وي در گفتوگو با ايلنا خبر داده كه تصميم دارد با مديرانش، همانند سفرهاي رياستجمهوري به دانشگاههاي مختلف سفر كند و مشكلات آنها را از نزديك جويا شود. دانشجوتاكيد كرده حرفي در مورد محدوديت تشكلهاي دانشجويي نزده و تشكلها بايد براساس فرمايش حضرت آقا رشد سياسي داشته باشند و با نشاط و شادابي بيشتر در دانشگاهها فعاليت كنند و رشد و نشاطي كه بايد در دانشگاهها باشد عليالقاعده از طريق تشكلهاي دانشگاهي صورت ميگيرد.
دانشگاهها مهر باز ميشوند:
وزيرعلوم، تحقيقات و فناوري با تأکيد بر آمادگي کامل کليه دانشگاهها براي آغاز سال تحصيلي از بازگشايي دانشگاهها و مراکز آموزش عالي در اول مهر ماه خبر داد و شايعه هرگونه تأخير در شروع سال تحصيلي دانشگاهها را القاي دشمنان نظام اسلامي دانست.
به گزارش مهر، کامران دانشجو در جلسه اي با روساي دانشگاههاي استان تهران با اشاره به تعداد دانشگاهها و مراکز آموزش عالي در استان تهران و نقش الگوسازي آنان براي ساير نقاط کشور بر لزوم برنامه ريزي براي رفع نيازهاي علمي و آموزشي واقعي جامعه توسط دانشگاهها و مراکز پژوهش تأکيد کرد.
وزير علوم گفت: افزايش کيفيت آموزش، تقويت تعامل دانشگاهها و مراکز پژوهشي با صنعت و ساير نهادهاي اجتماعي حوزه هاي کاربري بر اساس سند راهبردي، هويت بخشي به دانشجويان در فعاليتهاي اجتماعي، فرهنگي و سياسي در راستاي منافع ملي، ايجاد آرامش و امنيت رواني و تأمين حفظ حريم خصوصي دانشجويان از اولويتهاي اين وزارتخانه در دانشگاهها است.
شهريه دانشگاه آزاد اسلامي منوط به تصويب در هيئت امنا و تاييد نهايي وزير علوم است که تا کنون چنين امري اتفاق نيفتاده است بنابراين شهريه دانشجويان دانشگاه آزاد به صورت علي الحساب از دانشجويان دريافت خواهد شد.
بسياري از دوره هاي تحصيلي مانند شبانه، غير انتفاعي، مجازي، نيمه حضوري، پيام نور و دانشگاه آزاد شهريه اي هستند و بخش اعظم دانشجويان در اين دوره ها تحصيل مي کنند. خبرگزاري مهر در گزارشي به بررسي شهريه دوره هاي مختلف تحصيلي در مهر 88 پرداخته است.
به گزارش مهر، دانشجويان بسياري در دانشگاههاي کشور در مقاطع مختلف تحصيلي وارد دوره هايي مي شوند که ملزم به پرداخت شهريه به دانشگاه هستند. شهريه دانشگاهها و دوره هاي مختلف تحصيلي هر ساله از اهميت ويژه اي براي داوطلبان ورود به دانشگاهها و دانشجوياني که وارد مقاطع جديد تحصيلي مي شوند برخوردار است.
شهريه متغير دوره هاي شبانه دانشگاههاي دولتي سراسر کشور بر اساس اعلام سازمان سنجش در دفترچه هاي راهنماي انتخاب رشته کنکور 88 در هر سال به ميزان 10 درصد نسبت به سال گذشته افزايش مي يابد و شهريه ثابت براي ورودي هاي سال 88 تا پايان تحصيل آنها ثابت بوده و تغييري نخواهد کرد.
پذيرفته شدگان در اين دوره ها ملزم به رعايت تعهدات مالي در قبال دانشگاه مربوط خواهند بود.
شهريه دوره هاي نيمه حضوري براي کليه رشته هاي تحصيلي دوره هاي نيمه حضوري دانشگاهها و موسسات آموزش عالي وابسته به وزارت علوم نيز براي ورودي هاي سال 88 به ميزان 60 درصد شهريه دوره هاي نوبت دوم و شبانه دانشگاهها است.
رضا عامري – قائم مقام معاونت آموزشي وزارت علوم چندي پيش در اين باره به مهر گفت: مصوبه اي براي افزايش شهريه در سال تحصيلي آينده به تصويب نرسيده است و تنها موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي مي توانند از دانشجويان ورودي جديد با 10 درصد افزايش شهريه دريافت کنند.
سيد محمد حسيني – سرپرست دانشگاه پيام نور نيز درباره شهريه دانشگاه پيام نور گفت: دانشگاه پيام نور کمترين شهريه را اخذ و کمترين کمک را از دولت دريافت مي کند از اين رو در سال جاري شهريه دانشگاه پيام نور در دوره هاي فراگير و ساير دوره ها براي وروديهاي جديد 10 درصد افزايش مي يابد که با اين افزايش نيز شهريه هاي دانشگاه پيام نور کمترين شهريه در ميان ساير دانشگاهها خواهد بود.
شهريه دوره هاي مجازي نيز امسال برابر با آنچه در دفترچه هاي راهنماي انتخاب رشته آمده از دانشجويان اخذ مي شود و شهريه ثابت براي رشته هاي علوم انساني در هر ترم معادل يک ميليون ريال و براي رشته هاي فني برابر با يک ميليون و 400 هزار ريال در نظر گرفته شده است.
بالغ بر 80 درصد دانشجويان دانشگاههاي سراسر کشور را دانشجويان شهريه اي در بر مي گيرند و افزايش ظرفيتي که هر ساله در زمان کنکور عنوان مي شود، بيشتر شامل دوره هاي شهريه اي است. از اين رو ضرورت دارد مسئولين نسبت به افزايش سقف اعتبارات مربوط به وامهاي شهريه نيز تلاش کنند. اين در حالي است که بر اساس گفته رئيس صندوق رفاه دانشجويان وزارت علوم، وام شهريه براي سال تحصيلي جديد تقريبا 11 درصد دانشجويان را پوشش مي دهد. البته افزايش ارتقاي مبلغ وام شهريه براي سال تحصيلي آينده پيشنهاد شده بود که تا کنون محقق نشده است.
اعتباري که دولت براي وام شهريه در بودجه سال 1388 در نظر گرفته برابر با 240 ميليارد تومان است.
برابر مقررات شرکت پست جمهوري اسلامي ايران از هر يک از داوطلبان متقاضي پذيرش دوره هاي مذکور مبلغ 5 هزار ريال به عنوان هزينه توزيع مدارک توسط باجه پستي مربوط اخذ خواهد شد.ثبت نام در دوره هاي کارداني علمي ـ کاربردي پودماني دانشگاه جامع علمي ـ کاربردي مهرماه 1388 از روز شنبه 28 شهريورماه به صورت اينترنتي آغاز و در روز جمعه 3 مهرماه پايان مي پذيرد.
به گزارش مهر، بر اساس اعلام سازمان سنجش، هر يک از داوطلبان متقاضي ثبت نام در اين دوره ها لازم است با مراجعه به باجه هاي پستي توزيع کننده مدارک پذيرش دوره هاي مذکور و پس از پرداخت مبلغ چهل و هشت هزار ريال و دريافت کارت اعتباري ثبت نام، يک جلد دفترچه راهنماي مربوط را نيز دريافت دارند.
اطلاعيه حاوي شرايط و ضوابط، تاريخ و نحوه ثبت نام از داوطلبان در نشريه پيک سنجش روزهاي دوشنبه 23 و 30 شهريورماه منتشر مي شود.
نرخ اجارهبهاي خوابگاههاي دانشجويي در سال تحصيلي جديد اعلام شد:
متغيير بودن نرخ اجاره از26 تا90هزار تومان
دكتر مرتضي زرينهزاد در گفتوگو با خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با تشريح نرخ اجارهبهاي خوابگاهي ملكي مجردي در نيمسال اول سال تحصيلي جديد، گفت: اين ميزان به صورت واريز غير نقدي به شرح زير است: اتاقهاي «1 و 2 نفره» 90 هزار تومان، «3 و 4 نفره» 72 هزار تومان، «5 و 6 نفره» 63 هزار تومان، «7 و 8 نفره» 54 هزار تومان، «9 نفره» 45 هزار تومان و «سالني» 31 هزار و 500 تومان.
وي ميزان اجاره بهاي خوابگاهي در شرايط مختلف را به شرح زير اعلام كرد:
اتاقهاي «1 و 2 نفره» 72 هزار تومان،«3 و 4نفره» 57 هزار و 600 تومان، «5 و 6 نفره» 50 هزار و 400 تومان، «7 و 8 نفره» 43 هزار و 200 تومان، «9 نفره» 36 هزار تومان و «سالني» 25 هزار و 200 تومان.
اتاقهاي«1 و 2 نفره» 100 هزار تومان، «3 و 4 نفره» 80 هزار تومان، «5 و 6 نفره» 70 هزار تومان، «7 و 8 نفره» 60 هزار تومان، «9 نفره» 50 هزار تومان و «سالني» 35 هزار تومان.
اتاقهاي «1 و 2 نفره» 80 هزار تومان، «3 و 4 نفره» 64 هزار تومان، «5 و 6 نفره» 56 هزار تومان، «7 و 8 نفره» 48 هزار تومان، «9 نفره» 40 هزار تومان و «سالني» 28 هزار تومان.
اتاقهاي «1 و 2 نفره» 75 هزار تومان، «3 و 4 نفره» 60 هزار تومان، «5 و 6 نفره» 52 هزار و 500 تومان، «7 و 8 نفره» 45 هزار تومان، «9 نفره» 37 هزار و 500 تومان و «سالني» 26 هزار و 250 تومان.
نيمسال اول
واريز غير نقدي با امكانات مستقل،180 هزار تومان، با امكانات مشترك 126 هزار تومان.
واريز نقدي با تخفيف، امكانات مستقل 144 هزار تومان، امكانات مشترك 108 هزار تومان.
واريز نقدي با تخفيف، امكانات مستقل 160 هزار تومان، امكانات مشترك 112 هزار تومان.
تابستان، واريز نقدي امكانات مستقل 150 هزار تومان، امكانات مشترك 105 هزار تومان.
گفتني است نرخ اجاره بهاي خوابگاههاي دانشجويي هر دو سال يك بار تغيير ميكند.
قائم مقام معاون آموزشي وزارت علوم تحقيقات و فناوري آمار جمعيت دانشجويي کشور در سال تحصيلي 88-87 و برآورد جمعيت دانشجويي در سال جديد تحصيلي را اعلام کرد.
به گزارش ايسنا ، دکتر رضا عامري گفت: 3 ميليون و580 هزار دانشجو در تمام مقاطع تحصيلي در آموزش عالي کشور ( دولتي و غيردولتي) مشغول تحصيل ميباشند که بيشترين تعداد در مقطع کارشناسي و با جمعيت 2ميليون و 200 هزار دانشجو و معادل 58 درصد کل جمعيت دانشجويي ميباشد.
وي افزود: يك ميليون و 430 هزار دانشجو معادل 37 درصد جمعيت دانشجويي نيز در مقطع کارداني و 193هزار نفر دانشجو معادل 5 در صد جمعيت دانشجويي نيز در مقطع تحصيلات تکميلي مشغول به تحصيل ميباشند.
دکتر عامري در خصوص جمعيت دانشجويي کشور در سال جديد تحصيلي، اظهار داشت: با توجه به ظرفيت اعلام شده از طرف دانشگاهها و مراکز آموزش عالي و متقاضيان مجاز به انتخاب رشته برآورد مي شود جمعيت دانشجوي کشور در سال جديد تحصيلي به 3 ميليون و 800 هزار نفر برسد.
وي افزود : برآورد ميشود از جمعيت دانشجويي سال جديد تحصيلي ، دوره روزانه دانشگاههاي دولتي وابسته به وزارت علوم320 هزار نفر، دوره نوبت دوم ( شبانه) دانشگاههاي دولتي 160 هزار نفر، دانشگاه پيام نور810 هزار نفر، دانشگاه جامع علمي کاربردي 450 هزار نفر، آموزشکدههاي وزارت آموزش و پرورش280هزار نفر، مراکز وابسته به دستگاههاي اجرايي50 هزار نفر، موسسات غيردولتي و غير انتفاعي 320هزار نفر و دانشگاه آزاد اسلامي 1ميليون و سيصد هزار نفر را به خود اختصاص دهد.
قائم مقام معاون آموزشي وزارت علوم در خاتمه گفت: بر اساس برنامه چهارم توسعه کشور تا پايان سال 1388 بايد جمعيت دانشجويي کشور به 3ميليون و هفتصد و پنجاه هزار نفر برسد که با برآورد جمعيت دانشجويي 3 ميليون و هشتصد هزار نفري از پيشبيني برنامه نيز جلو خواهيم افتاد.
معاون سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار نتايج کنکور کارداني به کارشناسي سال 1388 در هفته آينده خبر داد.
حسين توکلي در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: 265 هزار و 957 نفر مجاز به انتخاب رشته در آزمون کارداني به کارشناسي سال 88 شده اند و ظرفيت پذيرش در اين آزمون 95 هزار و 820 نفر است.
آزمون کارداني به کارشناسي سال 1388 در 69 کد رشته محل در مراکز استانها به جز استان مازندران در صبح و بعدازظهر پنجشنبه اول مرداد ماه برگزار شد و نتايج اوليه آزمون کارداني به کارشناسي يکشنبه اول شهريور ماه بر روي سايت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
هزار جريبي در مصاحبه راديويي با اشاره به اين که امکان انتقال و ميهماني از يک دانشگاه به دانشگاه ديگر در شهرستان ها وجود دارد افزود: دانشجوياني مي توانند از اين امتياز استفاده کنند که حداقل يک نيم سال در محل قبولي خود تحصيل کرده باشند.
واحد مرکزي خبر: مدير آموزش و تحصيلات تکميلي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري گفت: جابجايي و انتقال دانشجويان به شهرهاي بزرگي همچون تهران و دانشگاه هاي بزرگ در کلان شهرها ، به دليل ظرفيت محدود امکان پذير نيست.
هزار جريبي در مصاحبه راديويي با اشاره به اين که امکان انتقال و ميهماني از يک دانشگاه به دانشگاه ديگر در شهرستان ها وجود دارد افزود: دانشجوياني مي توانند از اين امتياز استفاده کنند که حداقل يک نيم سال در محل قبولي خود تحصيل کرده باشند.
وي با بيان اين که کميسيون هاي بررسي موارد خاص دانشگاه هاي مبداء و مقصد، در خصوص انتقال و جابجايي تصميم گيري مي کنند گفت: به دليل محدوديت ظرفيت دانشگاه هاي مقصد، بيشتر دانشجويان بايد در جايي که پذيرش شده اند، مشغول به تحصيل شوند.
مدير آموزش و تحصيلات تکميلي وزارت علوم با اشاره به اين که بيشتر اين جابجايي ها به صورت ميهمان است افزود: دانشجويان دوره هاي کارداني و کارشناسي به ترتيب حداکثر دو و چهار نيم سال مي توانند در دانشگاه هاي مقصد در قالب ميهمان ادامه تحصيل دهند.
هزار جريبي با بيان اين که تاکيد بر ادامه تحصيل در دانشگاه محل قبولي است گفت: ازدواج دانشجو پس از قبولي در دانشگاه يا اين که دانشجو پس از قبولي سرپرست خانوار شود در کميسيون شرايط خاص بررسي مي شود اما حتي اين دانشجويان نيز بايد مطابق آيين نامه ترم اول را در دانشگاه محل قبولي تحصيل کنند.
شركت در آزمونهاي سراسري، شرط برخورداري از معافيت
لغو معافيت با تحصيل همزمان در دو دانشگاه
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دانش آموزان دانشسراها و دانش آموزان چهارساله آخر دوره متوسطه و هنر آموزان هنرستانها و آموزشگاههاي فني و حرفهاي كه ارزش تحصيلي ديپلم آنها از طرف مراجع صلاحيت دار معادل متوسطه كامل شناخته شده و دانشجويان و هنرجويان دانشگاهها و موسسات آموزش عالي اگر در حين تحصيل به سن مشموليت برسند تا زماني كه به تحصيلات خود ادامه ميدهند، از اعزام به خدمت دوره ضرورت معاف خواهند بود.
مشمولاني كه ضمن قبولي در آزمونهاي سراسري در سال اعزام به خدمت يعني سالي كه در آن سال به سن 19 سالگي تمام ميرسند و قصد شروع به تحصيل در موسسات موزش عالي را دارند به شرط اخذ مدرك ديپلم حضوري در سال اعزام و يا سالهاي قبل، شروع به تحصيل از مهر ماه آنان بلامانع است، ضمنا اخذ پيش دانشگاهي براي اين افراد به صورت غير حضوري منعي نخواهد داشت. به عنوان مثال، تحصيل متولدين سال 1369 از مهرماه 88 با رعايت موارد فوق مجاز ميباشد.
همچنين مشمولان متولد نيمه دوم هر سال كه در سال اعزام به خدمت، سالي كه در آن سال به سن 19 سالگي تمام خواهند رسيد، به شرط اخذ ديپلم فني و حرفهاي يا كار و دانش و يا پيش دانشگاهي به صورت حضوري، با معرفي به موقع به سازمان وظيفه عمومي ميتوانند از مزاياي تعويق اعزام به خدمت تا 18 مهر ماه سال بعد برخوردار و آمادگي جهت شركت در كنكور سال بعد را كسب كنند.
مشمولاني كه دوره ديپلم فني و حرفهاي يا كار و دانش را حداكثر تا سن 22 سالگي و يا دوره پيش دانشگاهي را حداكثر تا سن 24 سالگي به صورت حضوري طي كردهاند مجاز به شركت در آزمون و شروع به تحصيل در موسسات آموزش عالي از مهرماه سال اخذ فراغت ديپلم يا پيش دانشگاهي ميباشند.
شرط برخورداري از معافيت، شركت در آزمونهاي سراسري است
شرط برخورداري از معافيت تحصيلي در تمامي مقاطع، شركت در آزمونهاي سراسري برگزار شده از سوي سازمان سنجش آموزش كشور و يا مركز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي ميباشد. در خاتمه شايان ذكر است، فارغ التحصيلان مقاطع كارداني مجاز به شركت در آزمونهاي دوره كارشناسي ارشد ناپيوسته ميباشند و در صورت شركت در آزمونهاي كارشناسي پيوسته بايد رشته تحصيلي آنان در دوره كارداني با رشته تحصيلي كارشناسي پيوسته متجانس و در يك گروه آزمايشي قرار داشته باشد به نحوي كه حداكثر طي مدت 4 سال دوره كارشناسي پيوسته را به اتمام برسانند.
در حالي از ثبت نام برخي از پذيرفته شدگان دانشگاه با داشتن نمره قبولي و رتبه هاي خوب جلوگيري شده است که وزير علوم دولت نهم اعلام کرد؛ هيچ دانشجوي ستاره داري در اين سيستم وجود ندارد و دستورالعمل ستاره دار شدن در سال 1385 لغو شده و از آن تاريخ هيچ داوطلب کنکوري، ستاره دار نشده است. اگر هم مشکلي وجود داشته باشد سازمان سنجش بايد به دنبال رفع مشکل باشد. محمدمهدي زاهدي در حالي منکر همه دانشجويان ستاره دار شد که بسياري از اين پذيرفته شدگان کنکور امسال به ويژه در مقطع کارشناسي ارشد، بعد از اعتراض هايي که داشته اند به طور رسمي از انجام مصاحبه با رسانه ها منع شده اند و به برخي از آنها تاکيد شده است براي درست شدن کارشان بهتر است نه با رسانه هاي داخلي و نه خارجي مصاحبه يي نداشته باشند. با اين وجود و در حالي که تعداد اين افراد مشخص بوده و ضريب نمرات شان مشخص است، زاهدي درباره مطالبي که درباره ستاره دار شدن داوطلبان کنکور کارشناسي ارشد مطرح مي شود، گفت؛ در انتخابات رياست جمهوري هم از سوي برخي کانديداها موضوع ستاره دار شدن برخي داوطلبان کنکور مطرح شد و در مناظره ها بر آن تاکيد کردند اما احمدي نژاد به درستي اشاره کرد که موضوع ستاره دار شدن به دوران رياست جمهوري آقاي خاتمي و وزارت علوم دکتر معين بر مي گردد. او با بيان اينکه وقتي تقواي الهي نباشد مسائل وارونه مطرح مي شود که از اين جمله موارد موضوع دانشجويان ستاره دار بود، اضافه کرد؛ سازمان سنجش آموزش کشور در آماري که منتشر کرد اين موضوع را به طور مستند نشان داد. زاهدي در گفت وگو با مهر در پاسخ به اين پرسش که آيا ريشه ستاره دار شدن دانشجويان به دولت نهم بر نمي گردد، گفت؛ جرياناتي مخالف دولت نهم اين بحث را به دولت نهم ربط دادند؛ چيزي که خود باني آن بودند و سال ها نيز اجرا کردند. خوشبختانه با همان افشاگري که صورت گرفت معلوم شد اين پديده را خودشان ايجاد کرده اند. زاهدي در حالي ستاره دار شدن دانشجويان را به دوره هاي قبل منسوب کرد که با اين اقدام خود بر وجود و حضور اين دانشجويان دوباره و دوباره تاکيد کرده است. از سوي ديگر زاهدي در پاسخ به اين سوال که آيا در دولت نهم هيچ دانشجويي ستاره دار نشده است، گفته است؛ سال 1385 دستور لغو اين دستورالعمل و آيين نامه را دادم و از آن سال ما دانشجوي ستاره دار نداشتيم. البته در سال جاري در اعلام نتايج براي برخي داوطلبان مشکلاتي ايجاد شده است که مطلقاً ربطي به نمره و وزارت علوم ندارد. اما او تاکيد نکرده ستاره دار شدن هيچ کدام از دانشجويان به نمره هاي آنها ربطي نداشته و در بسياري از موارد فعاليت هاي اجتماعي، سياسي و صنفي در اين ماجرا نقش داشته است. زاهدي در تشريح دلايل مشکلات برخي داوطلبان کنکور کارشناسي ارشد امسال همچنين گفت؛ مسائلي ديگر به غير از نمره و ستاره دار شدن مطرح بوده که ساير دستگاه هاي خارج از وزارت علوم در آن دخالت داشته اند. اکنون نيز سازمان سنجش در حال مذاکره با نهادها است تا مشکلات رفع شود. به گزارش مهر، سازمان سنجش آموزش کشور در دوران انتخابات رياست جمهوري آمار دانشجويان ستاره دار را طي سال هاي 78 تا 85 اعلام کرد که بر اساس آمار منتشر شده سازمان سنجش آموزش کشور در سال 1378 تعداد 551 نفر، در سال 1379 تعداد 628 نفر، در سال 1380 تعداد 566 نفر، در سال 1381 تعداد 1069 نفر، در سال 1382 تعداد 2584 نفر، در سال 1383 تعداد 27 نفر، در سال 1384 تعداد 200 نفر و در سال 1385 تعداد 224 نفر ستاره دار شده اند.بر اساس اعلام سازمان سنجش، علامت ستاره يا کد گزينش به اين معني بوده است که داوطلبان داراي سوابق انضباطي يا نقص پرونده هنگام ثبت نام در دانشگاه محل قبولي بايد نسبت به تکميل مدارک يا رفع شبهات موجود اقدام مي کردند.پيش از اين نيز رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به جلسه برخي اعضاي کميسيون آموزش با دانشجوياني که در کنکور کارشناسي ارشد امسال عنوان مي کردند ستاره دار محسوب شده اند، افزود؛ «کميسيون آموزش جلسه يي با اين افراد نداشته و تنها يک مورد که معترض بوده اعتراض خود را با اعضاي کميسيون مطرح کرده است.»
به گفته علي عباسپور تهراني «ما معتقديم دانشجوي ستاره دار وجود ندارد و اين اصطلاحي است که به دليل اشتباه وزارت علوم در سال 85 سر زبان ها افتاد. طبق قانون در تمام دانشگاه ها بايد گزينش انجام شود و طبيعي است که در سال 85 گزينش با تاخير انجام شد و به دليل اينکه سال تحصيلي بايد آغاز مي شد، اسامي را اعلام کردند. وزارت علوم نيز عنوان کرد تعدادي که گزينش آنها نيامده ستاره دار هستند و گزينش آنها بعداً اعلام مي شود.» رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس اظهار داشت؛ «به دليل اينکه پاسخ گزينش آنها نيامده بود اعلام شده بود که ستاره دار هستند و بايد ثبت نام کنند ولي ادامه تحصيل آنها منوط به نتيجه گزينش قطعي است.» وي گفت؛ «از اين رو ثبت نام اين دانشجويان موقتي بود و اين اصطلاح باب شد.» رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس همچنين گفته بود «دانشگاه نبايد به جاي محيطي علمي و آزاد انديشانه تبديل به محيطي غيرعلمي شود.» اين نماينده مجلس در عين حال تاکيد کرد؛ «اگر دانشجويي قرار باشد آمفي تئاتر دو ميلياردي دانشگاهي را به آتش بکشاند، نمي تواند جايگاهي در دانشگاه داشته باشد.» رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس به مهر گفت؛ «در کنکور ارشد امسال نيز ممکن است تنها 10 نفر چنين مشکلاتي را داشته باشند اما ستاره دار نيستند.» اما خبر ها حاکي از اين است که رتبه اول کارشناسي ارشد در رشته شيمي به دليل مشارکت هاي سياسي و اجتماعي بعد از انتخابات از ثبت نام او جلوگيري به عمل آمده است. با اين حال به دنبال اعتراض دانشجويان و نقش برخي از آنها در حوادث اخير، وزير علوم، تحقيقات و فناوري با تاکيد بر آمادگي کامل کليه دانشگاه ها براي آغاز سال تحصيلي از بازگشايي دانشگاه ها و مراکز آموزش عالي در اول مهر ماه خبر داد و شايعه هرگونه تاخير در شروع سال تحصيلي دانشگاه ها را القاي دشمنان نظام اسلامي دانست.
معاون آموزش، تحقيقات و ترويج وزارت تعاون از کمک 15 ميليون ريالي بلاعوض براي تهيه طرحهاي کسب و کار هزار تعاوني فارغ التحصيلان دانشگاهي خبر داد.
غلامحسين حسيني نيا در گفتگو با مهر از کمک بلاعوض 15 ميليون ريالي وزارت تعاون به طرحهاي کسب و کار خبر داد و گفت: در اين زمينه با دانشگاه جامع علمي کاربردي تفاهم نامه اي به امضا رسيد که هزار تعاوني فارغ التحصيلان دانشگاهي با 20 هزار عضو در مراکز وابسته به اين دانشگاه ايجاد شود.
معاون آموزش، تحقيقات و ترويج وزارت تعاون اظهار داشت: در حال حاضر با طي مراحل مذاکرات رسمي و تفاهم با دانشگاه جامع علمي کاربردي، دستور تشکيل تعاوني هاي فارغ التحصيل دانشگاهي ابلاغ شده است.
حسيني نيا تاکيد کرد: به منظور حمايت از تعاوني هايي که در دانشگاههاي جامع علمي کاربردي راه اندازي مي شوند کمک 15 ميليون ريالي براي تهيه طرحهاي توجيهي کسب و کار در نظر گرفته شده است.وي توضيح داد: در حال حاضر پس از ابلاغ تشکيل اين نوع از تعاوني ها، توزيع استاني و سهميه هر استان بر اساس ظرفيتها مشخص شده است.
معاون وزير تعاون در ادامه به برگزاري همايشهاي مختلف در مراکز استانها براي توجيه و شناساندن تعاوني هاي دانشگاهي خبر داد و افزود: در مجموع روند پيشرفت کار در اين بخش خوب است.به گفته حسيني نيا، تلاش شده است تا اين هزار تعاوني به عنوان تعاوني هاي نمونه و الگو به جامعه معرفي شوند.وي در پايان گفت: اميدورايم از اين طريق بتوانيم گام مهمي در جهت ايجاد اشتغال براي فارغ التحصيلان دانشگاهي از طريق تعاوني هاي ياد شده برداريم.
شوراي اسلامي شدن دانشگاه ها در پنج دانشگاه کشور درس دو واحدي آشنايي با دفاع مقدس را ارائه مي دهد. اين طرح که براي اولين بار گنجانده شده است، در دانشگاه هاي شهيد باهنر کرمان، شهيد بهشتي، شهيد چمران اهواز، تربيت دبير شهيد رجايي و يزد اجرايي مي شود.
پرديس بينالمللي دانشگاه صنعتي شريف در جزيره کيش و دانشگاه مالتي مدياي مالزي دومين قرارداد همکاري خود را امضا کردند.به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، اين قرارداد به امضاي دکتر زهارين يوسف رئيس دانشگاه مالتي مدياي مالزي و مسعود عسکري رئيس پرديس بين المللي دانشگاه صنعتي شريف در کيش در مورد راه اندازي دوره آموزشي MBA Online در مقطع کارشناسي ارشد امضا شد و بر اساس مجوزي که پيش از اين از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اخذ شده اين دوره مشترک آموزشي برگزار مي شود.يک دوره مشترک مديريت اجرايي MBA با استفاده از شيوههاي نوين آموزشي اينترنتي در پرديس بينالملل دانشگاه صنعتي شريف در جزيره کيش به موجب توافق اين دو واحد دانشگاهي برگزار خواهد شد.در اين دوره آموزشي دو روز از مدت زمان پنج هفته تدريس را دانشجويان در کلاس درس حضور پيدا کرده و بقيه دوره از طريق اينترنت و با استفاده از نرم افزارهاي مربوطه توسط اساتيد دانشگاه مالتي مدياي مالزي تدريس ميشود.بر اساس اين قراداد همکاري، از بهمن ماه سال جاري پرديس بين الملل دانشگاه صنعتي شريف در کيش اقدام به پذيرش دانشجو در اين دوره خواهد کرد.
پرديس بين المللي دانشگاه صنعتي شريف در جزيره کيش از سال 1385 تا کنون دوره مشترک مديريت اجرايي MBA در مقطع کارشناسي ارشد را با همکاري دانشگاه مالتي مدياي مالزي و به صورت حضوري برگزار کرده است.