کاهش 20 درصدی مصرف انرژی ،دستاورد هدفمندی یارانه ها

حجت السلام سید محمدرضا میرتاج الدینی در نشست ” یارانه ها و شبهات آن” در تالار شیخ طوسی دانشکده علوم حدیث شهرری افزود: این کاهش مصرف معادل 20 هزار میلیارد تومان یعنی بودجه عمرانی کنونی کشور است که با این رقم می توان برای یک میلیون نفر در کشور شغل ایجاد کرد.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: نخستین دستاورد اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها کاهش 20 درصدی مصرف انرژی خواهد بود.
به گزارش مدیریار به نقل از واحد مرکزی خبر، حجت السلام سید محمدرضا میرتاج الدینی در نشست ” یارانه ها و شبهات آن” در تالار شیخ طوسی دانشکده علوم حدیث شهرری افزود: این کاهش مصرف معادل 20 هزار میلیارد تومان یعنی بودجه عمرانی کنونی کشور است که با این رقم می توان برای یک میلیون نفر در کشور شغل ایجاد کرد.
وی گفت: اکنون از مجموع 100 هزار میلیارد تومان یارانه فقط 30 درصد به مصرف هفت دهک جامعه می رسد و 70 درصد آن را سه دهک بالای جامعه استفاده می کنند که با هدفمند شدن یارانه ها برخورداری این هفت دهک به 50 تا 60 درصد افزایش خواهد یافت.
میرتاج الدینی افزود: اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها مشکل تورم را ریشه ای حل و قدرت خرید مردم را حفظ می کند. وی تخصیص بهینه منابع را از دیگر دستاوردهای اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها برشمرد و گفت: در سال 85 میزان مصرف انرژی در کشور 65 میلیارد دلار و تولید ناخالص 196 میلیارد دلار بود به این معنا که به ازای هر دلار نفت، گاز و انرژی هیدرولیکی سه دلار بدست می آوردیم که این میزان یک سوم میانگین جهانی بود.
میرتاج الدینی افزود: اکنون این رقم در دانمارک 37 دلار، انگلیس 24 دلار، ژاپن 21 دلار،‌ترکیه 10 دلار،‌کره جنوبی هشت و هفت دهم دلار و در مصر چهار دلار است و در ایران نیز به چهار و شش دهم دلار رسیده که نصف میانگین جهانی است.
وی با اشاره به اینکه میانگین مصرف خانگی فرآورده های نفتی جهان شش و شصت و هشت صدم درصد است، افزود: این میزان در آمریکا 2 و 32 صدم درصد و در ایران 14 و 25 صدم درصد است.
میرتاج الدینی گفت: اکنون مصرف روزانه گاز زمستان در کشور که 90 درصد بهای آن با یارانه پرداخت می شود 500 میلیون متر مکعب است در حالی که این رقم در اروپا با 250 میلیون نفر جمعیت 600 میلیون متر مکعب است.
وی افزود: در هیچ کشوری به حامل های انرژی یارانه نمی دهند بلکه با اختصاص مالیات به حاملهای انرژی، بودجه کشور را تامین می کنند به طوری که اکنون در کره جنوبی 33 درصد،‌ترکیه 18 درصد، ژاپن 17 درصد و هند 15 درصد به حاملهای انرژی مالیات تعلق می گیرد اما در ایران به جای تعلق مالیات به حاملهای انرژی به آن یارانه داده می شود.
معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: پرداخت یارانه غیر مستقیم باعث افزایش مصرف بی رویه و قاچاق شده است اما در مقابل پرداخت مستقیم یارانه ها باعث گسترش خدمات عمومی،حمایت از تولید و اشتغال،بیمه،تامین اجتماعی و خدمات درمانی خواهد شد.
میرتاج الدینی با بیان اینکه حذف یارانه ها در دستور کار دولت نیست،افزود: دولت برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی در زمان آزاد سازی قیمت ها به اندازه کافی ذخیره سازی کرده است و با مدیریت و نظارت بر عرضه به موقع کالاها از بروز مشکل برای مردم پیشگیری می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *