از بدو خلقت تا به امروز و در هر دوره ای از زندگی بشر شیوه ها، آداب و رسوم و عادت های خاصی در زندگی انسان ها جاری و ساری بوده است. شیوه هایی که بعضاً در عصرهای گوناگون بسیار متفاوت بوده تا جایی که بر اساس آن نظریه پردازان دوران مختلفی زندگی آدمی بر روی زمین را با نام های مختلف می خوانند. از عصر غارنشینی و کشاورزی بگیرید تا عصر صنعتی، فراصنعتی و عصر دانش و اطلاعات.
زندگی بر اساس اتفاقات روز و پیشرفت های تکنولوژیکی اهمیت فراوانی دارد. و انسان لاجرم باید رفتار خود را به گونه ای تنظیم کند که بتواند بهترین پاسخ ممکن را برای فعل و انفعالات محیطی داشته باشد. اما سوال اساسی اینجاست؛
آیا هر سبک و روشی که در زندگی انسان یا غاطبه ی گروه های بشری ایجاد شد و تکثیر یافت صحیح و سالم است؟
آیا هر چیزی که در زندگی گذشتگان بوده تنها با توجیه اینکه امروزی نیست باید تغییر کند؟
اصلاً گذشتگان بهتر و سالم تر زندگی می کردند یا امروزی ها؟
داستان عجیب برخی از مرسوم ترین شیو های زندگی ما امروزی ها خواندنی است؛
اکثر ما امروزی ها بدون ملاحظه ايام را می گذرانيم، خيلی کم می خنديم، سریع رانندگی می کنيم، تندتند راه می رویم، همیشه عجله داریم، با کوچکترین اتفاق نامطلوبی از کوره در رفته و به شدت عصبانی می شويم، زیاد غر می زنیم، شب ها تا ديروقت بيدار می مانيم، خسته و کسل از خواب برمی خيزيم، معمولاً صبحانه نمی خوریم، از ورزش خبری نیست، برای مطالعه کردن وقتی اختصاص نمی دهیم، حوصله سر و کله زدن و بازی با بچه ها را نداریم، اگر منزل باشیم اغلب اوقات تلويزيون نگاه می کنيم و خيلی بندرت دعا و نیایش می کنيم، هیچ جا حتی سر سفره از شر تلفن همراه خود در امان نیستیم، درونگرا شده ایم، ارتباطات مجازی، تلفنی، وایبری، اینترنتی و پیامکی را به ملاقات های رو در رو ترجیح می دهیم، زمانی برای صله رحم و دیدار فامیل و آشنایان نداریم، از حال و روز همه حتی همسایه ها و دوستان قدیمی بی خبریم، تقریباً تمام روزهای ما مثل روز قبل آغاز می شود و تا انتهای شب ادامه دارد. مثل یک ماشین کوکی این اتفاقات هر روز تکرار می شود و انگار چیزی در اختیار ما نیست و سایه روزمرگی بر زندگی ما افتاده است!
شاید برخی از موارد ذکر شده کمی اغراق آمیز به نظر برسد و یا اینکه تعدادی از آن ها در مورد زندگی برخی از ما امروزی ها مصداق نداشته باشد ولی آنچه مسلم است روش زندگی امروزی ها تا حد زیادی تغییر کرده و بسیاری از اتفاقات و پیامدهای زندگی ماشینی ناخواسته شیوه ی زندگی اکثر مردم را تحت تأثیر قرار داده است.
البته همان طور که ذکر شد این واقعیت قبول که در هر عصر و دوره ای باید مطابق با نیازها و لازمه های همان زمان زندگی کرد ولی برخی از اصول در زندگی وجود دارند که تاریخ مصرف نداشته و باید همواره مورد توجه قرار گیرد. اصولی مثل؛ تغذیه سالم و مناسب، خواب کافی، ورزش، ارتباط با خدا، مهربانی با خانواده، مردم داری و تعاملات اجتماعی، صبر، وقار و تعقل در زندگی و… مواردی هستند که همواره در زندگی انسان اصالت داشته، مربوط به دیروز و امروز هم نیست و به صورت فطری برای طول تاریخ زندگی بشر مفید بوده و نباید از آن غافل شد.
اگر کمی با دقت به اطراف خود نگاه کنیم هنوز هم کمابیش افرادی را می بینیم که بر خلاف اکثر امروزی ها با برنامه ریزی مناسب به معنای واقعی زندگی می کنند و به همه ی امور خود می رسند. لذا قبل از هر چیز باید روش زندگی خود و نحوه استفاده از زمان را تحلیل و بررسی کنیم. هنگام تجزیه و تحلیل آنها خود متوجه فعالیت های غیرضروری خواهیم شد. سپس با اولویت بندی، کارهای غیرضروری را که نه تنها اوقات خوشی برای ما نمی سازد بلکه ما را از اهدافمان دور می کند حذف می کنیم.
اصلاً نباید فکر کرد که مجبوریم تمام روز کارهای خط کشی شده انجام دهیم یا هر کار تفریحی و لذت بخشی زائد به حساب می آید. اتفاقاً برای تصمیم گیری درباره فعالیت هایی که می بایست انجام دهیم فعالیتی را حذف کنیم که از آن لذت نمی بریم. برای شروع انسان نباید مسئولیت هایی بیش از آنچه می تواند به صورت معقول انجام دهد را به عهده بگیرد در ادامه پس از اینکه فهرست کارهای روزانه به میزان قابل قبولی از مسئولیت ها کاهش یافت، زمان برنامه ریزی فرا می رسد.
برای دستیابی به شیوه ی مناسبی از زندگی و مدیریت زمان باید انسان حتماً زمانی را فقط برای خود و خانواده اش در نظر بگیرد. قطعاً امروزی ها هم مثل همه آدم های طول تاریخ برای دستیابی به بهترین شیوه ی زندگی به زمان کافی برای ارتباط با “خدا، خود و خانواده” نیازدارند. خصوصاً ما ایرانی های مسلمان که در ریشه ی ملی و مذهبی خود برای این واژگان از دیرباز قداست فراوانی قائل بوده و هستیم.
کد مطلب: 253795
موضوع: زندگی به سبک آدم های عصر ما؛
عنوان: امروزی ها…!
نویسنده: مهدی یاراحمدی خراسانی
منبع: پایگاه خبری تحلیلی الف
تاریخ انتشار : جمعه ۵ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۱۳