اهدا زندگی در ماه بندگی

نیکی کردن تاریخ مصرف ندارد. به زمان و مکان هم محدود نیست. هرکجا در هر زمان و موقعیتی می توان کار خیر انجام داد حتی در اندازه ی لبخندی ساده به یک کودک چندماهه! اگر دقت کرده باشید در دین اسلام کوچکترین و یا حتی عادی ترین کارها مانند خوابیدن هم می تواند موجب ثبت ثواب برای ما شوند در صورتی که با شرایطی همراه باشند. یکی از کارهایی که بر آن تاکید زیادی شده است و ثواب بسیاری هم برای آن وجود دارد، نجات جان دیگران می باشد و خداوند جان انسان ها را آن چنان محترم دانسته است که اگر کسی جان خودش را برای نجات دیگری فدا کند به درجات متعالی نایل می گردد. اما همیشه برای نجات دیگران لازم نیست خود را به خطر بیندازیم حتی می توانیم کاری کنیم که نه تنها سلامتی ما تامین شود بلکه از همین رهگذر عده ای دیگر نیز به نعمت سلامتی و زندگی برسند.
یکی از اموری که ثواب بسیاری دارد اهدا خون به بیماران نیازمند است. که متأسفانه در ماه مبارک رمضان داوطلبان آن بسیار کاهش می یابد. خیلی از ما به خاطر نگرانی از ضعف و بی حالی که ممکن است بعد از آن رخ دهد از اهدای خون خودداری می کنیم غافل از اینکه خون و فراورده های آن به علت دشواری هایی که در نگهداری آن ها وجود دارد به سختی قابل ذخیره سازی بوده و در ماه رمضان به علت کاهش تعداد اهداکنندگان، شرایط دشواری برای افراد نیازمند به خون پیش می آید و حتی ممکن است جان برخی از آنها به خطر بیفتد.
افرادی که به خون نیاز پیدا می کنند اقشار مختلفی هستند، بعضی از آنها مثل تالاسمی ها به طور مرتب به خون نیاز دارند، عده ای دیگر مانند افرادی که تصادف می کنند و خون زیادی از دست می دهند هم به سرعت باید درمان شوند وگرنه ممکن است جان خود را از دست بدهند و یا خانم هایی که زایمان می کنند ممکن است به خون نیاز پیدا کرده و اگر ذخایر خونی به قدر کافی نباشد جان همه این افراد به خطر می افتد.
البته شرایط جسمانی روزه داران و سلامتی آنها هم بسیار مهم است و نباید به قول معروف چون می خواهند ثواب کنند، کباب شوند! لذا برای این کار راه هایی وجود دارد که توجه به آنها همراه با رعایت پاره ای از اصول و توصیه های پزشکی این امکان را به وجود می آورد که هم روزه بگیریم و هم در این ماه به چند نفر از بندگان خدا کمک کنیم. مثلاً داوطلبان اهدا خون می بایست در وسط روز به پایگاه های اهدا نروند، زیرا دیدن صحنه خون دادن و بوی الکل و فضای بیمارستان برای برخی افراد بخصوص خانم ها موجب ضعف و بروز حسی ناخوشایند است.
نکته دیگری که باید بدان اشاره کرد این است که برخی از روزه داران با خود می پندارند خون دادن آنها موجب ابطال روزه شان می شود در حالی که باید گفت این دو عمل نه تنها با هم منافات ندارند بلکه کمک به انسان های نیازمند بر همه ما واجب است. یادمان باشد تصادف های شدید، زایمان ها، عود کردن مشکلات بیماران تالاسمی و… زمان نمی شناسد. ناگهانی رخ می دهند و اگر کمک های امثال من و شما باشد می توان امیدوار بود انسان های کمتری در بیمارستان ها جان خود را از دست بدهند. به نظر شما چقدر نجات جان یک انسان اهمیت دارد؟
خراسان – مورخ پنج‌شنبه 1392/05/10 شماره انتشار 18467
به قلم مهدی یاراحمدی خراسانی

http://khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1392&month=5&day=10&id=5013427

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *