اسرار اعجاب انگيز فنگ شويي

واژه فنگ شویی در چینی به معنای باد و کلمه شویی به مفهوم آب می باشد. عبارت «باد و آب» نماد  «صعود باد به قله کوه» و اوج گیری آب در موج»است که در صورت هم نوایی،رفتار و کردار انسان را به سوی تعالی پیش می برد. فنگ شویی را می توان هنر طراحی و نظم  موزون نامید و ریشهای آن را در جهان بینی تاتویسم و باورهای آن جستجو کرد.تاوییسم علاوه بر ستاره شناسای،جغرافیا و دیگر علوم ،هنر فنگ شویی را پدید آورد و به تعیین محل مناسب برای ایجاد شهرها،انتخاب مکان مناسب برای استقرار بناها،نحوه قرارگیری فضاهای داخلی و حتی شکل چیدن اشیاء درون خانه پرداخت.

به عقیده چینی های باستان، موقعیت و جهت پدیده ها در فضا از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و نحوه قرارگیری محل سکونت و کار ،اشیاء و سایر مایملک انسان که او را از هر سو احاطه کرده اند بر سلامتی ،رفتار و روان او تأثیر می گذارند. در فرهنگ بومی واسطوره های چینی در این تاثیرات و شخصیت انسان را در جهت مثبت یا منفی و موزون یا ناموزون تعیین می کنند. بر اساس فنگ شویی ،اشکال هندسی، خطوط و استقرار صحیح اشیاء در محیط های مناسب موجب هم سویی نیروهای آسمانی با انسان و اشیاءشده، سلامتی و موفقیت را به ارمغان می آورند.
بكارگيري فنون فنگ شويي و دكوراسيون منحصر بفرد آن در فضاي داخلي خانه ها تاثير عميقي بر بهبود و اعتلاي كيفيت زندگي تك تك اعضاي خانواده مي گذارد. با تكيه بر دانش و تجربه باستاني مي توان اظهار داشت كه فنگ شويي راه و روش معنوي زندگي است و انسانها را قادر مي سازد تا انرژي هاي مثبت طبيعت را به درون خويش روانه سازند. كليه اصول فنگ شويي از نظر علمي به اثبات رسيده و داراي پشتوانه و استدلالهاي مستحكم عقلاني هستند.

Feng-shiu
تا كنون احساس كرده ايد كه از چيدمان قسمتي از خانه رضايت شما را به خود جلب نمي كند و يا شايد تصور كرده باشيد كه هيچ كجاي خانه مطابق ميل شما چيده نشده و بعد با خود فكر كرده ايد كه بايد يكسري تغييرات اساسي در آن ايجاد كنيد. اگر مبناي كار را بر اساس اصول ابتدايي فنگ شويي استوار كنيد به راحتي قادر به پيدا كردن نقطه دقيق شروع كار مي شويد. فنگ شويي راهها زيادي را در پيش روي شما قرار مي دهد. البته ايجاد تغييرات خانگي بر اساس تكنيك فوق، فقط شامل موارد فيزيكي نمي شود و مظاهر معنوي را نيز در بر مي گيرد. در حقيقت شما با استفاده از تكنيك هاي فنگ شويي معني خاصي را به هر يك از اسباب و اثاثيه منزل خود مي دهيد و از اين طريق مي توانيد انرژي مثبتي كه از آنها ساطع مي شود را دريافت نماييد. اين انرژي مثبت در فنگ شويي با نام “چي” شناخته مي شود.
در خانه اي كه وسايل بر اساس اصول فنگ شويي چيده و طراحي شده باشند، اشياء در هارموني كامل با يكديگر و همچنين با محيط هستند. نبايد فراموش كرد كه فنگ شويي توانايي ايجاد تعادل ميان اشياء بي جان و جانداران را دارد و در واقع به نوعي روح افراد را با كائنات پيوند مي زند. انسان زمانيكه به انرژي لايزال كائنات متصل مي شود، انرژي مثبت بي شائبه اي پيدا كرده و آنرا در تمام جنبه هاي زندگي خود منعكس مي كند.
اگر بخواهيد يك شبه تمام ناموزوني هاي خانه خود را با اتكا به قوانين فنگ شويي از ميان برداريد، اين امكان وجود دارد كه كمي گيج و آشفته شويد. براي درك ارزش و تفاوت هاي موجود در هر يك از قوانين فنگ شويي نيازمند زمان هستيد. در وهله اول همين كه تشخيص دهيد هر يك از وسايل خانه مي توانند چه تاثيري را بر روي زندگي شما بگذارند، كافيست.
فراموش نكنيد كه فنگ شويي علم ارتباطات و انتقال جريان انرژي ميان جانداران و جامدات است. فرآيند انس گرفتن به فنون فنگ شويي را با روند آرامي آغاز كنيد تا به خوبي متوجه اين مطلب بشويد كه هر تغيير كوچك چگونه بر روي “چي” فضا تاثير مي گذارد. پس از يك مطالعه دقيق و تفضيلي مي توانيد براي تغيير دكوراسيون داخلي منزل خود اقدام كنيد.
فنگ شويي به ما آموزش مي دهد كه كليه مظاهر زندگي اعم از: سلامت، خانواده، سفر، ثروت، و … همه و همه در ارتباط تنگاتنگي با كليه وسايلي هستند كه در محيط پيرامون ما واقع شده اند. نكته جالب اينجاست كه وقتي با فنگ شويي آشنا شديد به راحتي مي توانيد كليه ناموزوني هايي را كه براي ساليان دراز با آنها زندگي مي كرده و از وجودشان بي اطلاع بوده ايد را تشخيص داده و از ميان برداريد. پيش از آشنايي با فنگ شويي چشمان شما با موانع ذهني – ديداري مواجه است كه توانايي ديدن صحيح را از شما مي گيرند؛ ولي هنگاميكه از پس لنزهاي فنگ شويي به منزل خود نگاه كنيد، آنگاه به وضوح در مي يابيد كه ناهنجاري هاي موجود در محيط فشار عصبي عظيمي را بر روح و جسمتان تحميل مي كرده اند. و به آساني نقاط مشكل زا را پيدا مي كنيد.
براي آشنايي هر چه بيشتر شما عزيزان نگاهي به محتواي فنگ شويي مي اندازيم. در فنگ شويي 5 عنصر اصلي وجود دارند كه به واسطه آنها مي توان به هارموني و تعادل دست پيدا كرد. نام، ويژگي، جهت، و رنگ هاي مرتبط با هر يك به شرح زير مي باشند:
آتش – نماد اشتياق و انرژي بالا
جهت: جنوب، شمال شرقي و جنوب غربي
رنگ هاي مرتبط: قرمز، نارنجي، بنفش، صورتي، زرد پر رنگ
–2
زمين – نماد پروردگي، ثبات و پايداري
جهت: مركز خانه
رنگ هاي مرتبط:  بژ، زرد كمرنگ، ليمويي
فلز – روشني، قطعيت، شفافيت و با خود  صراحت، دقت، لياقت، و كفايت را نيز به همراه دارد.
جهت: غرب و شمال
رنگ هاي مرتبط: طوسي، خاكستري و سفيد
آب – آسايش، تازگي، آرامش، فراواني
جهت: شمال و شرق
رنگ: آبي و مشكي
چوب – شادابي، زندگي، نشاط و با خود شفا، حيات، رشد، و ثروت را نيز به همراه دارد.
جهت: شرق و جنوب شرق
رنگ هاي مرتبط: قهوه اي و سبز
براي شروع سعي كنيد كار را ابتدا از مراحل ساده آغاز نموده و سپس به مرور زمان به طرف مراحل پيشرفته تر گام برداريد. مبتدي ها براي دعوت فنگ شويي به داخل منازل خود به نكات زير توجه كنند:
1- از بين بردن ناهنجاري ها
كليه اشيائي را كه دوست نداشته و علاقه اي نسبت به آنها نداريد از محيط اطرافتان حذف كنيد. اين مرحله اجباري است و شبيه نوعي پروسه روان درماني است چراكه اولين مرحله ايجاد هارموني و به مثابه آن انرژي “چي” در خانه است.
