معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با اشاره به شهادت دكتر شهرياري و دكتر عليمحمدي ضمن بيان اينكه اين افراد بيشترين سوادشان محصول بومي كشور بود، گفت: معمولا وقتي يك نفر دست به حذف فيزيكي فردي ميزند كه راهحل ديگري نداشته باشد.
به گزارش خبرنگار اعزامي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر حسين نادريمنش در چهلمين همايش معاونين آموزشي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي كه در محل دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار شد، ضمن تسليت به جامعه دانشگاهي كشور در پي شهادت شهيد شهرياري، گفت: سراغ انساني بيگناه رفتن، عين رذالت است و با تمام با فشارها و جو منفي عليه ملت ايران، كشور ما در زمينههاي مختلف رو به رشد است.
وي علم و فعاليتهاي علمي را مهمترين سنگر حمايت از نظام و جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد و گفت: براي استقلال و آزادي بايد هزينه پرداخت كرد و امروز شهيد شهرياريها، اين هزينهها را پرداخت ميكنند.
وي در ادامه سخنان خود دانشگاه سيستان و بلوچستان را تاجمحل اين منطقه در كنار شبهقاره هند عنوان كرد و گفت: امكانات و شرايطي كه در اينجا وجود دارد در خيلي از دانشگاههاي ايران نداريم.
وي با اشاره به جمعيت زاهدان ، جمعيت دانشجويي آن را حدود 85 هزار نفر عنوان كرد و گفت: به عبارتي از هر صد هزار نفر چهار هزار نفر دانشجو هستند و در اين شهر جمعيت دانشجويي مهاجر زيادي وجود دارد.
معاون آموزشي وزارت علوم با بيان اينكه اين چهار سال را چهار سال ارتقاي كيفي آموزش عالي در نظر گرفتهايم، گفت: تحول در آموزش عالي در سه بخش دانشجو، كارمند و استاد متناسب با برنامهها و ماموريتها مدنظر است و زيرساختهاي دانشگاهها بايد متناسب با اهداف موجود اصلاح شود.
وي با بيان اينكه بايد بين مجموعههاي دانشگاهي و پژوهشگاهها تحول ايجاد شود به بحث بازنگري در سرفصلها و محتواها و گلهمندي نسبت به قديمي بودن آنها اشاره كرد و گفت: چهار شاخص در بررسي سرفصلها در نظر گرفته شده است كه اين شاخصها شامل غنيسازي، بهروزرساني، پاسخگويي و ارزشمداري است.
وي با اشاره به حمايت وزارت علوم از چاپ كتابهاي بامحتوا، گفت: بسياري از آنچه كه امروز به اسم كتاب در كشور نگاشته ميشود، گردآوريهاي غيرماهرانهاي است.
معاون آموزشي وزارت علوم با اشاره به بحث آمايش سرزمين در آموزش عالي، تاكيد كرد: بر اين اساس زيرنظامهاي آموزش عالي بايد بر اساس ماموريتها و اساسنامه موجود اصلاح شود و سهم هر زيرنظام در آموزش عالي احصاء شود.
به گفته نادري منش، در بحث آمايش سرزمين در حال حاضر كارگروههاي مختلفي شكل گرفته است كه در اين زمينه بايد اهداف منطبق با فرصتهاي استاني لحاظ شود و هر استاني در يكسري از زمينهها شاخص شود.
معاون آموزشي وزارت علوم با بيان اينكه تنها 15 درصد دانشجويان ما صرفا در دانشگاههاي دولتي مشغول به تحصيل هستند، گفت: بر اين اساس 40 درصد دانشجويان در دانشگاه آزاد و 25 درصد در دانشگاه پيام نور، 5 تا 10 درصد در دانشگاه جامع علمي – كاربردي، 10 درصد در غيرانتفاعيها و 10 درصدد در دستگاههاي وابسته مشغول به تحصيل هستند.
وي همچنين گفت: در بحث آموزش عالي بر اساس اسناد چشمانداز ما زودتر از 15 سال ديگر ميتوانيم به مقام اول منطقه دست يابيم.
نادريمنش با بيان اينكه 45 درصد دانشجويان كشور در رشته علوم انساني مشغول به تحصيل هستند، گفت: 9 درصد در علوم پايه، 33 درصد در رشتههاي فني، 6/5 درصد در رشتههاي هنر و 1/6 درصد در رشتههاي كشاورزي مشغول به تحصيل هستند.
وي با تاكيد بر اينكه آموزش عالي كشور ما بايد خلق ثروت كند، گفت: ما از اين بحث كه خلق دانش بتواند خلق ثروت كند تا حدي غافل ماندهايم.
معاون آموزشي وزارت علوم با بيان اينكه مهمترين سنگر حمايت از نظام، سنگر علم و دانش است، افزود: بدون شك دانشگاه سيستان و بلوچستان به عنوان تاج محل جنوب شرق ايران است، بايد به جرات گفت كه جاي افتخار و به خود باليدن است كه در اين منطقه از كشور چنين مركز آموزشي با امكانات بسيار بالا وجود دارد.
به گفته وي وجود مراكز مستعد دانشگاهي در سطح استان سيستان و بلوچستان فضا را آماده اين كرده كه برنامهها و كارهاي آموزشي و پژوهشي در اين منطقه بيشتر شكل گيرد و گسترش يابد.
نادريمنش با اشاره به پراكندگي و جمعيت استان سيستان و بلوچستان اظهار كرد: در حال حاضر در استان نزديك به دو ميليون جمعيت وجود دارد كه از اين جمعيت 800 هزار نفر آن در مركز استان مستقر هستند كه از اين خيل عظيم 85 هزار نفر فقط دانشجو در استان مشغول به تحصيل هستند و طبق آمارهاي ذكر شده از 30 استان كشور، در دانشگاههاي دولتي سيستان و بلوچستان دانشجو وجود دارد و اين اهميت استان رابه لحاظ مراكز دانشگاهي و جذب دانشجو نشان ميدهد.
وي ادامه داد: دانشگاه عامل اصلي گسترش مسائل فرهنگي است و استان سيستان و بلوچستان به لحاظ فرهنگ، تحصيل و تعليم و تربيت و پژوهش در سال اخير گسترش و رشد خوبي نسبت به ديگر استانها پيدا كرده است.
معاون آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري كشور در پايان گفت: اكنون در مراكز آموزش عالي استان 53 هزار و 374 دانشجو وجود دارد كه از اين تعداد 23 هزار نفر در رشتههاي كارداني، 2 هزار نفر در كارشناسي ارشد نزديك به 300 نفر در مقطع دكترا و مابقي در رشتههاي كارشناسي مشغول به تحصيل هستند و اين نشان از زمينههاي رشد يافتگي استان را در زمينههاي امور دانشگاهي و آموزش عالي نشان ميدهد.