رييس موسسه پژوهش و برنامهريزي آموزش عالي با اشاره به بي اطلاعي حدود70 درصد از روساي دانشگاهها از مسايل مديريتي و علوم انساني، گفت: در كشورهاي پيشرفته بيشتر روساي دانشگاهها در رشتههاي علوم انساني و مديريتي داراي تخصص هستند ، ولي در ايران بسياري از معاونين و روسا به دليل نداشتن برنامهريزي درازمدت و ويژه، مشكلاتي دارند و عمدتا درگير مسايل نخود و لوبياي دانشگاهها شدهاند.
دكتر قرباني در همايش معاونان آموزشي دانشگاههاي كشور با اشاره به اتفاقات دنيا و قطعنامهاي كه عليه ايران تصويب شد، افزود: در اين شرايط، رسالت ما دانشگاهيان در راستاي برآورده شدن نيازهاي كشور و ايجاد دانشگاههايي پويا، اثرگذار و خالق آثار و ثروت براي ايجاد كشوري مقتدر و باعزت، بيشتر مي شود.
وي با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر اينكه ما ميتوانيم محور علم و فناوري در دنيا باشيم، تصريح كرد: وقتي بنده به عنوان رييس يكي از دانشگاههاي دولتي كشور بودم اجراي اين فرمايش را امكانپذير نميدانستم. ولي زماني كه در وزارت علوم مشغول فعاليت شدم و آموزش عالي دانشگاههاي دنيا رامطالعه كردم، به اين اطمينان رسيدم كه ما ميتوانيم محور علم و فناوري در دنيا باشيم.
رييس موسسه پژوهش و برنامهريزي آموزش عالي گفت: مهم اين است كه راهكاري با توجه به سابقه مردم براي دستيابي به جايگاه اول در زمينه علم و فناوري در منطقه و دنيا ارائه دهيم.
هر دانشگاهي بايد اتاق فكري در كنار هيات رييسه خود داشته باشد
قرباني با بيان اينكه بايد اتاق فكري براي ستاد و دانشگاههاي كشور ايجاد شود، تصريح كرد: ما معتقديم هر دانشگاهي بايد اتاق فكري در كنار هيات رييسه خود داشته باشد.
وي افزود: ما بايد از اين حالت ايستايي درآييم و در زمينههاي مختلف با وجود همين امكانات برنامهريزي داشته باشيم.
قرباني با اشاره به ماموريت موسسه پژوهش و برنامهريزي آموزش عالي، اظهاركرد: پاسخگويي به نيازهاي آموزش عالي كشور در نظريه پردازي، نظام سازي و سياستگذاري از طريق انجام و توسعه فعاليتهاي پژوهشي و كاربردي از ماموريتهاي اين موسسه به شمار ميآيد.
رييس موسسه پژوهش و برنامهريزي آموزش عالي با اشاره به رتبه بندي رشتههاي دانشگاهي اظهار كرد: در حال حاضرتنها 9 دانشگاه در مرحله اجراي پايلوت رتبه بندي يك رشته با ما همكاري كردهاند.
روساي دانشگاهها، دانشكدهها و معاونين هم بايد رتبهبندي شوند
وي با بيان اينكه رتبه بندي رشتهها در دانشگاههاي دنيا مرسوم است و ميتواند در جايگاه رشتهها به معاونين آموزشي كمك كند، افزود: در اين راستا، جاي رتبه بندي روساي دانشكدهها، دانشگاهها، گروهها و معاونين خالي است.
قرباني ادامه داد: با توجه به نقاط ضعف روساي دانشگاهها، برگزاري كارگاههاي تخصصي در رابطه با مسايل استراتژيك، مديريت منابع مالي و انساني از اقدامات خوبي است كه بايد صورت گيرد و در اين زمينه نيز پيشنهادهايي ارائه شده است.
وي در خاتمه با اشاره به پيگيري توسعه شبكه كيفيت در حال حاضر عنوان كرد: اميدواريم معاونين دانشگاهها از اين طرح استقبال كنند تا موسسه بتواند وظايف خود را به خوبي انجام دهد.