یار مهربان مظلوم

 

بهتر است اندکی به خریدهای روزمره خود دقت کنیم. چقدر راحت در مغازه ای از لباسی خوشمان می آید و با اینکه خودمان اعتراف می کنیم که قیمتش خیلی بالاست اما بازهم آن را می خریم. درو دیوار خانه هایمان پر از وسایل تزییناتی است که به خیلی های آن نیاز نداشته ایم اما برای اینکه به چشم دیگران بیاید آنها را تهیه کرده بدون آن که قیمتش برایمان مهم باشد.اما کافی است اندکی پول صرف خرید یک کتاب بکنیم.تا به خانه می رسیم ده ها بار از خرید خود پشیمان می شویم و به چیزهایی فکر می کنیم که می شد با پول کتاب در عوض آن خرید.متاسفانه این مشکل بیشتر ماست. به چهره و ظاهر خود خیلی می رسیم زیرا برایمان مهم است که دیگران درباره ما چگونه قضاوت می کنند اما کمتر به دنبال تعالی معنوی و فکری و روحی خود به کمک کتاب می رویم.شاید چون روح ما دیده نمی شود و فکرمان را دیگران نمی بینند درحالی که حتی همان ظاهر ما نیز تحت تاثیر تفکراتمان شکل می گیرد.
متاسفانه با وجود اینکه خیلی ها دم از فرهنگ کتاب و کتابخوانی می زنند هیچ کمکی به ترویج آن نمی کنند.ازمردم عادی و خوانندگان کتاب گرفته تا مسئولان بالا دستی که باید از نویسندگان حمایت کنند.یکی از اقدامات تاسف برانگیز و در حقیقت ظلم های بزرگی که در حق نویسندگان کتاب می شود استفاده ناصحیح از پیشرفت تکنولوژی دراین زمینه است به این شکل که یک کتاب بعد از سال‌ها زحمت و فکر، تولید و چاپ می‌شود و خریداری نمی‌گردد، زیرا مردم می‌دانند مدتی بعد فایل‌های پی‌دی‌اف شده و کپی کتاب بدون اجازه نویسنده روی سایت‌های اینترنتی قرار می‌گیرد و به شکل رایگان قابل استفاده است و دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌ای نیست و همین می‌شود که کتابی ماه‌ها در گوشه یک کتاب ‌فروشی خاک می خورد، در حالی که همه آن را خوانده‌اند غافل از آنکه این امر علاوه بر مشکلات قانونی و شرعی، زحمات چندین‌ وچندساله یک شخص دیگر را برباد فنا می‌دهد. همه به قیمت کتاب فکر می کنند ولی کسی به زحمات چند ساله ای که نویسنده برای آن کشیده است نمی اندیشد.
یکی از مشکلاتی که نویسندگان با آن دست و پنچه نرم می کنند نبود حمایت کافی از آنهاست. وقتی کسی کتابی می نویسد از نام گذاری آن گرفته تا زمان چاپ نه تنها کمکی به او نمی شود بلکه آنقدر سخت گیری به او می کنند و نویسنده را برای تاییدهای نهایی برای چاپ، معطل می نمایند و به این اداره و آن اداره می فرستند که نویسنده از نوشتن خود دلسرد می شود و گاهی چاپ کتاب را رها می سازد و اینگونه است که نویسندگان نتوانسته‌ اند جایگاه واقعی خود را در جامعه پیدا کنند.
درحال حاضر نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حال برگزاری است.که فرصت خوبی برای ایجاد زمینه ای مناسب به منظور ارتباط بیشتر مردم با کتاب می باشد که ارائه بن های خرید کتاب، تخفیف در قیمت کتاب ها و برخی تسهیلات می تواند تاثیر زیادی در این زمینه داشته باشد.شاید برگزاری یک یا چند نمایشگاه که یک بار در سال اتفاق می‌افتد، کافی نباشد و کشوری که آمار کتاب‌خوانی در آن کم است نیاز به کتابخانه‌های کوچک و بزرگی در سطح شهرهایش دارد. سخن آخر اینکه یک کتاب چقدر گران است اهمیت چندانی ندارد، اما اینکه نخواندن کتاب برای مردم چقدر گران تمام می‌شود خیلی مهم است.
خراسان
مورخ سه‌شنبه 1392/02/17
شماره انتشار 18397
http://www.khorasannews.com/Page.aspx?type=1&year=1392&month=2&day=17&pageid=16

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *