حداکثری را تقدیر نموده و اظهار ارادت به کارگران را ارزش دانسته و با بیان کلید واژه “روح ابتکار و شوق کار” می فرمایند؛ «چرا ما باید نسبت به مصنوعات خودمان بىاعتناء باشیم؟ گذشت آن روزى كه وابستگان به دستگاه قدرت تلقین مى كردند كه ایرانى قادر به تولید و ساخت نیست. آنها ایران را عقب انداختند. آنها به روح ابتكار و شوق كار در كشور لطمه زدند.» بر این اساس برخی از مهمترین راه کارهای تحقق “روح ابتکار و شوق کار” عبارتند از:
• ترویج روح ابتکار و شوق کار در کشور بدون مديريت کارآمد و عالمانه ميسر نمي شود. قطعاً در پشت هر کشور توسعه يافته، مديريتي کارآمد نهفته است که با هدایت استعدادها و اندیشه های کشور موجب اثرگذاري در مجموعه خود مي گردند. براي آن که فکر خلاق و مبتکرانه نیروی کار به همراه اشتیاق عمل در جامعه متجلی گردد مي بايست انگيزه هاي خدمتي نيروي کار توسط طراحان و دست اندرکاران کشور حفظ و تقويت شود. اين انگيزه ها مي تواند مادي يا معنوي، فردي يا سازماني و شخصي يا گروهي باشد.
• توجه به ارزش هاي معنوي کار از عوامل مهم توسعه کار و افزایش کارآمدی جامعه است. قرآن کريم و سيره معصومین(ع) همواره به انسان کوشا احترام گذاشته و بر تلاش اقشار مختلف جامعه تأکيد نموده است. ضروري است تقويت انگيزه هاي ديني براي کارآفريني و اهتمام به کار و تلاش در کنار سایر مسایل اساسی در رسانه های دیداری و شنیداری کشور به منظور نهادينه شدن فرهنگ کار در جامعه صورت پذیرد. ميزان کار و پشتکار يک ملت امري فرهنگي بوده و ريشه در پيشينه تاريخي آن ملت دارد. وقتي توليد و خلق ثروت در جامعه اي ارزش تلقي شود، به دنبالش فرهنگ کار نهادينه مي شود. باید با اقدامات فرهنگی مناسب در جامعه روح کار و تلاش زنده شود و تن پروري و کم کاري به عنوان یک قبح فرهنگ معرفی گردد. لذا همه مردم در هر کاری باید خود را به عنوان عنصری مؤثر در پیشرفت جامعه بشناسند و نسبت به توسعه کشور مشتاقانه کار و تلاش نمایند.
• قوانين و مقررات بايد به نحوي تدوين شوند که با تسهیل ارتباطات موجب کارآمدي و تقويت نيروي کار شوند و فضاي مطلوب کسب و کار را فراهم ساخته و به جاي ايجاد مانع، در صدد تسهيل امور برآيند تا شور و شوق کار خود به خود افزایش يابد. روش هاي سازماني و جريان کار عامل بسيار مهمي در کارآمدي نظام سازمانی کشور است. لذا مهندسي مجدد روش انجام کار موجب تحرک بخشي، استفاده بهينه از منابع و فرصت ها و طراوت اشتیاق کار مي شود.
سخن پایانی اینکه برای تحقق اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات بومی باید ببینیم تولید گران و کارآفرینان در كجا و چه زمانی نیاز به حمایت دارند. بی شک تولید کنندگان و کارآفرینان علاوه بر اینکه خود دارای روح ابتکار و شوق کار هستند اولین گروهی خواهند بود که توان ایجاد این روحیه را در اجتماع دارند. لذا در فرهنگ عمومی باید تولیدكنندگان و کارآفرینان به عنوان پیشتازان شکوفایی و استقلال معرفی شوند و تكریم از كسانی كه در این عرصه تلاش میكنند، به عنوان ارزش در جامعه معرفی گردد. تابدین طریق روح ابتکار و شوق کار در نظام کسب و کار کشور ایجاد و زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم آید.
منبع: روزنامه شهرآرا مورخ 13 اردیبهشت 94 شماره 1972
http://www.shahrara.com/js,print.ajax?y=1395&m=2&d=13&p=1&n=11