مدیریت هیجانات در چهارشنبه آخر سال

هر ساله یکی از مهمترین هیجانات اجتماعی کشور در چهارشنبه پایان سال اتفاق می افتد. چهارشنبه سوری که از سال ها پیش، یکی از رسوم جالب ایرانی ها به عنوان نمادی از سوزاندن غصه ها بوده است امروز تبدیل به وسیله ای برای سوزاندن خود افراد شده و سلامتی آنها را به خطر انداخته است. در شب های چهار شنبه سوری و حتی یک هفته قبل از آن در خیابان ها و کوچه ها امنیتی وجود ندارد چرا که هر لحظه ممکن است دانش آموز ده دوازده ساله ای که مقابلت در حال حرکت است ترقه اش را زیر پایت رها کند و برود بدون اینکه متوجه باشی!

نکته مهمی که باید به آن اشاره کرد این است که به هرحال هیجان جز تفکیک ناپذیر زندگی افراد است و بجای سرکوب باید در صدد راهی برای کنترلش بود. اینکه در رسانه ها تبلیغات و مستنداتی درباره خطرات چهارشنبه سوری پخش می شود و جوانان و نوجوانان را اخطار می دهد و از آتش بازی منع می کند، درست است که تاثیر زیادی دارد اما نمی تواند مانع حضور آنها در این فعالیت به ظاهر فرح بخش شود؛ تفریحی که شاید در ظاهر هیجان فراوانی داشته باشد و نوجوانان برای رسیدن آن از مدت ها قبل با تهیه مواد منفجره و ترقه خود را آماده کرده باشند اما در حقیقت برای انفجار و خطر در کوچه و خیابان آماده شده اند.
یکی از راهکارهای مناسبی که می توان در این زمینه انجام داد برگزاری جشن های شهری در پارک های مناطق مختلف شهر است. اگر چه درحال حاضر برخی شهرداری ها جشن هایی اجرا می کنند اما این جشن های محدود نمی تواند پاسخگوی جوانان برای رفع هیجانات خود باشد. بهتر است در بوستان ها و پارک ها و میادین عمومی از یک هفته پیش از چهارشنبه سوری جشن های بزرگ و هیجان انگیزی تدارک دیده شود و حتی از بهترین ترقه ها و وسایل آتش بازی سالم نیز استفاده کنند و با مراقبت های مخصوص از خود جوانان داوطلب برای انجام اتش بازی بهره گیرند تا حداقل کمی از هیجانات آنها کاسته شود و آتش بازی پایان سال را در فضایی سالم انجام داده باشند.
همچنین چندسالی است که در تلویزیون اتفاق خوبی افتاده که لازم است بیشتر تقویت شود و آن هم پخش برنامه های تلویزیونی جذاب برای نگه داشتن افراد در منزل است اما از آنجایی که تفریح در یک جمع هیجان انگیز قدرت بیشتری در مقابل پخش دیدن برنامه های تلویزیونی دارد بهتر است صداوسیما از برنامه های جدیدتر و جذاب تری که تا به حال پخش نشده اند استفاده کند.
در پایان باید گفت درست است که نمی توان همه جوانان و نوجوانان را از رفتن به سوی آتش بازی های خطرناک در چهارشنبه سوری منع کرد اما می شود با انجام مدیریت صحیح و طراحی برنامه هایی خاص این هیجانات را کنترل کرد و مانع داغ دیدن بسیاری از خانواده ها در روز های اول سال شد. همچنین خانواده ها باید مراقب باشند یکی از هیجاناتی که در نوجوانان به اوج خود می رسد،هیجان ماجراجویی و خطرپذیری است که اگر به درستی با آن برخورد شود شهامت، شجاعت و پشتکار و ایثار و فداکاری از آن زاییده می شود و منشأ صلابت و استحکام شخصیت می شود و به عکس، اگر در برابر این شور و انرژی فراوان برخورد تنگ نظرانه صورت پذیرد، این هیجان به شرارت، خرابکاری و آزار و ایذا اطرافیان تغییر جهت می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *