اولين دايره‌المعارف شغلي كشور

 

“ابراهيم ابراهيم باي سلامي” مولف اين دايره‌المعارف با بيان اينكه مهمترين دارايي غير مشهود هر جامعه، منابع انساني آن است و مديريت منابع انساني تاثير بسيار زيادي درنحوه‌ توسعه‌ هر جامعه دارد، گفت: شرط مديريت منابع، هزينه‌ كردن بهينه و چينش درست آن است.
وي با اشاره به اينكه منابع انساني و نحوه‌ مديريت آن در كشور مدعيان زيادي در بخش اجرا و تئوري دارد و ورود به اين حوزه بسيار سخت است، گفت: ما در تهيه دايره‌المعارف شغلي خواستيم منابع انساني را در كشور غربالگري كنيم و مجموعه‌اي از تعاريف در اين حوزه را به صورت مشخص دسته‌بندي كنيم.
وي با اشاره به اينكه در حوزه مشاغل استاندارد مشخصي در كشور وجود ندارد، افزود: از سال 1301 كه موضوع طبقه‌بندي مشاغل دركشور ما مطرح شده تا كنون، تنها نظام هماهنگ پرداخت و فرهنگ ملي مشاغل به عنوان منبع در اختيار ما بود.
وي با بيان اينكه براساس اطلاعات مركز آمار 606 شغل اصلي و شش هزار و 60 شغل فردي طبقه بندي شده است، گفت: ما خواستيم مجموعه‌اي را گردآوري كنيم كه شغل‌ها را با شاخص‌هاي فردي اندازه گيري كند، به همين دليل طبقه‌بندي مشاغل را در 70 كشور بررسي كرديم.
وي با بيان اينكه تدوين اين دايره‌المعارف بيش از پنج سال به طول انجاميده است، گفت: در مطالعات ما 929 شغل اصلي و 30 هزار و 505 شغل فرعي احصا شد، اما به دليل بار امنيتي و مسائل اجتماعي نتوانستيم ميزان حقوق و دستمزد اين مشاغل را در اين دايره‌المعارف بگنجانيم.
ابراهيم باي سلامي در پايان با بيان اينكه 282 پارامتر شغلي در دنيا در مطالعات مربوط به تدوين دايره‌المعارف مورد بررسي قرار گرفته است، ادامه داد: اين مجموعه از 22 مجلد تشكيل شده كه هر جلد يك طبقه‌ي شغلي را پيگيري مي‌كند. ضمن اينكه تبديل اطلاعات آن به يك نرم‌افزار كه بتواند در دسترس همه كارجويان و كارفرمايان باشد، از برنامه‌هاي ماست كه اميدواريم در ارديبهشت ماه آينده اين نرم افزار به بهره‌برداري برسد.
در ادامه وزير كار و امور اجتماعي دولت نهم با تاكيد بر اينكه تهيه دايره‌المعارف مشاغل به عنوان يك حلقه‌ مفقوده در حوزه‌ منابع انساني همواره به عنوان كمبود مشاهده مي‌شده است، گفت: اين حركت بسيار مثبت و ارزشمند است و اميدواريم همه‌ بخش‌هاي دولتي و خصوصي از مزاياي آن استفاده كنند.
محمد جهرمي با بيان اينكه اطلاعات موجود در اين دايره‌المعارف بايد هر ماه به روز شود، ادامه داد: در تمام دوران مسئوليتم تلاش داشتم كه موسساتي را براي چنين كارهايي در كشور به وجود بياوريم، ولي متاسفانه هر چه پيش مي‌رفتيم كمتر به نتيجه مي رسيديم.
وي با تاكيد بر اينكه بهره وري در كشور تنها با نگاه جدي به موضوع منابع انساني محقق مي‌شود، افزود: در دنيا دانش آموزان پس از فراغت از تحصيلات دوره ابتدايي توسط روانشناسان و متخصصان فن سنجش شده و از همان زمان نسبت به شغل آينده خود ديدگاه پيدا مي‌كنند، در حالي كه متاسفانه در كشور ما روند آموزشي هدفمند براي توسعه كشور و توجه نياز بازار كار وجود ندارد، ضمن اينكه در بخش دولتي و خصوصي مشكلات جدي در ساختار مديريت و نوع انتخاب‌ها ديده مي‌شود.

 

http://www.isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1415758

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *