گام بعدی

 

علی رغم تمام سیاه نمایی و شانتاژ رسانه های خبری و تبلیغاتی غرب و صهیونیست -چه بخواهند و چه نخواهند- جمهوری اسلامی ایران از بدو پیروزی انقلاب تا کنون در عرصه دموکراسی و مشارکت مردم در انتخاب مسئولان به صورت مستقیم و غیر مستقیم سوابق بسیار ارزنده ای دارد.

• همه پرسی دوازدهم فروردین و رأی به جمهوری اسلامی؛
• همه پرسی قانون اساسی؛
• انتخابات مجلس خبرگان؛
• انتخابات مجلس شورای اسلامی؛
• انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا
همه و همه گواهی بر این ادعاست که به طور میانگین تقریباً کشور سالی یک انتخابات را به چشم خود دیده است. و این درحالی است که هیچ سنگ اندازی و اتفاقی از قبیل؛ آشوب های نیروهای ضد انقلاب در اوایل عمر جمهوری اسلامی، جنگ تحمیلی و بعد از آن برخی خراب کاری ها، فتنه ها و دسیسه های دشمنان داخلی و خارجی هم نتوانسته است انتخابات کشور را با چالش و یا وقفه مواجه کند.
اکنون سی و اندی سال از عمر پر برکت انقلاب اسلامی می گذرد. و ما بار دیگر در روزهای خردادماهِ پر حادثه قرار داریم. از این رو مردم ضمن تجدید میثاق با آرمان های بزرگ مرد تاریخ خمینی کبیر(ره) خود را آماده ی خلق حماسه ی سیاسی دیگری می کنند.
یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در حالی روزهای پرهیجان خود را پشت سر می گذارد که چند اتفاق مهم از بدو آغاز فرآیند آن تاکنون نوید بخش، امید آفرین، متعالی و نشان دهنده بلوغ دموکراسی در کشور می باشد. برخی از مهمترین این اتفاقات به شرح زیر است:
اول: همه شاهد بودیم که در زمان ثبت نام داوطلبین ریاست جمهوری عده زیادی از افراد اعلام آمادگی نمودند. اگر از بین این افراد آن هایی که تنها بعنوان سیاهی لشکر و تحت عنوان یک سرگرمی و یا شوخی بدون بهره مندی از حداقل شرایط و شاید تنها جهت درج تصویر و اسم آن ها در رسانه ها(حتی برای یک بار هم که شده) آمده بودند صرف نظر کنیم -که این امر هم شاید به دلیل کامل نبودن قانون ثبت نام می باشد- شاهد ثبت نام افراد مختلف از گروه های متعدد سیاسی چپ و راست و مستقل، اصلاح طلب و اصول گرا بودیم. هر چند این مسأله به دلیل عدم بلوغ احزاب سیاسی در کشور می باشد ولی اگر بخواهیم بدان نگاه خوش بینانه داشته باشیم نشان از سطح قابل توجهی از هیجان و امید در جامعه است که علی رغم مشکلات شدید اقتصادی باز هم در میان جریان های سیاسی کماکان به چشم می آید.
دوم: یکی از اتفاقات بسیار خوشایند این دوره بعد از اعلام لیست اسامی کاندیداهای برگزیده شده توسط شورای نگهبان اتفاق افتاد. نقطه حساسی که بسیاری از دشمنان انقلاب بدان چشم امید داشتند تا گرمای تنور انتخابات را تبدیل به آتشی به جان نظام نمایند. ولی خوشبختانه شاهد آن بودیم که تمامی کاندیداهای رد صلاحیت شده به صورت کامل در برابر قانون تمکین کردند و بلوغ سیاسی خود را به جامعه نشان دادند. این درحالی است که برخی از آن ها به صورت جدی نظر شورای نگهبان را قبول نداشتند و نسبت به آن انتقاد داشتند. ولی خوشبختانه بدون هیچ گونه حاشیهسازی در برابر قانون تمکین کردند. این در حالی است که در میان افرادی که از نظر شورای نگهبان صلاحیت آنها احراز نشده بود نام سیاست مدار بزرگ انقلاب آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز به چشم می خورد.
سوم: در حالی که کاندیداها روزهای حساسی را تا جمعه ی نهایی و زمان رأی گیری پیش رو دارند ولی حرکات هیجان زده و به دور از منطق و قانون در بین آنها و طرفدارانشان به چشم نمی آید (یا کمتر دیده می شود). به بیان دیگر ریخت و پاش هایی که در برخی از انتخابات مشابه در سال های قبل در کشور اتفاق افتاده تا کنون در تبلیغات این دوره انتخابات ریاست جمهوری کمتر انجام شده است و امید می رود تا انتها نیز ادامه یابد. البته بخش مهمی از این اتفاق بخاطر پوشش مناسب تبلیغات کاندیداها توسط رسانه ی ملی است. که الحق عادلانه، بدون غرض ورزی و جانبداری عرصه را برای بروز و ظهور نظرات جریان های مختلف حاضر در صحنه فراهم نموده است.
چهارم:
هرچند بهتر بود در جریان مناظرات انجام شده برخی از جملات گفته نمی شد ولی در قیاس با دوره قبل شاهد رعایت کمال ادب و احترام در جریان برگزاری مناظره ها بودیم. این در حالی است که از نظر سیاسی برخی از داوطلبین با یکدیگر اختلاف نظر های اساسی دارند. اما در حین برگزاری مناظرات طولانی مدت که ذهن و فکر انسان را خسته می کند و ممکن است آدمی در جایی عصبانی شده و ناخودآگاه کلامی را به زبان آورد، این اتفاق در جریان مناظرات رخ نداد. حتی در مناظره سوم که اوج چالش بین جریان های سیاسی حاضر بود باز هم کاندیداها ادب را رعایت کردند و بدون هتاکی، بی احترامی و پرده دری ظرفیت سیاسی خود را درجامعه تبیین کردند. که تا حدی خاطرات و اتفاقات تلخ مناظرات دوره ی قبل از ذهن مردم پاک شود. و اثبات کردند که می توان بدون هتک حرمت و بی ادبی نظر طرف مقابل خود را نقد و یا حتی رد کرد.
اما مطمئناً این پایان کار برای مردم و داوطلبین انتخابات ریاست جمهوری نیست. به عبارت دیگر هنوز یک گام اساسی دیگر تا تحقق هدف نهایی (که انتخاب گزینه برتر می باشد) باقی مانده است. از این رو آنچه پیش رو داریم عبارت است از؛
گام بعدی مردم؛ مردم شریف ایران که همه ی محدودیت ها و مشکلات را با دینداری، بردباری و عشق به رهبری و ایران عزیز تحمل نموده اند اکنون باید با بررسی و مداقه فراوان نسبت به انتخاب گزینه برتر و اصلح اقدام نمایند تا آینده ی کشور را به دست کسی بسپارند که بیشترین شایستگی را برای اداره کشور دارد.
و گام بعدی کاندیداهای ریاست جمهوری؛ تداوم متانت و وقار در تبلیغات و اظهار نظرها، وفاداری به ارزش های انقلاب اسلامی و پذیرفتن نتایج آرای انتخابات است. حتی اگر نتیجه ی به دست آمده نظر آن ها را برآورده نسازد.
به هر حال ازمیان این جمع، هفت نفر رئیس جمهور نمی شوند و تنها یک نفر  برگزیده ی نهایی خواهد بود. لذا باید سایر افراد خود را آماده همکاری با فرد منتخب مردم نمایند تا در نهایت پیروز انتخابات همه ی داوطلبین به اضافه مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
* منبع  وبسایت 18 ساله ها

http://18saleha.ir/default.aspx?tabid=90&ArticleId=561

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *