او كه بود؟

خلاصه كتاب:تلخیص:مهدی خوش دست و حسن منصور عبدی-رهبر معظم انقلاب می فرمایند:امام خمینی (ره) از جنس مردم زمان ما نبود بلکه از جنس و خمیره ی انبیاء بود .امام مثل چراقی بود که همه جا را منور کرد.فرق است میان شخصیتی که به خاطر مقام و سمت ظاهریش مورد احترام و تجلیل قرار می گیرد و کسی که به دلیل  شخصیت و عظمت عمق وجود و آراستگیهای گوناگون مورد تجلیل واقع می شود.
خامنه ای ،علی. رهبرجمهوری اسلامی ایران،1318-
اوکه بود؟/(علی خامنه ای)،گرد آوری و تنظیم موسسه ی فرهنگی قدر ولایت،216.1376ص.                                    
ISBN 964-7292-69-48000ریال
فهرست نویسی بر اساس اطلاعات فیپا.
کتابنامه:ص.88-87همچنین به صورت زیر نویس.چاپ اول1383.
1.خمینی،روح الله،رهبر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران،1368-1297—شخصیت2.خامنه ای،علی،رهبر جمهوری اسلامی ایران،1318—نظریه در باره ی امام خمینی.الف.موسسه ی فرهنگی قدر ولایت.ب.عنوان.
0842092/955DSR 1577/6ح2خ 
کتابخانه ملی ایران   9738-77م

شخصیت ممتاز و بی نظیر امام خمینی (ره)                           
رهبر معظم انقلاب می فرمایند:امام خمینی (ره) از جنس مردم زمان ما نبود بلکه از جنس و خمیره ی انبیاء بود .امام مثل چراقی بود که همه جا را منور کرد.فرق است میان شخصیتی که به خاطر مقام و سمت ظاهریش مورد احترام و تجلیل قرار می گیرد و کسی که به دلیل  شخصیت و عظمت عمق وجود و آراستگیهای گوناگون مورد تجلیل واقع می شود.
همان کسانی که در طول سالها، تبلیغات منفی علیه او میکردند، امروزه نسبت به عظمت این شخصیت بزرگ اعتراف می کنند.
برای تبیین شخصیت اماممان بهتر از ان نیست که به قران پناه ببریم و او را در لابه لای آیه های قرآن باز جوییم :
آ:
او با جهاد و هجرت که مومنان را در حیطه ی ولایت الهی قرار می دهد مصداق     ((ان الذین آمنوا و هاجروا و جاهدوا باموالهم و انفسهم فی سبیل الله))شد.
ب:
او با استقبال و جان بر کف نهادن در راه خدا در زمره ی کسانی در آمد که ستایش الهی((و من الناس من یشری نفسه ابتغاء مرضات الله))در وصف آنان سروده شده است.
پ :
او خشم و برائت نسبت به مشرکین و مودت نسبت به مسلمانان را مصداق کاملی از ((اشداء علی الکفار رحماء بینهم))ساخت.
ت:
او با قطع هر پیوندی که با پیوند محبت و فنای در حق ناسازگار بود را مصداق        ((رضی الله عنهم و رضوا عنه اولئک حزب الله الا ان حزب الله هم المفلحون))  گردید.
متانت و بردباری امام (ره) به گونه ای بود که اگر صد نفر در مجلسی سخنانی می گفتند که او آنها را قبول نداشت تا لازم نمی دانست حرفی نمی زد و سکوت می کرد.
رهبر معظم انقلاب می فرمایند :در زمان بنی صدرکه من خدمت امام رسیده بودم  ایشان می گفتند:حرفهایی که بنی صدر از قبول من می گوید همه اش خلاف واقع است و حقیقت ندارد. بنابراین هر حرفی که زده می شود “فورا او را نمی آشفت و تحریک نمی کرد و در صدد پاسخ بر نمی آمد.
آن چیزی که امام را بر هدایت و اداره و مدیریت جامعه قادر می کرد عبارت بود از : ارتباط با خدا و توکل به او  زیرا که اوبدون ارتباط با خدا نمی توانست جمهوری اسلامی را پایه گذاری کند امام(ره)می فرمودند این انقلاب را یک دست غیبی هدایت می کند.

اخلاص و توکل و حسن ظن به خدا
امام توکل و حسن ظن به خدا داشت و هیچ کاری در نظر او خارج از قدرت الهی نبود.
روزی که او نهضت را شروع کرد کسانی که فکر کنند می شود نهضتی بر پا کرد خیلی کم بودند. آن روزی که او شعار سقوط رژیم سلطنت را دادکسانی که فکر کنند می شود رژیم سلطنت ساقط شود خیلی کم بود . آن روزی که سیاست نه شرقی نه غربی را بیان کرد کسانی که فکر کنند می شود بدون اتکا به شرق و غرب حکومتی داشت بسیار نادر بودند.آن روز که گفت آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند  کسانی که باورشان باشد واقعا آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند خیلی کم بود .او تمام این کارهای بزرگ را به خاطر توکل به خدا انجام دادو می دانست که می تواند انجام دهد.البته برای او انجام این کارها هدف نبود او می گفت(من وظیفه ام را انجام می دهم).
-امام(ره)رمز موفقیت را بر مبنای شناخت دوست و دشمن بیان می کند و می فرماید از اول باید دشمن را شناخت و آنها را اعلام کردو در مقابلشان ایستاد و نیز از اول دوستها را شناخت و آنهارا اعلام کرد.
متبحر در علم و معلم اخلاق
رهبر معظم انقلاب می فرمایند:آن محفل درسی که دلهای مشتاق و کوشا و علاقه مند به استعدادهای خوب را جذب می کرد، درس فقه و اصول امام بود . یواش یواش از قدیمی تر ها شنیدیم که این مرد فیلسوف بزرگی هم هست و در قم درس فلسفه تدریس میکرده، اما حالا ترجیح می دهد که فقه تدریس کند .  بعد ها شنیدیم که این مرد معلم اخلاق هم بوده است و کسانی در درس اخلاق او شرکت می کردند.
در سال 1340مرحوم ایه الله بروجردی (مرجع تقلید)وفات پیدا کرده است.اینجا صحنه ای شد برای این که این مرد به همه نشان دهد که این درس اخلاقی که گفته است فقط زبان و یاد دادن به دیگران نبوده است. خود او اولین عامل به درسهای تهذیب نفس بوده.همه دیدندو فهمیدند که این مرد از مقام و از مطرح شدن واز ریاست،حتی اگر این ریاست مرجعیت باشد ،رویگردان است و برای رسیدن به آن هیچ تلاشی نمیکند . بلکه اگر دیگران هم بخواهند تلاش کنندتا آنجا که بشود مانع  شان می شود.

هوشیاری و تیز فهمی
در نیمه ی دوم سال1341بعد دیگری از ابعاد این شخصیت آشکار شد. و آن هوشیاری و تیز فهمی و توجه به نکاتی که غالبا به آن توجهی نمی کردند، از یک طرف، و غیرت دینی از یک طرف دیگر بود . خیلی ها شنیدندکه تصویب نامه ی دولت در آنروز قید مسلمان بودن و سوگند به قرآن در فرد منتخب را حذف کرده است، اما خیلی توجه نکردند که این چقدر اهمیت دارد. اما امام این را فهمید و در مقابل آن ایستاد،غیرت دینی او  او را وادار کرد که در این مسئله پیشقدم بشود و مبارزه برای این زاویه ی علی الظاهر کوچک ضد اسلامی را شروع کند و این کار را هم کرد.

طراحی فکری و جلب قلوب مردم
در دوران تبعید امام  ابعاد تازه ای از شخصیت این مرد کم نظیر و حقیقتا استثنایی در زمان ما بروز کرد.
اولا :
او در موضع یک طراحی فکری و به قول معروف مذاکرات سیاسی یک تئوریسین قرار می گیرد که طرح یک حکومت را، طرح یک نظام را میریزد.
ثانیا:
این مرد با این که در ایران نبود، اما از راه دور مبارزات اسلامی و نهضت اسلامی در ایران را به معنای واقعی کلمه رهبری کرد.
امام متکی به تشکیلات حزبی نبود. امام هیچ تشکیلات حزبی در داخل کشور نداشت.عده ای شاگرد و دوستان و آشنایان به فکر او ومتن مردم بودند.وقتی امام اعلامیه می داد مخاطبش عموم مردم بودند.
امام در نجف –مرکز فقاهت-فکر (ولایت فقیه)را با اتکاء به مایه های محکم فقهی از آب در آورد. البته ولایت فقیه جزو مسلمات فقه شیعه است این که حالا بعضی نیمه سوادها می گویند امام (ولایت فقیه)را ابتکار کردو دیگر علما آن را قبول نداشتند  ناشی از بی اطلاعی است.
در ماجرای در گذشت فرزندش یک بعد دیگر از ابعاد این شخصیت بزرگ آشکار شد . خیلی ها بزرگند اما آن کسی که این عظمتها در درون عواطف و در زوایا و اعماق دل آنها امتداد داشته باشد خیلی زیاد نیستند. مرد مسنی در سنین نزدیک به هشتاد سال در آن زمان  وقتی که فرزند فاضل و بر جسته اش از دنیا رفت جمله ای که از او نقل شد و شنیده شد این بود که (مرگ مصطفی از الطاف خفیه ی الهی است)او این را مهربانی و لطف خدا تلقی کرد .
بعد هم که ماجرای تبعید ایشان به عراق و شروع هجرت آن بزرگوار به کویت و سپس به فرانسه بود که فرمودند اگر به من اجازه ی اقامت در کشوری ندهند فرودگاه به فرودگاه خواهم رفت و پیامم را به همه ی دنیا خواهم رساند.بعد هم که در جریان آمدن ایشان به ایران و مواجه ی با آن قضایا و تشکیل نظام جمهوری اسلامی بود.

اعتماد به مردم
امام به مردم اعتماد داشتند . انقلاب که پیروز شد امام می توانستند اعلام کنند که نظام ما یک نظام جمهوری اسلامی است و از مردم هم هیچ نظری نخواهند و هیچ کس هم اعتراضی نمی کرد. اما این کار را نکردند .درباره ی اصل نظام و کیفیت آن رفراندوم راه انداختند واز مردم نظر خواستند .مردم هم گفتند (جمهوری اسلامی) و این نظام تحکیم شد . برای تعیین قانون اساسی امام می توانست یک قانون اساسی مطرح کند و اکثریت مردم هم قبول می کردند . می توانست عده ای را معین کند و بگوید اینها بروند قانون اساسی بنویسند  هیچ کس هم اعتراض نمی کرد اما امام این کار را نکرد . امام انتخابات خبرگان را به راه انداختند حتی عجله داشتند که این کار هر چه زود تر انجام شود .
امام دو ماه از پیروزی انقلاب نگذشته بود که اولین انتخابات یعنی همان رفراندوم جمهوری اسلامی را به راه انداختند  یکی دو ماه بعد انتخابات خبرگان قانون اساسی بود .چند ماه بعد انتخابات ریاست چمهوری بود. چند ماه بعد انتخابات مجلس بود. در یک سال(58)امام چهار بار از آراء مردم برای چیزهای گوناگون استفاده کردند.
پرهیز از زخارف دنیوی و افزون طلبیامام خمینی (ره) میگفتند:دنیای بد آن چیزی که در درون شماست ،این ظواهر طبیعت-زمین و درخت و آسمان و اختراعات و امثال اینها – دنیای بد نیست ،اینها نعمت های خداست ،باید اینها را آباد کرد . دنیای بد آن خود خواهی، آن افزون طلبی،آن احساس تعلقی است که در درون توست،اما از این دنیای بد به کلی منقطع بود.
او برای خودش هیچ چیزی نمی خواست،برای خود زخارف دنیوی و ذخیره و افزون طلبی نداشت و نخواست،بلکه بعکس ،هدایای فراوانی برای امام می آوردند ،که آن هدایا را در خدا می داد. آنچه را هم که داشت و متعلق به خود او بود و مربوط به بیت المال نبود،برای بیت المال مصرف می کرد . همان آدمی که حاضر نبود آن روز با ده میلیون یک خانه ی قابل قبولی برای پسرش بخرد ولی امروز از مال شخصی خود – صد ها میلیون تومان مال شخصی خود را برای نقاط مختلف – برای آبادانی،برای کمک به فقرا ،برای رسیدگی به سیل زدگان و جاهای مختلف دیگر،صرف کرد.

خاضع و فروتنی امام (ره)
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران می فرمایند:شبی در یک جلسه ی خصوصی با دو سه نفر از دوستان،منزل مرحوم حاج احمد آقا نشسته بودیم ،ایشان هم نشسته بودند . یکی از ما گفتیم که آقا شما مقامات معنوی دارید، مقامات عرفانی دارید،یک چند جمله ای ما را نصیحت و هدایت کنید. این مرد با عظمتی که آن گونه اهل معنا و سلوک بود ، در مقابل این جمله ی ستایش گونه ی کوتاه شاگردش آن چنان در حیا و شرمندگی و تواضع فرو رفت که اثر آن در رفتار و جسم و  کیفیت نشستن او محسوس شد. در حقیقت ما شرمنده شدیم که این حرف را زدیم که موجب حیای امام شد.

همه ی ویژگیهای امام به خاطر اطاعت او از امر خدا بود
امام تمام این ویژگیها را از عمل به دین ،از پایبندی به دین،و تقوا به دست آورده است.امام هیچ یک از پیروزیها را حاصل زحمات و فعالیتهای خود نمی دانست و تمام آنها را از خدا می دانستند .ایشان می فرمایند:هر چه هست، از خدا است. او همه چیز را از خدا می دانست مثل :انقلاب را خدا پیروز کرد،خرمشهر را خدا آزاد کرد ، دلهای مردم را خدا جمع کرد. او همه چیز را از منظر الهی می دید.
خصو صیات ممتاز حضرت امام (ره)
خصوصیت اول:
عبارت است از خرد مندی و دانایی: در او به معنای واقعی کلمه ، جوهر دانایی وجود داشت. در واقع هر اثری که از او ظاهر می شد این نشانه ی خرد مندی و دانایی در آن دیده می شد. امام سخن تازه به میدان آورد و به تکرار سخن گذشتگان اکتفا نکرد.
خصوصیت دوم:
دینداری و ایمان روشن بینانه بود . او روشن بین و روشن فکر و نو آور در مباحث دینی بود،اما نو آوری دور از لا قید یهای نو آوران ، خیلی ها در زمینه مسائل دینی سخن نویی به میان آوردند،اما این سخن نو نشانه ی لا قیدی و لا آبالیگری آنها در وفاداری به متون اسلامی است ،سخن آنها است ، نه سخن دین ،روشن بینی و نو آوری امام ،متکی به دین و مبانی دینی بود ،لذا آنچه را که در زمینه مسائل دینی و اعتقادی عرضه کرد نو بود .
خصوصیت سوم :
شجاعت و دلیری و جان نثاری او بود ،آماده بود که در آن جایی که او حق می گوید و دنیا باطل می گوید،با آن دنیا مواجه بشود . این که در یکی از بیانیه های خود فرمود که اگر استکبار جهانی ما را تهدید کند ، ما هم همه ی دنیای او را تهدید خواهیم کرد. راست می گفت می توانست در مقابل همه ی دنیا بایستد.
بعضی ها می گویند ما از جانمان گذشتیم، اما در عمل که نگاه می کنید ، از یک احترام خشک و خالی نمی گذرند ، چه طور از جان خودشان گذشتند ؟ از یک پول و از یک لذت و شهوت نمی گذرند ، چه طور از جان  خودشان گذشتند؟ اما او راست می گفت ،او حقیقتا جان را کف دست داشت و آماده بود و به میدان عمل آمد.
بسا باشد که مردی آسمانی       به جانی فتح فرازد لشکری را
نهد جان در یکی تیر و رهاند         زننگ تیره روزی کشوری را
با این سه خصوصیت که این گونه در وجود او در هم تنیده بود ، وارد میدان شد . اما نقاط فهرست امام یک فهرست طولانی دارد .که در همین جا فقط به همین سه خصوصیت اشاره شد.

خصوصیات خط امام (ره)
اول:
ایستادگی در برابر تحمیل و نفوذ قدرتهای خارجی و سازش نکردن با این قدرتهاست.
دوم :
اهتمام به تعبد وعمل فردی و ایستادگی در برابر سلطه ی شیطان نفس و وسوسه های شیطانی. این دو مطلب بزرگ و این دو میدان مبارزه را امام از هم جدا نمی کردند.
سوم:
اهمیت دادن به توانایی ملتها و اصل دانستن آنها.
چهارم:
اصرار بر وحدت مسلمین و مبارزه با تفرقه افکنی استکبار است.
پنجم:
اصرار، بر ایجاد روابط سالم و دوستانه ،با دولت هاست مگر استثنایی که پشت سر منطق، عدم رابطه با هر کدام از آنها، استدلالهای قوی وجود داشته باشد.امام به ما یاد دادند که جمهوری اسلامی در سطح عالم می تواند و باید از روابطی سالم با دولت ها بر خوردار باشد. البته رابطه ی با آمریکا مردود است.
ششم:
اصرار بر شکستن حصار تحجر و التقاط در فهم و عمل اسلامی و التزام به اسلام ناب است. از نظر امام هم تحجر مردود بود وهم التقاط که به معنی رها کردن قیود صحیح برای فهم دین و اسلام است.
هفتم:
محور دانستن نجات محرومین و تامین عدالت اجتماعی است. مردم همیشه در نظر امام ،اصل و محور بودند. در منطق و خط حکومتی امام امت ،محرومین و مستضعفان همواره محور تصمیم گیری ها محسوب می شدند.
هشتم:
توجه ویژه به مبارزه با رژیم اشغالگر قدس و رژیم قاصب صهیونیستی است. مسئله ی مبارزه با اسرائیل در منطق و راه و رسم امام ،جایگاه خاصی داشت.
نهم:
حفظ وحدت ملی و ایجاد یکپارچگی در میان ملت ایران و اصرار بر مقابله با هر شعار تفرقه افکنانه است.
دهم:
حفظ مردمی بودن حکومت و ایجاد و حفظ ارتباط با مردم است. امام همواره هم به مسئولین سفارش میکردند که از مردم جدا نشوید وهم متقابلا به مردم سفارش می کردند.
یازدهم:
اصرار بر سازندگی کشور و ارائه ی یک نمونه عملی به جهان است که در ماههای آخر عمر با برکت امام ،این مسئله جایگاه مهمی در نظر ایشان داشت. ایشان اصرار داشتند که این کشور بایدباز سازی بشود .
مشخصه های مهم راه امام خمینی (ره)
راه امام ،راه نجات این کشور ،هم در آغاز انقلاب،هم در دوران حیات آن بزرگوار بود وهم امروز هست ،اما راه امام چیست؟ مقصود ما از راه امام کدام است؟
اول:
اسلام و دین بود ،امام هیچ ارزشی را بالاتر از ارزش اسلام به حساب نمی آورد. انقلاب و نهضت انقلاب امام ،برای حاکمیت اسلام بود.مردم هم که این نظام راقبول کردند و پذیرفتند ،برای انگیزه ی اسلامی بود.راز موفقیت امام این بود که صریح و بدون پرده پوشی ،اسلام را روی دست گرفت و اعلام کرد من می خواهم برای اسلام کار کنم و همه چیز در سایه ی اسلام است.
البته اسلامی که امام فرمود ،در دو بخش قابل توجه است :
آ:یک بخش اسلام در قالب نظام است.
ب:عمل فردی اشخاص به اسلام.
پس اولین چیزی که در خط امام ، مهم است ،تعقیب هدف اسلامی و حاکمیت اسلامی در صحنه ی ایمان و در صحنه ی عمل است.
دوم:تکیه به مردم است یعنی همان اعتماد به مردم که در صفحات بالا تو ضیح دادم.(یعنی همان آراءمردم که مظهرش جمهوری اسلامی است).
سوم:از مشخصه های امام :عدالت اجتماعی و کمک به طبقات مستضعف و محروم است که امام آنها را صاحب انقلاب و صاحب کشور می دانست . امام پا برهنگان را مهمترین عنصر در پیروزیهای این ملت می دانست.
حالا عده ای از افراد در می آیند و می گویند که امام فرمودند:انقلاب ما انقلاب نان نیست. برای نان نیست،بله انقلاب روسیه به خاطر قطع شدن نان بود،اما انقلاب ما اینجوری نیست ، انقلاب ما بر اساس یک ایمان بود ،اما معنایش این نیست که انقلاب نباید به رفاه مردم بپردازد. امام به این مسائل می پرداخت و آنچه در درجه ی اول مورد نظر امام بود ،عبارت بود از طبقات محروم و مستضعف جامعه.
چهارم:
دشمن شناسی و فریب نخوردن از دشمن است.
اولین کاری که دشمن می کند ،این جور تبلیغ می کند که هیچ دشمنی وجود ندارد. واقعا چطور می شود که نظام اسلامی دشمن نداشته باشد؟
حساسیت نسبت به مدح ائمه اطهار (ع)
امام عزیزمان –آن انسان بزرگ زمان ما- نسبت به مدح ائمه ی اطهار ( ع)حساسیت فوق العاده ای داشت . ما شرح حال آدمهای بزرگ را در کتابها خوانده ایم و بعضا هم از نزدیک دیده ایم،اما این انسان،انسان دیگری بود و با همه ی انسانهای بزرگی که ما شناخته ایم ، فا صله ی زیادی داشت و حدش هم به حدود اولیا الله می خورد . آن سبک انسان بود،نه مثل انسانهای بزرگ که در دنیای امروز و گذشته وجود داشتند و به عنوان انسانهای بزرگ شناخته می شدند. رهبر بزرگ ما ،  با آن ها تفاوت زیادی داشت ، انصافا شخصیت عظیمی بود . ایشان ، در ارتباط با خواندن و مدح و زندگی ائمه (ع)و پیوند عاطفی ومحبت و تقویت این رشته ، حساسیت فوق العاده ای داشت . کسی در این حد از مقام ، این قدر به این مسئله اهتمام بورزد،نشان دهنده ی عظمت این مسئله است.

(نسخه امام ره)      
از مانی که اروپایی ها به مناطق آسیا و آفریقا و خاور میانه آمدند در مقابل روحیه شکست ناپذیر مسلمانان قرار گرفتند، تدابیر آنان جهت رفع خطر ناشی از وحدت و روحیه مبارزه طلبی مسلمانان این بود که می بایست مسلمانان را از احکام اسلامی درو کنند و روحیه اش را بشکنند و تحقیرش کنند، این امر جز سیاستهای 2 قرن اخیر دشمنان اسلام قرار گرفت ، که نتیجه اش تبدیل کشور های اسلامی از کشور های درجه اول به کشور های درجه سوم عالم شد که یا زیر نفوذ دشمنان اسلام بودند یا عامل قدرتهای بیگانه بر آنها مسلط بود
امام ره در این راستا بر همین دو نکته انگشت گذاشتند و خواستار بازگشت ملت ایران به اسلام به معنای حقیقی کلمه و احیای روحیه این ملت بود که با تاسیس جمهوری اسلامی ایران و افزایش قدرت مبارزه طلبی به این دو امر جامه ی عمل پوشانید . که خود موجب بیداری وجدان ملتها و الگو گرفتن ملتهای آزادی خواه از ملت ایران شد.لذالک به میزان عمل ملتهای آزادی خواه به نسخه ی امام عزت، قدرت و سربلندی خود را بدست می آورند.                          
(در مقابل آمام چه کشور ی قرار داشت و امام چگونه آن را ساخت) 
امام میدان مبارزه را طی کرد تا به نقطه ی نزدیک به پیروزی یعنی سال 57 رسید پیروزی که نه فقط بر یک رژیم قادر بلکه بر تمامی جهان استکبار که حامی و پشتیبان تمام عیار آن به حساب می آمدند بود . بدین ترتیب امام می خواهد در مقابل دویست سال فشار بیگانگان در همه ابعاد سیاسی ، اجتماعی ، و فرهنگی با یستد و مملکت را با سلیقه اسلام اداره کند.
(مصرف کننده و فقیر)                
کشور ایران مخصوصا در زمان پهلوی کاملا وابسته و تابع و از لحاظ اقتصادی کاملا مصرف کننده بود و بیشتر صنایع و وسایلی که وارد می شود یا ناقص بود یا در صورت نیاز به تعمیر امکان تعمیرشان در داخل وجود نداشت و می بایست آنها را در کشور مبدا تعمیر کنند . از لحاظ علمی هم این ملت هیچ حرف تازه ای در بازار علم نو ی جهان نداشت و از لحاظ ثروت ملی غارتزده بودیم از لحاظ اجتماعی وضعیت فقیر و غنی  کشور بشدت مفلوک بود.
کشور گرفتار انواع و اقسام آسیب های اخلاقی
از لحاظ ترویج فساد بود چنانچه که وضعیتی که ما از لحاظ بی بند و باری در کشور داشتیم اروپاییان در کشور ها یشان نداشتند.
یعنی در کشور های اروپایی ممکن بود فلان مرکز فحشایی وجود داشته باشد اما عرف زندگی مردم مثلا وضع پوشش و رفتار زنان بهتر از آن چیزی بود که بخصوص  در بعضی شهر های ما  ملاحظه می شد . زیرا با این کار امید ، تحریک و جدیت را که اخلاق های پیش برنده یک ملت است از بین می رفت ملت نا امید و بی حال و مایوس از اینده ی خویش خود را تحقیر شده تلقی می کرد.
دارای مرتجع ترین حکومتها
از لحاظ نظام حکومتی و حکامی بر کشور حکومت می کردند یکی از مرتجع ترین حکومتها را داشتیم سلطنت مورثی بود و چنین رژیمی را در قانون اساسی  برده بودند وزیر چکمه های استبدادی و اجبار رضا خان به تصویب رسانده بودند.
ایران در دنیا ذلیل شده بود . بی نام در مجامع  جهانی صدقه بگیر و محل آزمایش دیگران  فقیر از لحاظ معنوی ، مادی ، سیاسی وشخصیتی بود امام در مقابل چنین کشوری قرار گرفته بود و از آنجا که ملت با استعداد ، با فرهنگ غیوربود  فریاد اما آن را تکانید و موجی را با رنج و عذاب که پانزده  سال طول کشید با موفقیت و شاد کامی پشت سر گذاشت
اما م برای ساختن این جامعه چه کرد.
امام می بایست شکل مطلوب و آرمانی از جامعه می ساخت . لذالک امام اولویت های که نیاز یک جامعه ی اسلامی ،مستقل و سربلند و پیشبرنده بود را انتخاب و دنبال کرد
احیای روح خود باوری و استقلال در مردم :    
در طول سالیان دراز به ملت فهمانید ه بودند شما نمی توانید و یعنی افراد را از همه ی طبقات و همه ی اقشار جامعه را شامل می شد این ها خلقیاتی بود که تغیرشان بسیار دشوار بود. امام در این راستا هیچ دخالت و نفوذی را غیر از این ملت بر این ملت تحمل نمی کرد و به همین دلیل در مقابل قدرتهای شرق و غرب ایستاد و قرص و محکم جلوی نفوذ و تسلط بیگانه را به هر کیفیتی بست این اولین نقطه بود
احیای روح دینی و تقویت ایمان در مردم: وقتی دین در جامعه باشد روح فداکاری از خود گذشتگی ، تعاون  ،احساس مسئولیت در یک جامعه هست امام در این راستا نهایت اهتمام خود را در حیای روح دینی و تقویت ایمان در مردم داشت چون نه تنها در زندگی فردی بلکه در زندگی اجتماعی نیز منعکس می شود . و اگر دین درست باشد نظام و اجتماعی درست خواهد بود
امام جمهوری اسلامی را مطرح کرد که برای آزادی و پیشرفت یک ملت بهتر البته از دموکراسی های غربی و انواع و اقسام نظام های حکومتی دیگر بود نظامی که بار ها و بارها سران استکبار را به وحشت انداخت امام راه اسلامی را در برابر شرق و غرب مطرح کرد.
آنچه در طول سالهای مبارزات نهضت اسلامی در ایران گذشت هر گز در تاریخ شناخته شده ی ما نظیر نداشته است امام در این مدت در عین هدایت مردم و گستردن دامنه  آگاهی همگانی و کشاندن توده ی میلیونی به مبارزه اندیشه ی حکومت اسلامی را نضج بخشید و در مقابل دو مکتب راجع سیاسی عالم یعنی حکومت دیکتاتوری حزبی کمونیستی و حکومتهای پارلمانی غربی راه اسلامی را مطرح کرد نظامی که در مکتب امام خمینی نظام عدل و ایمان و عقل و آزادگی و مردم گرایی است . و باارائه آن خط بطلان بر همه ی تلاشهای فرهنگی و سیاسی دشمنان اسلام در طول یک قرن و نیم گذشته کشید که سعی در جدایی دین از جامعه با طرح نظریه جدایی دین از سیاست بودند
عناصر اصلی دربنای نظام اسلامی  
امام همه ی عناصر را که می توانست این نظام را استوار و ماندگار کند مورد ملاحضه قرار دارد و آن را در نظام با مهارت کامل کار گذاشت  در حالی که در عمل به آنها پایبند و متعهد و در بیان تعالیم خود بر آنها  پافشاری می کرد.
1- عنصر اسلامیت:
اصلی ترین عنصر تشکیل نظام همین اسلامگرایی و تکیه بر مبنای مستحکم اسلامی و قرآن بود.
که رازپیروزی انقلاب در آن جای داشت . هم اکنون نیز روشن و واضح  است هر جا روشن بینی اسلام در امورجای داده شده موفقیت کار حتمی خواهد بود اما در غیر این صورت و اگر انجام امور به ضعف و نا کامی منجرب شد می توان عدم اجرای اجرای احکام اسلامی در آن امر را به چشم وضوح دید.
2-عنصر مردم در نظام اسلامی
عنصری که امام به آن حداکثر توجه را کرد مردم بوده و تقریبا در همه ی نظام های حکومتی در دنیا از آن صحبت می شود و در هیچ نظامی حتی در نظام های استبدادی کسی نمی گوید من می خواهم بر خلاف میل مردم عمل کنم بنابر این ادعایی مردم گرایی وجود دارد . اما آنچه مهم است این است که در کجا شئان مردم و منزلت آنان مد نظر باشد
امام مردم را در چند عرصه مورد توجه خود قرار داد که عبارتند از :
1. عرصه ی تکیه نظام به آراء مردم
2. عرصه تکلیف مسئولان در قبال مردم
3. عرصه ی بهره برداری از فکر و عمل در راه اعتلای کشور
4. عرصه لزوم آگاه سازی دایمی مردم
عنصر نظم و قانون در نظام اسلامی      
در هیچ انقلابی نمی توان نظم موجود در نظام جمهوری اسلامی را یافت امام در این راستا حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دولت تعیین کرد تا نظم وجود داشته باشد با وجود اینکه حتی آن زمان شورای انقلاب بود اما امام می خواست به شکل قانونی کشور اداره شود.
این امر که نحوه ی نظام حاکم بر مردم باید چگونه باشد و به رفراندوم گذاشتن آن نیز در دنیا سابقه نداشت.
عنصر سلطه تیزی در نظام اسلامی
امام نه یک لحظه از کید دشمن غفلت کردند و نه گذاشت که مسئولان غفلت کنند و خود عنصری است که مایه ی ماندگاری نظام شد و این که امام می فرماید {در هرچه فریاد دارید ، برسر آمریکا بکشید به خاطر این است که دشمن بزرگ ایران و اسلام را از یاد نبریم.}
تاسیسی نظامی بر اساس دین
معنویت و ارزشهای اخلاقی
امام پرچم ایمان و قرآن را در جهان به اهتزاز در آورد و ملت ایران را از اسارت بیگانگان نجات داد و به آنان خود باوری بخشید و نظامی بر اساس دین و معنویت و ارزشهای اخلاقی پدید آورد و دولت و سیاسی بنیان نهاد و ده سال رهبری او برای مردم ومدیران ما یادگاری فراموش نشدنی و ذخیره یی بس گرانبها است .
شکستن بتها و لرزاندن تختهای فرعون عزت بخشیدن به مومنان
روح الله بتهای زمان را شکست و باور های شرک آلود را زدود و به همه فهماند علی  وار زیستن و انسان کامل شدن افسانه نیست و به ملتهای آزادی خواه نشان داد که بند اسارت را گسستن ممکن است . او فرهنگ تسلیم را در جامعه ی خوار و ذلیل شده و دگرگون کرد وحصار ترس را فرو ریخت وی پدر انقلاب است و این انقلاب بی نام خمینی در هیچ جای جهان شناخته شده نیست او احیا کننده ی بینش دینی و فروزاننده ی شعله ایمان و خالق حماسه مردمی دوران ماست.
از جمله پیامهای امام که دل مبارزان را گرم و آتش مبارزه را روشن نگهداشته سه ویژگی اساسی دارد :
1. بر انگیزندگی خلق
2. هدایت و ترسیم خط انقلاب
3. ثبت دقیق تاریخ قیام و مبارزه ی مردم
احیای اسلام و ارزشهای دینی اولین کار بزرگ امام
دویست سال است که دستگاه های استعماری سعی کردند تا اسلام به دست فراموشی سپرده شود . در این باره یکی از نخست وزیر های انگلیس، در جمعی سیاستمداران استعماری دنیا ، اعلام کرد بود که ما باید اسلام را در کشوری اسلامی منزوی کنیم . امام ما اسلام را دوباره زنده کرد و به ذهن و عمل انسان ها و صحنه های سیاسی جهان برگرداند.
اعاده ی روح عزت به مسلمین دومین کار بزرگ امام
دومین کار بزرگ او اعاده ی عزت به مسلمین بود بر اثر نهضت امام ما . مسلمانها در همه جای عالم احساس عزت کردند و به مسلمانانی و اسلام خود می بالند.
کار بزرگ امام این است که در چنین دنیایی که اقیانوسی از لجن را در خو جای داده بود می توانست ارزشهای الهی را مطرح و بزرگ کند و پرچمش را در جهان به اهتزاز در آورد کاری که شباهستش فقط به کار انبیا ست آری به راستی که قرن حاضر قرن ظهور مصلحان بزرگ است.
ایجاد درک امت اسلامی در مسلمانها سومین کار بزرگ امام.
سومین کار مهم امام این بود که به مسلمانها احساس درک امت اسلامی داد. قبل از آن مسلمانان در هر جایی که بودند چیزی به نام امت اسلامی بر ایشان مطرح نبود.
امروزه مسلمانها در اقصا نقاط جهان احساس می کنند جزو یک جامعه ی جهانی بزرگ به نام امت اسلامی هستند . که خود بزرگترین حربه برای دفاع از جوامع اسلامی در مقابل استکبار است .
فروریختن دژ استکباری در ایران چهارمین کار بزرگ امام
چهارمین کار امام ازاله ی پلید ترین و وابسته ترین رژیمهای منطقه و جهان بود . که کمتر کسی می توانست آن را تصور کند . البته که این دژ توسط امام منهدم شد و از بین رفت.
ایجاد حقوقی اسلامی پنجمین کاربزرگ امام
پنجمین کار امام ایجاد حکومتی بر مبنای اسلام بود و تشکیل آن خود شکلی اساسی بود زیرا دویست سال فقط توجه به امور مادی ودنیوی و سرکوب ادیان و به خصوص اسلام و حال تغییرآن و تاسیس حکومتی درست بر خلاف حکومت سابق امری بسیار مشکل و سخت و نیازمند روحیه ای بالا می بود.که امام معجزه ی قرن را با عنایت پروردگار متعال تحقق بخشید و اسلام را به ایران و ایرانی هدیه کرد.
ایجاد حرکت اسلامی در جهان ششمین کار بزرگ امام
کار ششم او ایجاد نهذت اسلامی در عالم بود تاثیر آن این است که امروزه در هر نقطه یی از دنیای وسیع اسلام که جمعیت یا گروهی به انگیزه ی آزادی خواهی و ضدیت با استکبار حرکت می کنند مبنا و قاعده ی آنان کار امید و رکنشان  تفکر اسلامی است.
نگرش جدید در فقه شیعه و دمیدن روح در حوزه های علمیه هفتمین کار بزرگ امام
فقاهت ما پایه های بسیار مستحکمی داشته و دارد امام فقه مستحکم را در گستره یی وسیع و با نگرشی جهانی و حکومتی ، مورد توجه قرار داد و ابعادی از فقه رابرای ماروشن کرد که قبل از آن روشن نبود.
از جانب دیگر امام به کالبد حوزه های علمیه ی مقدسه ، روح وجدان داد و حیاتی دوباره بخشید .
ابطال باور های غلط در خصوص اخلاق زمامداری هشتمین کار بزرگ امام
کار هشتم امام ابطال باور های غلط در باب اخلاق فردی حکام بود .مثلا روال حکام درجهان که در راس اجتماعات بودند تکبر ورزیدن ، برخورددار بودن از زندگی راحت و تجمل گرایی. امام این باورهای غلط را عوض کرد و نشان داد رهبر مسلمانان می تواند زندگی زاهدانه داشته باشد.
امام در این باره می فرماید (اگر به من خدمتگذار بگویند بهتر ازاین است که به من رهبر بگویند ) و این جمله نشانه ی احترام وی به مردم بود .
تحول ملت ایران از ضعف به قدرت نهمین کار بزرگ امام
نهمین کار امام اهیای روحیه ی غرور و خود باوری در ملت ایران بود
قدرتهای انگلیسی روسی و بعد هم آمریکا ملت ما را تحقیر کرده بودند ملت ما هم باور کرده بود که قابلیت و لیاقت کار های بزرگ را ندارد و سازندگی، ابتکار از او ساخته نیست و دیگران باید بر او آقایی کنند.
اما امروزه ملت ایران به لطف امام احساس عزت و قدرت می کند و دست به دست هم داده و از توئطه ی شرق و غرب هراسی ندارد و در مقابل آنهای ایستادگی می کند.
اثبات علمی بودن نه شرقی نه غربی دهمین کار بزرگ امام
دهمین کار امام اثبات این نکته که نه شرقی و نه غربی امکان پذیر است امام این نکته را ثابت کرد که می توان به شرق و غرب نه گفت و روز به روز ریشه دار تر شد و ثابت قدم ایستاد.
نقطه ی اتکای مومنین و مردم در مشکلات
نوع دشمنی هایی که علیه نظام ما می شد ، در تاریخ نظامهای انقلابی دنیا بی سابقه است و البته که در کنار این همه مشکلات امام چون اقیانوسی عمیق و آرام بود و هیچ تلاطمی در او تاثیر نداشت و خود پشتوانه ی معنوی و روحی ومایه ی امید بود.
آشنا کردن دلها با هم و دمیدن روح وحدت در مردم
هنر اما از میان بر داشتن دیوار ها ازمیانه اجتماعات مردم بود و فضای وسیعی ساخت و دلها را با هم آشنا کرد و این نیروی عظیم رابه وجود آورد.روح «واعتصموبحبل الله جمیعا »در سخن و عمل او تجلی یافته بود.
تلاش دشمنان برای زدودن نام و راه امام   
امروزه یکی از هدفهای بزرگ دشنمان این است که نام و آوازه ی بلند امام خمینی را از یاد و خاطر ی مردم محو کنند.کینه ای که دشمنان و زور گویان از این مرد بزرگ به دل دارند تمام شدنی نسبت زیر فراموش نمی کنند بر سفره ی نفتش چنگ زده بودند و نیروی انسانی ارزانش را به کار می گرفتند . اکنون آنان می دانند بازار عظیم و منایع بی پایان از دستشان خارج شده است و باعث و بانی تمایی این ناکامی ها خود امام است
البته آنان سیاستشان را به کار می گیرند که عبارت است از مبارزه بانام امام خمینی و انحراف در آرمانهای این انسان بزرگ .
وفاداری به امام  حرکت در خط و هدف اوست  
هدفهای اما مشخص است و احتیاج به کار زیاد ندارد حال که خدای متعال این طور مقدر کرده که بنده ی صالحش در کنارش آرام گیرد . نباید بار امانتی  که از جانب امام بر دوشمان قرار گرفته بر زمین بماند . باید راه امام را همان گونه که خود طی می کرد ما هم بپیماییم
گرچه وجود ظاهری اما اکنون در جوار ما نیست اما وی افکار ، آرمانها ، جهان بینی، هدفها ،تو صیه ها ، راهها و ابزار ها در اختیار ما گذاشت.
آرمانهای وی بهترین و بالاترین آرمانهای ست و می بایست آنها را دنبال کنیم
ملت ناظر بیدار تک تک جمله هستی ساز امام
مجموعه پیام های امام صحیفه انقلاب ماست و این مجموعه جهت حرکتی آینده ملت ما را نشان می دهد
ملتی ایران باید ناظر همیشه بیدار تک تک جملاتی هستی ساز این پیامها باشد و انحراف از آن را بر کسی مجاز نشمرد و چرا استقلال را آزادی را و جمهوری اسلامی را از این پیام ها دارد.
شخصیت هدایتگر و راهگشا         
شخصیت امام حامل هدایت هایی است که برای سالهای متمادی امت اسلامی درس و رهنمود و راه گشا خواهد بود .
ادامه راه به صورت جدی با همان اراده و امید
فقدان امام به هیچ وجه به معنای پایان راه و روش و تکلیفش سخت اگر ما همان اصول و خطوط و همان قاعده را به معنای حقیقی کلمه و به صورت جدی و با همان اراده و امید در دست بگیریم این را ه را ادامه خواهیم داد.
پرنور تر شدن یا د و خط و شعار و هدفهای امام
امروزه امام نیست اما یاد و خط و شعارش روز به روز در دنیا پر نور تر و پر جلوه تر می شود ملتها بایاد امام و سخنانش بر مستکبران به پا خیزدند و عرصه را بر آنها تنگ کنند.
امام ریشه ی انقلاب است ، انقلاب از ریشه جدا نمی شود
اگر انقلاب را درختی تشبیه کنیم بی شک امام ریشه ی آن خواهد بود، وظیفه ی ما فاصله نگرفتن از ریشه یعنی امام و فکر امام است .
ممکن است گفته شود امام به عالم ملکوت انتقال یافته و دیگر در میان ما نیست اما باید دانست که هویت شخصهای معنوی ،به جسم و حضور ود نیویشان نیست بلکه به رهنمود و سر انگشت اشاره شان – که همواره باقی است وابسته است .
حراست و حمایت از جمهوری اسلامی
باید توجه داشت که راه مبارزه با دشمنان راه جلب رضای الهی است و توفیق و رسیدن به هدفهای مقدس اسلام و انقلاب عبارت است از همان توصیه ای که امام عزیزمان به آن سفارش می کرد یعنی همان حفظ ارتباط با خدا و توکل بر او  است .
حضور در صحنه و وفاداری به اصول انقلاب و اسلام و امام
حضور مردم در صحنه انقلاب و ایمان آنها به خداوند دشمنان نظام را مایوس می کند . امام همیشه نسبت به مردم چون پیامبران از عمق دل احساس محبت می کرد . دل دادن به توده ی مردم و همان کسانی که سنگین ترین بارهای دفاع از انقلاب و کشور بر دوش آنها ست از ویژگی های امام بود .
داشتن روحیه ایمان و حساسیت و وفا نسبت به  اصول و انقلاب والسلام و امام ، موهبت بسیار بزرگی است که خداوند آن را برامت ایران مبارک کرده و آن را پشتوانه محکمی برای انقلاب قرارداده.
حفظ وحدت و صفا و برادری و حضور آگاهانه و مخلصانه
وظیفه مردم حفظ وحدت و برادری و دوری از سلیغه ها و انگیزه های گوناگون است و برادر وار با هم زندگی کنند . و در صورتی که انقلاب به حضور مردم نیازمند باشد با حضور گرم خود در صحنه به یاری انقلاب به پا خیزد .
تسلیم نشدن در برابر باج خواههایی دشمن و تداوم سازندگی
وظیفه ما این است که صلابت و ابهت  و عزت  انقلاب را حفظ کنیم و راه امام را با قاطعیت ادامه دهیم انقلاب ما چون صخره است و نمی توان به آن ضربه زد و چیزی از او کاست وظیفه دوم ما توجه به سازندگی و آبادانی کشور است برای توفیق در دو وظیفه مذکور می بایست وحدت کلمه خود را حفظ کنیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *