدم فراهم بودن شرایط ازدواج و پایین آمدن آمار ازدواج در کشور است. جای تأمل است که براساس آمار اعلام شده سازمان ثبت احوال، تعداد ازدواج‌های سال 91 نسبت به سال قبل از آن 10 درصد کاهش داشته که از مهمترین دلایل آن قطعاً بالارفتن میزان تورم و هزینه های زندگی است. به گونه‌ای که جوانی که قصد تشکیل خانواده و ازدواج داشته باشد، با هزینه‌های سرسام‌آوری روبرو خواهد شد که ترجیحاً عطای آن را به لقایش خواهد بخشید و قید تشکیل خانواده و عمل به سنت پیامبر را می زند.لذا به طور قطع یکی از مهمترین وظایف دولت یازدهم در حوزه ی اجتماعی سر و سامان دادن به امر ازدواج و تشکیل و انسجام نهاد خانواده است. هر چند در دولت قبل برنامه‌هایی برای ازدواج آسان و تحکیم خانواده در وزارت ورزش و جوانان مطرح شد تا با همکاری دفتر امور خانواده حوزه علمیه نهایی شود اما این پیش‌نویس هیچگاه نهایی نشد و موضوع ازدواج آسان و کم‌کردن هزینه های ازدواج تنها در قالب یک طرح و برنامه باقی ماند.خانواده كوچكترين و در عين حال مؤثرترين واحد اجتماعی است كه بر هويت و شخصيت افراد جامعه تأثير غيرقابل انكاری دارد و بی شک امروز تنها راه نجات جامعه و سالم سازی آن ترویج ازدواج سالم و آسان و بازگشت به محیط خانواده است.
خراسان – مورخ سه‌شنبه 1392/07/16 شماره انتشار 18522

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1392&month=7&day=16&id=5177425

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *