دغدغه های کارمندی و وظایف دولت

کارمندان بعنوان بخش مهمی از عناصر فعال اجتماعی عموماً انسان های شریفی هستند که بار اصلی توسعه نظام اداری کشور را به دوش کشیده و علی رغم بسیاری از مشکلات اقتصادی و اداری کماکان با عزت نفس جریان زندگی را مدیریت می نمایند. بر این اساس ضرورت دارد نیازها و دغدغه هایشان مورد توجه قرار گرفته و نظام اداری به گونه ای بازسازی گردد که آنها بعنوان بازوان اجرایی دولت بیشترین میزان رضایتندی را داشته باشند. در این راستا هفته دولت و روز کارمند فرصت مناسبی برای بازخوانی نقش و جایگاه کارمندان در نظام اجتماعی می باشد. مسلماً هدف از طرح مشکلات و دغدغه های کارمندان سیاه نمایی نیست بلکه توجه به این نکته است که اگر به مطالبات و نیازهای صنفی و منزلتی کارکنان توجه شود به همان نسب بهره وری نظام اداری کشور افزایش می یابد. در این راستا مشکلات و دغدغه هایی وجود دارد که بهره وری حداکثری کارمندان را تحت الشعاع قرارمی دهد. 

به عنوان مثال در شرایط حاضر مشکلات اقتصادی و افزایش هزینه های زندگی عرصه را بر حقوق بگیران تنگ نموده است. کارمندان و برخی دیگر از اقشار مثل کارگران حقوق و مزایای ثابتی دریافت می کنند. لذا زمانی که درصد اندکی به حقوقشان افزوده می شود متناسب با تورم قدرت خرید آن ها افزایش نمی یابد. لذا شاید یکی از مهم ترین دغدغه های کارمندان تنظیم دخل و خرج ماهیانه باشد. با این تفاسیر برای بیشتر کارمندان چیزی به نام پس انداز کردن و تمهید آینده معنایی ندارد.
همچنین انتظار از دولت و نظام اداری و اقتصادی کشور این است که در توزیع بار توسعه و تنگناهای اقتصادی کشور عدالت لحاظ شود؛ به بیان دیگر این گونه نباشد که قبل از همه این کارمندان باشند که مالیات بپردازند و بیشترین بار گسترش فعالیت های عمرانی و سازندگی بر دوش آن ها باشد و خیلی از مرفهین به راحتی و با شیوه های خاص از پرداخت مالیات فرار کنند. از طرفی امروزه به دلیل اینکه اکثر سازمان ها جذب رسمی و یا قراردادهای استخدامی محکمی ندارند کارمندان از نظر ثبات و امنیت شغلی همواره با مشکل مواجه اند چرا که هیچ تضمینی وجود ندارد که سازمان مربوطه قرارداد سال بعدشان را تمدید کند یا اینکه باید پس از سالها تلاش و خدمت مجبور شوند قید همه چیز را زده و دوباره دنبال کاری تازه بگردند. این در حالی است که امنیت شغلی در صدر خواسته های کارمندان از دولت قرار دارد.
نکته قابل ذکر دیگر این است علی رغم تلاش های بسیاری که در عرصه مدیریت کشور صورت می گیرد اما هنوز غاطبه ی کارمندان از فقدان سنجش دقیق عملکرد و به تبع آن عدم شایسته سالاری گلایه مندند. کارمندان بر اساس ساعات کاری که از پیش برایشان تعریف شده است حقوق می گیرند وکارمندی که به طور مثال تنها پنجاه درصد زمان اداری را مفید کار کرده با کارمندی که تمام این مدت کار مفید انجام داده یکسان حقوق می گیرند. در بسیاری از سازمان ها سیستم ارزیابی مناسب و یا شاخصی برای سنجش شایستگی ها وجود ندارد. به هر حال شغل کارمندی با وجود تمام مزایایی که می تواند داشته باشد، سختی ها و دغدغه های خاص خودش را نیز دارد. لذا دولت باید به گونه ای عمل کند که اولاً کارمندان احساس احترام و توجه نمایند و ثانیاً برای نیل به حداکثر بهره وری نیروی انسانی در سازمان ها مشکلات آن ها رسیدگی و حتی المقدور مرتفع گردد.

منبع: روزنامه خراسان – مورخ 2 شهریور 1393- شماره 18766

 

نویسنده: مهدی یاراحمدی خراسانی

 

http://www.khorasannews.com/News.aspx?type=1&year=1393&month=6&day=2&id=6330620

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *