با نگاهی گذرا به جامعه درمی یابیم که یکی از مهمترین معظلات و شاید اصلی ترین دغدغه ی ما انسانها مدیریت زمان است.
افرادی که مدام از کمبود وقت شکوه دارند و ادعا می کنند که توان رسیدگی به کارهای روزمره را ندارند کم نیستند اما با تحقیقات انجام شده مشخص شد این افراد در مقایسه با قشر فعالتر جامعه از فرصتهای زندگی آن گونه که شایسته است استفاده نمی کنند.
زمان نعمتی است که وجود آن در زندگی حیاتی است و گذر آن به راحتی احساس می شود اما به طور معمول هنگامی آن را در می یابیم که فرصتهای زیادی را از دست داده ایم.
برای این منظور با افراد زیادی در مشاغل مختلف صحبت شد اما در اکثر آنها نکته ی بارز این بود که : افراد موفق با زمان بندی و اولویت بندی کارها، زمان را در دست گرفته اند در حالی که عده ای حتی به کارهای ضروری خود هم نمی رسند.
آقای حمیدی دانشجوی رشته ی عمران که همیشه با کمبود زمان روبروست می گوید: گاهی انجام کارهای بیهوده در زمانی مشخص وقت کارهای اصلی مرا می گیرد و گاهی آنقدر درگیر آنها می شوم که بعدها با گذر زمان می فهمم راهی را که شاید ماهها مرا درگیر خود کرده بود اشتباه بوده و باید دوباره به فکر کشف راهی نو باشم.
اما سعید شاهسونی مهندس صنایع غذایی مردی 65ساله است که ازلحظه های زندگی پر مشقت خود کاملا راضی است، تشبیه جالبی از زمان دارد.
او می گوید: زمان در حال ورق زدن صفحه ی سفید رنگی از فرداهای زندگی است و چون این ورق زدن ها دیگر برنمی گردد ما باید با دانش کافی و برنامه ریزی مناسب در این مسیر حرکت کنیم.
چند نفری هم که با انجام کارهای خود در وقت مناسبش دچار مشکل بودند سعی می کردند در وقت دیگری ، مثلا در بین برنامه های دیگر آنها را انجام دهند و عده ای هم کارها را به دیگری محول می کردند.
جالب است بدانید فردی که کارمند رسمی دولت بود آنقدر نظم در کارهایش مشاهده می شد که اولین اولویت کاریش پاسخ به ارباب رجوع بود و با این حال کار عقب افتاده ای در برنامه هایش به چشم نمی خورد.
پای صحبت یک مامور آتش نشان در لحظاتی قبل از اعزامش به یک فاجعه، به اهمیت این موضوع پی بردیم که ؛ گاهی با گذشت حتی چند ثانیه از زندگی ، سرنوشت افرادی دگرگون می شود .
البته همه ی ما اهمیت این موضوع را به خوبی درک می کنیم اما نداشتن یک برنامه ریزی مناسب برای رسیدگی به تمام امور در زندگی ، مشکلی اساسی است که باید بیشتر به آن توجه شود.
مهدی یاراحمدی خراسانی متخصص در زمینه ی مدیریت رفتار در پاسخ به سوالاتی در این زمینه عنوان می کند: علاوه بر برنامه ریزی مناسب، با حذف حرکات زائد و اولویت بندی کارها می توان تا حدودی زمان را در اختیار داشت.
این مدرس دانشگاه تصریح میکند: زمان یکی از عناصر مصرفی است و با مدیریت این سرمایه ی ارزشمند می توان گامهای موثری را در جهت اصلاح الگوی مصرف برداشت .
هر سال 365 روز و هر روز 86400 ثانیه زمان داریم ، براستی اگر هر یک ازما ، فقط از یک دهم این زمان استفاده ی مناسبی ببریم هر روز شاهد پیشرفتهای چشمگیری در این کشور پهناور خواهیم بود.
مدیریت زمان که می توان آن را بهره وری مناسب از زمان نیز نامید، یک مقوله ی عظیم اجتماعی است که خداوند در اختیار اشرف مخلوقاتش قرار داده و همه ی ما از آن به یک اندازه برخورداریم ، اما بسیارند کسانی که بیهوده آن را مصرف کرده و ادعای کمبود وقت می کنند.
این که ما چقدر فرصتهای زندگی را از دست داده ایم اصلا مهم نیست ، مهم این است که فرصتهای زیادی پیش روست که می توان با آن زندگی را دگرگون کرد.
بیایید با تلنگرهای کوچکی که در امتداد لحظات زندگی می زنیم ارزش واقعی زیستن را بدانیم و با ارج نهادن به عنصر ارزشمند زمان ، فرصتهای زیباتری در زندگی ایجاد کنیم .