منابع و سرفصل آزمونهاي فراگير تغيير كرد

 

معاون آموزش و سنجش دانشگاه پيام نور با تشريح شيوه جديد پذيرش دانشجوي فراگير، گفت: از سال تحصيلي جديد منابع آزمون و نحوه گزينش دانشجو در دوره‌هاي فراگير تغيير کرده است، همچنين شرط پذيرش در اين دوره نمره فرضي است،  به عبارت ديگر کساني پذيرفته مي‌شوند که بالاترين نمره را کسب کرده باشند و ملاک، معدل فرد نيست.
\دکتر عبدالله معتمدي در جمع خبرنگاران در شيراز با بيان اينکه ثبت‌نام دوره‌هاي فراگير کارشناسي و کارشناسي ارشد از 13 دي ماه آغاز خواهد شد، افزود: از اين پس نحوه پذيرش دانشجو از ميان دانش‌پذيران براساس شرط معدل و حداقل نمره در دروس نخواهد بود.
وي با تاکيد بر اينکه تقريبا در تمامي رشته‌ها در دوره‌هاي فراگير يک تا چند درس يا حتي موضوع دروس دستخوش تغيير شده است، گفت: دانش پذيران و متقاضيان اين دوره‌ها مراقب باشند که در کلاسهاي آموزشي که توسط آموزشگاه‌هاي فاقد مجوز بخش خصوصي برگزار مي‌شود منابع سالهاي گذشته تدريس مي‌شود و متقاضيان با حضور در اين كلاسها وقت و هزينه خود را تلف مي‌كنند.
اين مقام آموزشي گفت: در گذشته علاوه بر اينکه ظرفيت پذيرش اعلام نمي‌شد، تنها کساني موفق به عبور از دوره دانش‌پذيري مي‌شدند که معدل آنان در مقطع کارشناسي حداقل 12 و نمره هر درس آنها کمتر از 10 نباشد و در مقطع کارشناسي ارشد معدل کل کمتر از 14 و نمره هر درس کمتر از 12 نباشد.
وي با بيان اينكه در روش جديد در كليه رشته محل‌ها ظرفيت اعلام مي‌شود و داوطلبان دوره‌هاي کارشناسي ارشد قادر به انتخاب 10 رشته محل هستند، گفت: شرط پذيرش در اين دوره نمره فرضي است، به عبارت ديگر کساني پذيرفته مي‌شوند که بالاترين نمره را کسب کرده باشند و ملاک، معدل فرد نيست.
دکتر معتمدي با تاكيد بر اينكه هيچ موسسه‌اي در سطح کشور از دانشگاه پيام نور براي برگزاري دوره‌هاي آموزش فراگير مجوز ندارد، گفت: برخي موسسات مانند جهاد دانشگاهي و تراکتورسازي تبريز در بعضي از مراکز دانشگاهي پيام نور کشور تنها بعد از پذيرفته شدن فرد به عنوان دانشجو امکان برگزاري دوره‌هاي آموزشي را دارند.
وي تاکيد کرد: موسساتي که از آموزش عالي مجوز دريافت کرده اند منحصرا اجازه برگزاري کلاس در همان بخشي که مجوز صادر شده، هستند و در خصوص دوره‌هاي فراگير هيچ موسسه‌اي مجوز برگزاري دوره و کلاس را ندارد.
وي با بيان اينكه اين موضوع امسال با تغيير برخي منابع و دروس براي دانش‌پذيران دوره‌هاي فراگير ايجاد اشکال خواهد کرد، گفت: اين موسسات همچنان براساس منابع سالهاي گذشته اقدام به برگزاري کلاس مي‌کنند و از منابع جديد اطلاعي ندارند.
معاون آموزشي و سنجش دانشگاه پيام نور با بيان اينکه اين دانشگاه براي دانش پذيران در تمام رشته‌هاي فراگير دوره‌هاي آموزشي را پيش بيني و برگزار مي‌کند، گفت: هزينه ثبت‌نام حدود 50 هزار تومان است اما دانش پذيران براي شرکت در کلاس‌ها بايد هزينه‌اي جزعي را تقبل و پرداخت کنند که در صورت قبولي در آن درس و محسوب شدن آن جزو واحدهاي آموزشي عملا هزينه‌اي به هدر نرفته است.
وي گفت: داوطلباني که پذيرفته نمي‌شوند يا کساني که بعد از پذيرفته شدن انصراف مي‌دهند بلافاصله سال بعد امکان حضور در دوره‌هاي فراگير را خواهند داشت.
اين مقام آموزشي در خصوص تغييرات اعمال شده در دروس و منابع امتحاني رشته‌هاي فراگير گفت: در اکثر رشته‌ها حداقل يک و بعضا بيش از يک و گاهي موضوع درس تغيير کرده است و در مقطع کارشناسي نيز سه تا چهار عنوان يا درس مشمول تغيير شده است.
وي گفت: امسال ظرفيت پذيرش در دوره‌هاي کارشناسي فراگير افزايش و در دوره‌هاي کارشناسي ارشد احتمالا کاهش پيدا خواهد کرد.
دکتر معتمدي يادآور شد: سال گذشته از ميان 176 هزار داوطلب 36 هزار نفر در دوره‌هاي کارشناسي و از ميان 104 هزار نفر داوطلب حدود 5 هزار نفر در دوره‌هاي کارشناسي ارشد پذيرفته شدند.
اين مقام مسئول گفت: امسال در 57 رشته و 6 هزار و 586 رشته محل در مقطع کارشناسي و 10 رشته و 350 رشته محل در مقطع کارشناسي ناپيوسته و در 54 رشته و 188 رشته محل کارشناسي ارشد دانشجو پذيرفته خواهد شد.
وي اضافه کرد: رشته‌هاي مهندسي راه و ترابري و مديريت رسانه امسال به رشته‌هاي مقطع کارشناسي ارشد اضافه شده است.
رئيس دانشگاه پيام نور استان فارس نيز با اشاره به برگزاري پنجمين همايش معاونان و مديران آموزشي مراکز پيام نور کشور، گفت: اين همايش دوروزه در شيراز و با حضور 80نفر با موفقيت برگزار شد.
دکتر علي رضا موغلي افزود: در اين نشست مباحث کاربردي آموزشي از سوي هر واحد دانشگاهي مطرح و بررسي شد و راهکارهاي ارائه شده به صورت دستورالعمل درمي‌آيد.
وي اضافه کرد: امسال رشته مديريت دولتي گرايش منابع انساني در مقطع کارشناسي ارشد در دانشگاه پيام نور شيراز ايجاد شده و دانشجو مي‌پذيرد.
وي از راه‌اندازي دفتر پشتيباني تحقيقات دانشگاه پيام نور در استان فارس خبر داد و گفت: از اين پس به صورت سيستماتيک از طرحها و مقالات و پروژه‌هاي پژوهشي حمايت لازم انجام خواهد شد.
اين مقام مسئول با اشاره به افزايش ميزان چاپ مقالات و طرحهاي پژوهشي در استان فارس گفت: سال 85 تعداد 8 مورد طرح پژوهشي ارائه شده بود و امسال اين ميزان به 186 طرح رسيده است.
وي با بيان اينکه 18 اختراع دانشجويي توسط دانشجويان دانشگاه پيام نور استان فارس ثبت شده است، گفت: امسال سه رشته به رشته‌هاي کارشناسي ارشد دانشگاه پيام نور در استان فارس افزوده شده است.
http://www.isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1454969&Lang=P

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *