رييس جهاد دانشگاهي با تاكيد بر ضرورت ثبات مديريت در راستاي تحقق اهداف سند چشمانداز بيست ساله و برنامههاي توسعهاي كشور، گفت: براي اثبات در مديريت اجرايي برنامه بايد تعريف درستي از مديريت سياسي و اجرايي داشته باشيم و مديران اجرايي با تغيير دولتها و مديران ارشد سازمانها تغيير پيدا نكنند.
دكتر حميدرضا طيبي در چهارمين جشنواره ملي علمي كاربردي، همچنين اظهار كرد: همه بخشهاي ما در حوزه توسعه متكي بر تربيت نيروي انساني كارآمد است.
وي ادامه داد: در حوزه توسعه فناورانه كشور تربيت نيروي انساني كارآمد چه در توليد فناوري و چه در بهرهبرداري درست از فناوري و چه در ارتقاي آن برعهده دانشگاه جامع علمي كاربردي است.
به گفته طيبي، فرآيند توسعه پايدار زماني محقق ميشود كه همه اجزاي آن اعم از توسعه علمي، فناوري، فرهنگي، اجتماعي و سياسي با يكديگر رشد داشته باشد كه حاصل رشد متوازن آن امنيت، اقتدار و شكوفايي اقتصادي و رفاه همراه با عدالت خواهد بود.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به دو عامل مهم توسعه علم و فناوري و توسعه فرهنگي در اين زمينه، اظهار كرد: امروزه ملاك سنجش توانمندي در بسياري از كشورها، توان توليد علم و فناوري است، البته توسعه فرهنگي نيز از اهميت ويژهاي برخوردار است زيرا توسعه علمي و فناورانه در يك بستر منبعث از تعاليم اسلامي باعث حركت در مسير صحيح مورد نظر خداوند و سعادت دنيوي و اخروي است.
وي با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري مبني بر اينكه راه پيشرفت كشور از توسعه فناورانه ميگذرد و ما بايد صاحب علم و فناوري باشيم، تصريح كرد: بايد ثروت خود را از توليد علم و فناوري و محصولات علمي و فناورانه خودمان به دست آوريم نه از فروش منابع طبيعي در تمام حوزهها.
رييس جهاد دانشگاهي با اشاره به دستاورد و موفقيتهاي علمي كشور و جهاد دانشگاهي، افزود: كشور توانايي حركت در مرز توليد علم و توليد فناوري را دارد، اما مساله اينجاست كه چرا با مشكلاتي در اين راستا مواجه هستيم.
وي در ادامه گفت: اولين مساله داشتن اراده و خودباوري است كه مقام معظم رهبري همواره بر اين مهم تاكيد دارند كه اين توجه، از نكات كليديست كه ميتواند سرعت ما را چندين برابر كند.
وي با بيان اينكه اين توجه و اراده بايد در بحث اجرايي، قويتر و مستحكمتر شود، تصريح كرد: در اينجا روي صحبت با دولت خاصي نيست، ميدانيم اين اراده در رئيس دولت نهم و دهم به صورت قوي وجود دارد اما بنده اشكال را در چند مورد ميدانم. بايد بپذيريم توسعه حاصل برنامهريزي جامع درازمدت و هماهنگ كردن كليه بخشهاي مرتبط با توسعه است كه بايد به اين مساله در خصوص برنامهريزي چشمانداز بيست ساله و نقشه جامع علمي كشور توجه ويژهاي داشته باشيم.
طيبي با اشاره به ابلاغ سند چشمانداز بيست ساله كشور در سال 83 از سوي رهبر معظم انقلاب كه بر اساس آن بايد طي چهار برنامه پنج ساله به اهداف سند چشمانداز رسيد، اظهار كرد: تاحدي در مسير صحيح توسعه در تاخير به سر ميبريم كه از عوامل اين تاخير نبود نقشه علمي در زمينه توسعه علم و فناوري و هدفمندسازي آنهاست.
رييس جهاد دانشگاهي ابراز اميدارواري كرد كه ظرف دو ماه آينده تدوين نقشه علمي كشور نهايي و به مجلس شوراي اسلامي ارسال شود.
وي با بيان اينكه بايد مجريان و بازيگران عرصه سياستگذاري و اجرايي به دقت مشخص و حدود وظايف آنها معلوم شود، افزود: براي توسعه علمي و فناوري بايد يك سازمان پاسخگو داشته باشيم. در قانون اين وظيفه بر عهده وزارت علوم گذاشته شده است، ولي حجم مسائل آموزش عالي باعث ايجاد معاونت علمي و فناوري شد كه متاسفانه اين معاونت نيز در جايگاه واقعي خود نتوانسته قرار بگيرد.
رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينكه شكي نداريم كه با ايمان به حركتهاي جهادي و يا علي گفتن كه در فرهنگ، ممكنسازي ناممكنهاست قادر خواهيم بود راههاي توسعه را به صورت ميانبر طي كنيم.
وي با اشاره به فعاليتهاي ارزنده دانشگاه جامع علمي كاربردي، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي به عنوان يكي از بزرگترين مجموعههاي مرتبط با اين دانشگاه داراي 42 شعبه فعال در 39 شهرستان با 35 هزار دانشجو و 15 هزار دانشآموخته بوده و نقش سازندهاي در ماموريت اين دانشگاه دارد.
طيبي خاطرنشان كرد: اگر جهاد دانشگاهي بزرگترين مجموعه در ارتباط با دانشگاه علمي كاربردي نباشد حتما يكي از بزرگترين مجموعههاست.
وي درخصوص ارائه وام به فارغ التحصيلان دانشگاه براي ايجاد اشتغال عنوان كرد: اين اتفاقي است كه بايد در بحث توسعه كشور براي فارغالتحصيلان ايجاد شود و شرايطي فراهم شود كه فارغالتحصيلان احساس كنند كه محصولاتشان مورد نياز جامعه و صنعت است.
وي با اشاره به برنامه جهاد دانشگاهي در خصوص تخصصي كردن آموزشهاي علمي كاربردي خصوصا در رابطه با امر پژوهش، عنوان كرد: جهاد دانشگاهي در سطح آموزش عالي تجربه موفقي داشته است از جمله دانشگاه علم و فرهنگ و پژوهشكده رويان، كه به صورت بيسابقهاي از آنها استقبال و باعث ارتباط نزديك مابين بخشهاي پژوهشي و پژوهشي كاربردي شد.
طيبي در خاتمه به ارايه پيشنهاداتي عنوان كرد: مسوولان تهيه برنامههاي اجرايي نقشه جامع علمي كشور ضمن مشخص كردن جايگاه دانشگاه علمي كاربردي دراين نقشه مهم نيروي انساني متخصص مورد نظر در حوزههاي مختلف را جهت تربيت توسط دانشگاه جامع مشخص كنند.