وي در ادامه با اشاره به روند پرشتاب خصوصي سازي در کشورمان افزود: در سال جاري 340 شرکت از جمله شرکتهاي بزرگ پتروشيمي، پالايشگاهها و نيروگاه ها در ليست واگذاريها قرار گرفته است که مديريت و سهام آنها به بخش خصوصي منتقل مي شود.
وزير امور اقتصاد و دارايي کشورمان در ادامه با بيان اينکه روند صعودي شاخص کل بورس کشورمان در مقايسه با بورسهاي جهاني افزايش يافته است، افزود: در سال گذشته شاخص کل بورس اوراق بهادار با 58 درصد رشد به 12500 واحد رسيد و همچنين حجم ارزش کل سهام موجود در بورس به 74 ميليارد دلار رسيده است که بيانگر افزايش تقريبي دو برابر ارزش کل بازار سرمايه طي پنج سال گذشته است.
حسيني در ادامه تصويب آيين نامه جديد سرمايه گذاري خارجي براي ورود سرمايه گذاران خارجي به بورس کشور را مثبت ارزيابي کرد و افزود: کشورهاي اسلامي با سرمايه گذاري در بورس ايران که منطبق با اصول و مباني شريعت اسلامي است، مي توانند از مزيتهاي بازار بورس ايران نيز بهره مند شوند.
وي در ادامه با دعوت از سرمايه گذاران خارجي براي حضور و مشارکت در پروژههاي سرمايهگذاري خارجي کشور تصريح کرد: دولت ايران آماده است تحت قانون تشويق و حمايت از سرمايهگذاري خارجي، از همه سرمايه گذاران خارجي حمايت كند.
* مشارکت کشورهاي اسلامي در اوراق ارزي دولتي (صکوک)
وزير امور اقتصادي و دارايي در ادامه با اشاره به انتشار اوراق مشارکت ارزي دولتي (صکوک )در سال گذشته،يادآور شد : با توجه به تقاضاي پروژه هاي بزرگ کشور در بخشهاي نفت، گاز و نيروگاهها اقدامات گسترده اي بر جذب منابع مالي مورد نياز اين پروژه ها با رعايت اصول شريعت و مباني اسلامي از طريق انتشار اين اوراق انجام شده است.
وي در ادامه ضمن دعوت از کشورهاي اسلامي براي سرمايه گذاري در اين اوراق ،تصريح کرد: همچنين در سال جاري با توجه به نياز پروژه هاي زيربنايي کشور، 11.5 ميليارد يورو اوراق مشارکت ارزي دولتي انتشار خواهد يافت.
* تشکيل صندوق مشترک سرمايه گذاري کشورهاي اسلامي
حسيني در ادامه بر تشکيل صندوقهاي مشترک سرمايه گذاري و به کارگيري ارزهاي ملي در تبادلات اقتصادي في مابين کشورهاي اسلامي تأکيد کرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران آمادگي دارد ضمن توسعه روابط اقتصادي با کشورهاي اسلامي ، به صورت فعال و با تمام توان، براي طراحي و پياده سازي مکانيزمهاي عملياتي اهداف فوق ، با بنياد جهاني اقتصاد اسلامي همکاري كند.
وي در عين حال خاطرنشان کرد: بدون شک تحقق اين اهداف بايد براساس مدلهاي مبتني بر شريعت اسلامي، و نه اتکا به نسخه هاي از قبل طراحي شده، ميسر خواهد بود.
*استفاده از مباني اقتصاد اسلامي در بازارهاي مالي جهاني
وزير امور اقتصادي و دارايي در پايان ضمن اشاره به بحران مالي جهاني و تاثيرات برخي از کشورها از جمله يونان در پس لرزههاي اين بحران افزود: با گذشت بيش از دو سال از آغاز اين بحران پيش بيني ها نشان مي دهد طراحان نظام مالي و اقتصادي جهان نه تنها توان پيش بيني، مديريت بحران و واکنش سريع به آن را ندارند بلکه در بسياري مواقع، با بهره گيري از اتصال و درهم تنيدگي موجود با بازار ديگر کشورها، در بسياري موانع از آن به عنوان وسيله اي براي انتقال اثرات منفي و پس لرزه هاي بحران به اقتصادهاي ديگر کشورها استفاده مي کنند.
حسيني درس بزرگ بحران مالي جهان را بهره گيري از مباني اقتصاد اسلامي در بازارهاي مالي جهاني دانست و افزود: نهادهاي اسلامي به دليل رعايت اصول شرعي، پرهيز از عمليات ربوي در مقابل بحران، مقاوم پذير شده اند.
بر اساس اعلام روابط عمومي سازمان سرمايهگذاري همچنين قرار است در اجلاس کوالالامپور درباره موضوعاتي همچون چالش هاي جديد در عرصه اقتصاد، تجارت، نوآوري در ارتباط با نيازهاي جديد، تجارت و امکانات سرمايهگذاري و ايجاد رقابت در حمل و نقل و ترابري بحث و تبادل نظر شود.
رونق اقتصادي پس از گذر از بحران مالي و اطمينان يافتن از وضع کره زمين در آينده از ديگر موضوعاتي است که در اجلاس کوالالامپور بررسي خواهد .
http://isna.ir/