شناخت جبهه دشمن

 

رهبر معظم انقلاب چند روز قبل در دیدار هزاران نفر از علما، فضلا، روحانیون و قشرهای مختلف مردم قم، یکی از ابعاد مهم موفقیت را اقدام و عمل با تکیه بر ایمان راسخ و همراه با بصیرت در سخت ترین شرایط دانستند و تأکید کردند: « باید جبهه دشمن را شناخت. نباید لبخند دشمن را جدی گرفت و فریفته آن شد. دشمنان انقلاب امروز نیز با تمام قوا ایستاده و از دشمنی منصرف نشده‌اند اما اگر ناچار شوند عقب‌نشینی می کنند.» بر این اساس آحاد مردم در جامعه ی اسلامی و همچنین سیاست مداران، دولت مردان، مدیران و تصمیم گیران خصوصاً در زمانی که برخی افراد و گروه ها ساده انگارانه مقهور «ژست آشتی‌جویانه ی مستکبرین غربی» گردیده اند و یا از قدرت درک واژگانی همچون «نرمش قهرمانانه» برخوردار نیستند، می بایست با شناخت کامل از دشمن، خود را برای مواجهه با سخت ترین شرایط آماده ساخته و توانایی تشخیص اهداف پلید دشمن را در لباس های مختلف “گرگ و میش” داشته باشند. مسلماً برای تحقق توانایی دشمن شناسی و به دست آوردن قدرت مقابله با جبهه دشمن در هر شرایطی توجه به نکات زیر اهمیت فراوانی دارد:

• ایمان همراه با بصیرت: مؤمنین برای غلبه بر دشمن نیازمند نصرت الهی هستند. و این نصرت الهی در صورتی شامل حال آن ها می شود که در کردار و پندارشان ایمان همراه با بصیرت و شرایطی همچون؛ ” ایمان راسخ، بصیرت، اقدام و ایستادگی” وجود داشته باشد. طبق تعبیر رهبر معظم انقلاب اگر در مواردی نصرت الهی شامل حال مؤمنین نمی شود، به دلیل ضعف ایمان یا غلط بودن ایمان و یا ایمان بدون بصیرت است زیرا نداشتن بصیرت همچون نداشتن چشم است و فردی که چشم ندارد، راه را تشخیص نمی دهد و به بیراهه می رود.
• بهره مندی از حافظه تاریخی قوی: برای مقابله و مواجهه با دشمن باید از حافظه تاریخی قوی برخوردار باشیم تا ضمن تأمل در گذشته و درس گرفتن از نقاط قوت و ضعف آن از یک سوراخ دوبار گزیده نشویم. این که عناد و کینه توزی دشمنان قسم خورده ملت را به دست فراموشی سپرده و یا دچار این توهم شویم که دشمنان انقلاب اسلامی از دشمنی خود منصرف شده اند نقطه ی آغاز انحراف در مقابله با جبهه ی دشمن است. به بیان دیگر دشمنی که از هرگونه عملی همچون جنگ، تحریم، فتنه،کودتا، براندازی و حتی کشتار غیرنظامیان هواپیمای مسافربری دریغ نورزیده مسلماً به این راحتی دست از سر ما برنمی دارد.
• توجه به نیروی درونی: اگر کشوری برای تحقق نیازهای خود به بیگانگان محتاج باشد در واقع فرصت مناسب برای استثمار و استعمار را به دشمنان خویش داده است. اتفاقی که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور ما وجود داشت تاجایی که دولتمردان طاغوت بعضاً از اخم بیگانگان نیز هراس داشتند. مقام معظم رهبری در این رابطه می فرماید: « توصیه همیشگی من به مسئولین این است که برای رفع مشکلات کشور باید به نیروی درونی توجه شود و چشم به بیرون دوخته نشود.»
• آگاهی از حربه های دشمن: آنان که قصد آسیب رساندن به منافع دینی و ملی ما را دارند هر روز در یک لباس و به یک شکل رخ می نمایند. لذا باید مراقب باشیم که با “دستکش مخملی و لبخندِ” دشمن فریب نخورده و از “دست چدنی و خشم و اخم” او نهراسیم. سیاست های چند پهلو ایالات متحده و سخنان رنگین کمانی و حرکات زیگزاگی دولت مردان کاخ سفید در جریان مذاکرات هسته ای می تواند مصداق مناسبی برای این نوع سیاست های دوگانه و چماق و هویج دشمن باشد.
• عدم غفلت از هدف: یکی از مهمترین نکات برای مواجهه با جبهه دشمن دوری از غفلت و پایبندی و تمسک مستمر به اهداف متعالی جمهوری اسلامی که همانا رسیدن به آرمان های اسلام یعنی پیشرفت مادی و معنوی بشر است. این اهداف متعالی می تواند زمینه ساز حفظ وحدت در میان آحاد جامعه و مشخص کننده راه در طول مسیر برای حرکت متعالی کشور باشد.
• بهره مندی از روحیه مقاوم و مصمم: وقتی دشمن با ملتی مصمم و مقاوم مواجه می شود، چاره ای جز عقب نشینی نخواهد داشت. کمااین که امریکایی ها گفتند اگر می توانستیم تار و پود صنعت هسته ای ایران را جدا می کردیم اما نمی توانیم. آنها نمی توانند چون ملت ایران مصمم، مقاوم و با اراده است. به بیان دیگر عدم اقدام آن ها، نشان ناتوانی آنهاست و نه عدم دشمنی.
• تمرکز هوشمندانه در جهت‌یابی حق و قدرت‌یابی در مقابله با دشمن: دشمن عاملی جدانشدنی از زندگانی بشر است. تا حق هست باطل هم هست و تا دشمن وجود دارد، طبیعتاً مبارزه هم هست. پس باید با همه‌ی توان در جهت اقتدار و تعالی خود حق را شناخته و در مسیر آن قدم برداریم و با تمام قوا به جنگ با دشمن برویم، تا در نهایت دشمن را در جایگاه ضعف قرار داده و محکوم به شکست نماییم. جامعه‌ای می‌تواند دارای صلابت باشد که نه تنها ترفند‌های دشمن را شناسایی، بلکه جلوتر از دشمن قدم بردارد و هوشمندانه پدافند لازم را در مسیر تهدیدات آن‌ها قرار دهد و قبل از اینکه دشمن طرح خود را عملیاتی کند، در نطفه، آن را خنثی نماید.
• ندادن فرصت به جبهه دشمن: جبهه ی دشمن نشان داده است تا فرصت لازم را به دست آورد به بهانه هاي مختلف عليه حكومت اسلامي توطئه مي كند. در واقع، يكي از ويژگي هاي جبهه ی دشمن فرصت طلبي آن هاست. لذا باید از هرگونه سخن، عمل یا موقعیتی که برای دشمن فرصت ایجاد می کند پرهیز نمود. تفرقه، شایعه پراکنی، فسادهای اداری، اقتصادی و مدیریتی، کشاندن اختلاف نظرها به سطح جامعه و یا هر اقدام دیگری از این دست می تواند فرصت مناسب برای آسیب رساندن به کشور رابرای دشمن ایجاد نماید.
سخن پایانی این که « شناخت » نقش مهم و اساسی در رویارویی انسان با جبهه دشمنان داشته و یکی از محکمات اندیشه‌ی سیاسی در قرآن کریم است. چرا که اگر توان انسان در رویارویی بسیار باشد ولی اطلاعات کافی را در دست نداشته باشد شکست خواهد خورد. از این رو امام خمینی(ره) عدم شناخت ماهیت دشمن را یکی از بزرگ‌ترین آفت‌ها و موانع نیل به اهداف متعالی اسلام و انقلاب اسلامی دانسته و در هر مرحله از انقلاب علاوه بر معرفی دشمنان و افشای ماهیت آنان، بر دشمن‌شناسی و درک نقشه‌ها و توطئه‌های آنان تأکید فرموده و دائماً نسبت به آنان هشدار می‌دادند. آنچه مسلم است اینکه دشمنان قسم خورده ی جمهوری اسلامی ایران که در رأس آن ها آمریکا و صهیونیست ها قرار دارند از هیچ کوششی برای ضربه زدن به آرمان های انقلاب اسلامی دریغ نخواهند کرد. پس می بایست به همان میزان که در میان خود رأفت، وحدت و مهربانی را نشر می دهیم نسبت به جبهه ی دشمنان بدبین، سخت گیر، استوار و مصداق آیه شریفه ی ” اشداء علی الکفار رحماء بينهم ” باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *