تلفن زنگ زد. گوشی را برداشتم و گفتم: واحد خدمات عمومی بفرمائید. جوابی نداد! سخنم را تکرار کردم. باز هم چیزی نگفت. در آخرین لحظه که خواستم گوشی را بگذارم صدای خانمی را شنیدم که گفت: پس آنجا واحد خدمات عمومی است؟ معذرت می خواهم، من این شماره را در موبایل همسرم پیدا کردم اما نمی دانستم مال چه کسی است! فکرش را بکنید که اگر تلفنچی بجای واحد خدمات عمومی سخن دیگری می گفت چه اتفاقی می افتاد؟ بوق ممتد تلفني که بي جواب مي ماند، دریافت پیامک در زمانی غیر متعارف، تأخير در مراجعت به خانه، صداي ناشناسي پشت تلفن و … هر یک به تنهایی می تواند تلنگری کوچک برای دعوايی تمام عيار باشد. مشکلات درست در همين لحظه شروع می شود و با یک سوتفاهم ساده، ممکن است همسرتان اعتماد چند ساله اش را از دست بدهد. البته اگر کمي به گذشته برگرديد و نگاهي به اصول اعتمادسازي در زندگي مشترک بيندازيد، مي بينيد که همه چيز از اينجا شروع نشده؛ ممکن است همه رفتارهايي که پيش از اين به نظرتان ساده و بي اهميت مي رسيدند، امروز به جان زندگي تان افتاده و از همسر آرام و منطقي شما، فردي شکاک ساخته باشد. يكي از اصول اوليه زندگي مشترک، اعتماد داشتن افراد به يكديگر است. اگر زوجین نسبت به يكديگر اعتماد نداشته باشند، زندگی در چنين شرایطی دشوار و در مواردي غیر ممکن خواهد بود. به عبارت ديگر چرخهاي زندگي بر محور اعتماد افراد نسبت به یکديگر می چرخد. زن و شوهر بايد در همه ابعاد زندگي، خواه مالي و يا اخلاقی و ناموسي به يكديگر اعتماد داشته باشند تا بتوانند زندگي را اداره نمایند.
پايه و اساس هر نوع رابطه اي اعتماد و احترام متقابل مي باشد بديهي است كه در رابطه زناشويي زن ومرد بايد زمينه هاي اعتماد را براي يكديگر فراهم كنند كه كمترين خللي در صفا و صميميت آن ها وارد نشود. اعتماد كردن یك جاده دو طرفه است. شما در صورتی می توانید اعتماد فرد مقابل را به خود جلب نمایید كه ابتدا خودتان به وی اعتماد داشته باشید.
اگر دوست نداريد درآینده گرفتار شک همسرتان شوید بهتر است قوانین اعتماد به يکديگر را بشناسيد و براي عملي کردن آن و ريشه کن نمودن شک در زندگي مشترک تان دست به کار شويد. هر فرد در زندگی، به يک سرمايه گذاري براي ايجاد اعتماد نياز دارد. برای دستیابی به این مهم در زندگي موقعيتي برابر با همسرتان برقرار کنيد و به او اطمينان دهيد که خواسته هایش به اندازه خواسته هاي شما اهميت دارد. اگر شما دوست داريد در مورد تصميمات مهم زندگي او اظهار نظر کنيد بايد به او هم حق دهيد که در مورد شيوه زندگي تان نظر دهد و انتظار تغييراتي را داشته باشد، حريم خصوصي او را بپذيريد و سعي نکنيد به بهانه عشق مدام از او باج بگيريد و براي زندگي اش حد و مرز تعيين کنيد. اعتماد را به زور نمي توان به دست آورد. اگر همسرتان در شما حس اعتماد را ايجاد کرده است، پس ديگر نيازي به چک کردن مدام او نداريد. شما مي توانيد با ذکاوت زندگي مشترک تان را زير نظر بگيريد اما حق نداريد به بهانه به روز کردن اعتمادتان، مدام در تعقيب و گريز باشيد و به عرصه خصوصي زندگي او مثل تلفن همراه يا ايميلش سرک بکشید. اگر از ابتدای زندگی شروع به کنترل همسرتان بکنید از ترس اینکه مبادا او روزی نسبت به شما غیر متعهد شود، در واقع ناخودآگاه او را به سمت غیرمتعهد شدن سوق داده اید.
خراسان – مورخ سهشنبه 1393/03/27 شماره انتشار 18712
نويسنده: مهدي ياراحمدي خراساني mahdiyarahmadi@gmail.com
http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1393&month=3&day=27&id=6005745