کارگر هستم نجیب و سختکوش

سحر خیز است. هر روز صبح قبل از آن که آفتاب سر بزند بسم الله می گوید، پاشنه های کفشش را بالا می کشد، از خانه بیرون می آید و زودتر از همه در محل کار حاضر می شود. بی ادعا و کم حرف است. اهل کم فروشی و کم کاری نیست. بی ریا و خالصانه هر چه نیرو و توان دارد در طبق اخلاص گذاشته و برای لقمه ای نان حلال به مردم خدمت می کند. کار طاقت فرسایی دارد و هر روز فشار سنگینی را تحمل می نماید. دست های پینه بسته اش سلامت و سخت کوشی او را گواهی می دهند. گرما و سرما، خرده فرمایشات و غرولند کارفرما و سایر مشکلات کار را صبورانه تحمل می کند و آفتاب که غروب کرد خسته و کوفته به منزل می رود. کمی استراحت می کند و خیلی زود از شدت خستگی وکوفتگی به خواب می رود تا برای کار روز بعد آماده و سرحال باشد. فرصتی برای تفریح و گردش ندارد. درآمد آنچنانی نداشته و مشکلات اقتصادی او و خانواده اش را اذیت می کند. ولی ناراضی نیست. از اینکه تن سالم و کار ارزشمندی دارد خدا را شکر می کند و برای بهبود اوضاع از هیچ تلاشی دریغ نمی کند. این حال و روز بسیاری از کارگران نجیب و سختکوش این مرز و بوم است. که محور پیشرفت، حرکت و حیات مستمر جامعه هستند. همان هایی که با جسم و جان خود و با تمام وجود برای پیشرفت و آسایش کشور کار می کند.

کاربه معنای وسیع کلمه شامل؛ کار یدى، جسمى، فکرى، علمى، مدیریتى و یا هر نوع دیگر آن ارزشمند است. اگر کار نباشد سرمایه، مواد، انرژى، اطلاعات، هیچکدام براى انسان مفید نخواهد بود. کار است که مثل روحى در کالبد سرمایه، انرژى، مواد اولیه و … دمیده و آن ها را به عنصری قابل مصرف تبدیل می کند، تا انسان ها بتوانند از آن استفاده کنند. کارگران ستون فقرات یک جامعه هستند و در صورت نبود و یا ضعف آنها جامعه فلج می شود. این تنها بخشی از  ارزش کار و اهمیت کارگر است.
اگر دست کارگر، فکر کارگر، انسانهاى کارآفرین، نیروى انسانىِ ماهر در جامعه‌ گرامى داشته شود، آن جامعه پیشرفت خواهد کرد. اینکه پیامبر اعظم(ص) دست کارگر را می بوسد، این فقط تقدیر از یک شخص نیست؛ این ارزشگذارى است، این آموزه ای است که به ما می گوید دست کارگر و تلاش نیروى انسانى آنقدر ارزش دارد که وجود شریف پیامبر خم شده و دست او را می بوسد؛ این درس به همه ی انسان هاست که چگونه برای کار و کارگر احترام قائل باشند.
کارگران و کارفرمایان در اقتصاد مقاومتی نقشی اساسی دارند و افزایش تولید، ترویج مصرف کالای داخلی، توانمند سازی نیروی کار، خلاقیت، ارتقای مهارت و اقتصاد دانش بنیان از جمله عناوینی است که مربوط به واحد های تولیدی می شود. حمایت از کار و کارگر ایرانی منجر به کاهش واردات و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور، کاهش ضایعات و در نتیجه اشتغال پایدار می شود. یکی از راه های حمایت از کارگران توسعه چتر بیمه به خصوص بیمه درمانی است و باید دولت و مجلس از آنان که اساس تولید و ارتقای کیفیت هستند، حمایت کنند. نکته پایانی این که قانون کار برای حمایت از کارگران ضمانت اجرایی کافی ندارد و با وجود جنبه حمایتی قانون کار از قشر کارگر، متاسفانه در بیشتر مواقع این قانون به نفع کارفرمایان تفسیر می شود. لذا می بایست در این زمینه بازنگری های لازم صورت پذیرد.

*خراسان – مورخ پنج‌شنبه 1393/02/11 شماره انتشار 18676

 

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1393&month=2&day=11&id=5930298

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *