به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي ايسنا در اصفهان، دكتر عبدالرسول پورعباس در جلسه هم انديشي روساي مراكز آموزش علمي كاربردي و سازمان فني و حرفهاي استان اصفهان، با اشاره به اينكه در بخش آموزش عالي به جاي تقاضا محوري، عرضه محور عمل ميشود، افزود: به جاي هدايت استعدادها به سمت نيازهاي كشور، جذب دانشجو بدون توجه به نيازهاي كشور صورت ميگيرد.
وي با بيان اين كه با آموزش نظري نميتوان كشور را اداره كرد و نياز به آموزشهاي مهارتي داريم، اظهار داشت: در سال 69، براساس مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي، دانشگاههاي علمي-كاربردي ايجاد شدند.رييس دانشگاه جامع علمي كاربردي با اشاره به اين كه در 30 سال گذشته از نظر توسعه مراكز آموزشي از نظر كمي مقام اول را داشتهايم، اضافه كرد: توسعه كيفي اين مراكز جاي تامل دارد.
وي با بيان اينكه در نظامهاي آموزشي دنيا آموزش به دو بخش نظري و مهارتي تقسيم ميشود و در كنار آموزشهاي رسمي، آموزشهاي غيررسمي تكميلي وجود دارد، اظهار داشت: سازمانهاي بينالمللي حقوق بشر، كشورها را مكلف به حركت در مسير هر دو نوع آموزش كردهاند.
رييس سازمان فني و حرفهاي كشور با اشاره به اينكه علت عدم حركت جامع و همه جانبه در طول و عرض دانشگاههاي علمي كاربردي، سه شوراي برنامه ريزي، گسترش و بخش هيات امناها و مميزي است، ادامه داد: سه شوراي ياد شده بر مبناي دورههاي نظري عمل ميكنند و اين باعث عدم موفقيت دورههاي مهارتي ميشود.
وي با بيان اين كه نظام آموزش عالي نظري مبتني بر دانش و آزمايش و نظام آموزش عالي مهارتي مبتني بر دانش پايه و فعاليت كارگاهي است، خاطرنشان كرد: اين شوراها تنها افراد داراي تحصيلات بالا را به عنوان استاد تلقي مي كنند نه افرادي را كه مهارت عملي دارند.همچنين محمد علي زارع مدير كل فني و حرفه اي استان اصفهان نيز در سخناني گفت: اصفهان از نظر تعداد مراكز فني حرفه اي و علمي كاربردي در كشور رتبه اول را دارد.
وي با اشاره به اينكه بين اصناف، اداره بازرگاني و سازمان فني-حرفه اي قراردادي بسته شده تا به افرادي كه فعاليت مهارتي مي كنند، گواهينامه مهارت داده شود، افزود: از سال آينده آزمونهاي همسان در مراكز فني-حرفه اي سطح كشور برگزار خواهد شد.
وي با بيان اين كه استفاده از امكانات طرفين باعث نزديكي بيشتر سازمان فني حرفه اي و دانشگاه علمي كاربردي به يكديگر مي شود، اظهار داشت: قبولي هاي امسال شركت كنندگان در آزمون هاي فني-حرفه اي استان به دليل افزايش دقت كاهش يافته است.
زارع با اشاره به اينكه ثبتنام بيش از 350 هزار نفر، تعهد سازمان ياد شده در بخش خصوصي و دولتي در سال 89 است، اضافه كرد: همه شهرستانهاي استان، مركز فني حرفه اي دارند.
هم چنين رييس دانشگاه جامع علمي كاربردي اصفهان گفت:در دهه 40،دهه 50 و سال هاي پس از جنگ 8 ساله به آموزش هاي مهارتي كاربردي توجه شد.
حسين سقاييان نژاد با اشاره به اين كه پس از جنگ معلوم شد فارغ التحصيلان دانشگاه ها به مهارت هاي كاربردي نياز دارند،افزود: در كشورهاي پيشرفته 40 تا 70 درصد آموزش عالي از نوع مهارتي است و اين رقم در ايران تنها 10 تا 13 درصد است.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اين كه دانش آموخته بايد بتواند اشتغال ايجاد كند و جذب بازار كار شود،اظهار داشت:بيش از 650 مركز علمي كاربردي در سطح كشور وجود دارد و 39 مركز فعال در استان اصفهان داريم.
سقاييان نژاد بيان داشت: هشت مركز وابسته، 19 مركز تحت نظارت دولتي، پنج مركز تحت نظارت عمومي و هفت مركز تحت نظارت خصوصي از جمله مراكز علمي كاربردي استان است.