2- جريان هوا و ميزان نور را تنظيم كنيد
اين دو عنصر براي “چي” خيلي مهم هستند. سعي كنيد درب ها و پنجره ها را به طور مكرر باز كنيد. براي پاكسازي هوا از دستگاه تهويه و يا گياهان فنگ شويي استفاده كنيد. تا آنجايي كه مي توايند نور طبيعي خورشيد را به داخل خانه راه دهيد و كليه طيف هاي رنگي را به اتاق وارد كنيد.
3- طرح “با-گوا” خانه خود را بكشيد
طرح با – گوا و يا نقشه انرژي فنگ شويي در هر مكاني متفاوت بوده و مخصوص به همانجا مي باشد. سعي كنيد نمونه “با – گوا” ي خانگي خودتان را طرح ريزي كرده و به تصوير بكشيد. به اين طريق به راحتي مي توانيد ارتباط مناطق مختلف منزل خود با زندگي تان را در يابيد. به عنوان مثال منطقه جنوب شرقي خانه ارتباط مستقيم با انرژي پول و ثروت دارد.
4- در مورد 5 عنصر اصلي فنگ شويي تحقيق و جهات مرتبط با آنها را پيدا كنيد
بايد تشخيص دهيد كه هر عنصر در كجا به درد شما مي خورد. به عنان مثال اگر مي خواهيد در زندگي به موفقيت و كامروايي بيشتري برسيد بايد از عنصر چوب و آب در مناطق جنوب شرقي خانه بيشتر بهره بگيريد.
5- عنصر ولادت فنگ شويي خود را پيدا كنيد
و با استفاده از آن خانه اي بسازيد كه از اين عنصر حمايت كند. به عنوان مثال اگر عنصر فنگ شويي شما آتش است، بايد نماي آتش فنگ شويي را در خانه به منسه ظهور بگذاريد. به اين منظور مي توانيد از رنگ هايي نظير قرمز، نارنجي، ارغواني، زرشكي، و زرد در اشكال سه گوش و مثلثي استفاده كنيد. شما همچنين نياز مبرمي به استفاده از عناصر قوي چوبي در زندگي خود داريد چراكه چوب آتش را تغذيه مي كند.
6- عدد “كوا” ي خود را پيدا كنيد
با اين كار مي توانيد خود را در وضعيت مناسب قرار دهيد و به واسطه آن محل دقيق قرار دادن تخت خواب، نهارخوري، و محل كاركردن را پيدا كنيد. به عنوان مثال اگر عدد كواي شما 1 باشد در مواجهه با جهات زير با شادي و خوشي همراه مي شويد: جنوب شرقي، شرق، و جنوب.
7- سه گانه خانگي فنگ شويي را بشناسيم
هميشه در منزل خود از نظر ذهني توجه دقيقي به مثلث سه گانه خانگي فنگ شويي يعني اتاق خواب، حمام و آشپزخانه داشته باشيد.
فنگ شويي به ما ياد مي دهد:
–1
– به اعماق وجود خود نگاه كنيم، چراكه تغييرات اصلي از اين مكان نشئت مي گيرند.
– با خودمان صادق باشيم. همه ما ارزش آگاهي و رويارويي با حقيقت را داريم.
– در پي ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود باشيد
– اراده كنيد، تصميم بگيريد و براي هر تغيير و جابجايي دليل منطقي در ذهن داشته باشيد
– چشمانمان را روي هم گذاشته دستانمان را باز كنيم، آنها را به سوي آسمان دراز كرده، كائنات شما را در آغوش گرفته،  و جريان انرژي لايزال آنرا وارد قلبمان كنيم.
– اين جمله را با خود تكرار كنيم: “من آغوش به روي تمام انرژي هاي مثبت مي گشايم و در پي تغييرات مثبت در زندگي هستم”.
با اتكا به اين شيوه به راحتي مي توايند انرژي هاي منفي را از خانه بيرون كرده و جريان هاي سيال و مثبت را وارد خانه كنيد و اجازه دهيد “چي” يا همان انرژي مثبت وارد خانه شما شود تا زندگي پربارتر و شادتري را دنبال كنيد.
به نظرتان این محیط بازتابی از سلامتی شما است؟محل زندگی شما چگونه روی روابط شما اثر دارد؟اكثر انسانها نسبت به محیط زندگی خود بی توجه هستند و از تاثیراتی كه این محیط بر وجودشان می گذارد غافل اند. حال آنكه گفته می شود محیطی كه در آن زندگی می كنیم محیط كاملی است كه بر مبنای فعل و انفعالات متقابل نظام خورشیدی(آسمان) ،محیط اطراف(زمین) و تاریخ تولد(فردیت)‌بنا شده است.
بنابراین برای یك زندگی آرام و متعادل، همنوایی با نظام خورشیدی ،زمین و حتی تاریخ تولد ضروری به نظر می رسد .
این همنوایی و هماهنگی توسط روشهایی چون فنگ شویی ایجاد می شود.فنگ شویی دانش و هنر قدیمی است كه مطلوب ترین روش های زندگی در محیطی مناسب و موزون را به انسان می آموزد. فنگ شویی مشخص می كند چگونه با استفاده از رنگهای مناسب ،وسایل زندگی مناسب و طریقه صحیح چیدمان آنها محیطی نافع برای خود ایجاد كنید و محیط كار ،تجارت یا خانه خود را به مراكز قدرت تبدیل كنید .
در مورد تاریخ دقیق فنگ شویی یا ابداع كننده آن هیچ سند قابل اطمینانی در دست نیست.تنها در هشتاد سال گذشته موفق به كشف اسناد ومدارك اندكی متعلق به قرون سوم و چهارم قبل از میلاد شده اند كه درآ نها به صورت غیر مستقیم به فنگ شویی اشاره شده است.
فنگ شویی در قلب و ذهن مردم معمولی و از طریق زبان رمزی بین استادان و شاگردان باقی ماند و به صورت سینه به سینه رموز این هنر حفظ شد. به همین دلیل تعداد كمی از متون مكتوب آن باقی مانده است.بعضی از محققان معتقد ند حكمت و كاربرد فنگ شویی همزمان با مكتوب شدن نظریه یین (سرد)ویانگ (گرم) واندیشه های جها ن بینی مبتنی بر پنج عنصر چینی ، زمین (خاك) ، فلز ،‌آب ، جنگل (چوب) و آتش ، مدون گردیده است.
نظریه فنگ شویی رابطه كیهان و انسانها را بررسی می كند و هدف آن ایجاد وحدت میان آسمان ، زمین ، انسان و ماده از طریق نیروی تاچی (نهایت مطلق) است. چینی های باستان اعتقاد داشتند هنگامی كه این وحدت به وجود اید ،”چی” (نیرو های حیاتی) در موجودات جاندار و بی جان جاری شده و موجب بروز اتفاقات خوب و سازنده می شود. فقدان جریان”چی” نتیجه معكوس،یعنی بد بختی و اختلال و نگرانی به بار می آورد.محور اصلی هنر فنگ شویی وحدت میان آسمان ، زمین و انسان است.
چینی های باستان در جستجوی وسیله ای برای تو ضیح نیرو های مر ئی و نا مرئی روی زمین و تا ثیر مبهم و مرموز این نیروها بر رفتار انسان بودند. و به دنبال معنویتی بودند كه در هنگام سختی ها و بلایا به انها پناه بیاورند و به آرامش و آسایش برسند.هدف چینی های باستان وحدت انسان و طبیعت بود و قصد داشتند با وحدت بین انسان و كائنات به یگانگی برسند. در واقع فنگ شویی با جلوگیری از هدر رفتن منابع و سپس ایجاد انرژیهای خوب در اطراف انسان موجب می شود رابطه متعادل و موزونی بین انسان و محیط پیرامونش برقرار شود و انسان در می یابد كه با محیط اطرافش یكی است و ارتباط درونی بین عوامل را درك می كند.
نكته جالب اینكه فنگ شویی در هر كجا قابل استفاده است و هر كس به فراخور نیاز خود می تواند از آن بهره مند شود. یكی از مهمترین مباحثی كه فنگ شویی به آن می پردازد محیط كار است. اگر محیط كار و زندگی هر كسی از ارتعاشات سالم احاطه شده باشد خود او نیز سالم می ماند.
‌●فنگ شوی در كار
آیا از محیط كار خود لذت می برید؟
آیا به شغل خود علاقه مند هستید؟
لحظاتی كه در محل كار هستید چگونه می گذرد؟
هماهنگی میان همكاران،معین بودن حدود فعالیتها،داشتن روح بی پروا و با همت،حسن ابداع و همچنین ارتباط خوب بین مخاطبان مختلف در محیط كار،همگی عناصری می باشند كه موجب فعالیتی بهینه،مثبت و در حال رشد می شوند.این محاسن را می توان به كمك قوانین فنگ شوی در محیط كار ایجاد كرد.به طور مثال با بررسی چگونگی قرار گرفتن شما در دفتر كار،همینطور وضیعت دیگر همكارانتان و حتی وسایلی كه شما را احاطه كرده اند می توان موقعیت مؤثر و آرام نظم و هماهنگی بین شما و همكاران دیگر به وجود آورد.گااهی اوقات گردش ۴۵ درجه میز كار به سمت شرق یا اویختن عكس ابشاری به روی دیوار شمالی دفتر كار،كمك بسیار موثری به هماهنگی و نظم محیط كار می كند و حتی شما را از آسیب انرژی های منفی كه شاید از سوی همكار بد اخلاق و سختگیرتان متوجه شماست در امان نگه می دارد..شاید سوال كنید ایا با این كارها به نتایج مثبت شخصی دست خواهید یافت؟به نظر عجیب می رسد،اما بر اساس اعتقاد قوانین فنگ شویی،حتی یك تغییر كوچك در محلی كه ما را احاطه كرده می تواند به روان شدن انرژی ،،جی،، كه همان انرژی حیاتی است-كمك كند از اینرو موفغیتی هماهنگ و متعادل با خود و در ارتباط با دیكران به همراه خواهد اورد.برای مثال رئیس یك شركت بزرگ انگلیس كه به خاطر كار طاقت فرسا نگران سلامتی خود بود. به یك مشاور فنگ شوی مراجعه نمود و با انجام پیشنهادات وی پس از مدتی توانست كار خود را بهتر انجام دهد و هم در امور شخصی و هم در محیط كار موفق تر شود.طبق بررسی وضیعت اتاق كار وی مشخص شد كه میز تحریر او در جهت شرق و صندلی در جهت شمال شرقی قرار داشت .طبق اصول فنگ شویی این جهت ها باعث فعالیت زیاد و جاه طلبی می شوند بنابراین بنا به پیشنهاد مشاور فنگ شویی جهت میز كار به سمت شمال غربی و صندلی به سمت شرق تغییر یافت .در پس این قوانین به ظاهر ساده مجموعه ای از مطالعات وسیع وجود دارد كه شامل جریان انرژی چی، برقراری توازن میان ویژگی های یین..مونث.. و یانگ ..مذكر..، و پنج عنصر چینی،زمین(خاك)،فلز،اب،جنگل(چوب) و اتش،هشت جهت اصلی زمین شمال،جنوب،شرق،غرب،شمال شرقی،شمال غربی،جنوب شرقی،جنوب غربی،علم نجوم ژاپنی و مربع جادویی است.(در این مربع اعداد ۱ تا ۹ به شكلی مرتب شده اند كه اولا از هر عدد فقط یكبار استفاده شده و ثانیا جمع اعداد هر ردیف چه افقی چه عمودی با ۱۵ برابر است.
از تركیب موارد مذكور و در نظر گرفتن همه انها در داخل یك اداره می توان برای ارضاء مشتریان یك شركت،همكاری دوستانه بین افراد یك اداره ،ارتباط مؤثر با مراجعین و….استفاده كرد.با بهره گیری از این دانش كهن حتی می توان با ایجاد موقعیت هایی همچون تعیین محل قرار گرفتن افراد تاثیرات عمیق و كارا بر افراد گذاشت و آنها را با عقیده خود همراه كرد.بطور كلی جهت قرارگیری كل بنا و معماری ساختمان،محل قرار گرفتن ساختمان نسبت به وضعیت خیابان های اطراف و … طراحی رنگهای فضای داخلی و چیدمان وسائل كار مثل وضیعت میز كار نسبت به بازشو های اتاق ها و یا چگونگی قرارگرفتن دستگهای تاسیساتی یا تزئیناتی موجود در محل كار و یا حتی نظم و انضباط وسایل روی میز كار مواردی هستند كه مشاوران فنگ شوی به آنها دقت داشته و در هر موقعیتی مناسب ترین طراحی را انتخاب كرده و بدین ترتیب در بهبود كیفیت زندگی و كار هر شخص و همینطور كل گروه نقش مؤثری ایفا می كنند.
فنگ‌شویی علمی است از چین باستان که برای زندگی بهتر انسان‌ها به یادگار باقی مانده است. این دانش به دلیل سادگی اجرا و کارکردهای شگفت انگیزش تاثیر زیادی بر مردم داشته است چون با دقت در انتخاب لوازم منزل و قرار دادن آن‌ها در مکان مناسبشان در خانه می‌توانید موجب تعادل در نیروهای ناپیدای آنها شده، در نتیجه فضایی سالم و سرشار از انرژی مثبت را به خانه‌مان هدیه بدهیم. در فنگ‌شویی ایجاد هماهنگی بین رنگ‌ها هم اهمیت به سزایی دارد.
ترگل شعبانخانی از محققین ایرانی در جلد دوم کتاب پزشکی مکمل و درمان‌های موازی اشاره کرده‌اند که انسان‌ آگاهانه یا نا‌آگاهانه تحت تاثیر رنگآمیزی محیط اطراف، مبلمان اتاق‌ها و محل کار، لباس و حتی غذایی که می‌خورد، است.
بعضی رنگ‌ها به او انرژی می‌دهد و برخی آن را به هدر می‌دهد. برای همین فنگ‌شویی می‌تواند تعادل و هماهنگی را به خانه‌ ما به ارمغان بیاورد.از همین الگو می‌شود در دیگر ابعاد زندگی هم استفاده کرد حتی در بدن خودمان تا با توجه به غذایی که می‌خوریم و لباسی که می‌پوشیم انرژی فعال بدنمان را متعادل و هماهنگ کنیم.
(فرانک ایکرمن) مدرس و کارورز یکی از روش‌های فنگ‌شویی است.او چنین اظهار دارد که دانشش را مدیون سرچشمه و مبدا آن است که بر اساس غیب‌‌گویی در سیستم‌های باستانی شکل گرفته است. او می‌گوید که این سیستم‌ها ریشه در دوران آتلانتیس دارند.
فرانک و شاگردش (پاتریشیا بنکه) بهترین راه را برای این که چیزی در رابطه با این روش یاد بگیریم اجرای عملی آن دانست و پیشنهاد کرد که در دفتر مرکزی نشریه کیندرد اسپیریت آن را اجرا کند. او در یک بعدازظهر روز جمعه که دفتر خیلی شلوغ بود از راه رسید. با وجود حضور ما و فعالیت‌هایی که درمحل داشتیم، او انسداد انرژی را در مناطقی از ساختمان تشخیص داد. تشخیص او کاملا منطبق بر دریافت‌هایی بود که ما نیز در آن مکان‌ها حس می‌کردیم. پاتریشیا تفاوت این سیستم را با دیگر سیستم‌های فنگ‌شویی در حین اجرا توضیح داد:(اگرچه فنگ‌شویی به ظاهر یک هنر برای ایجاد هماهنگی در درون و بیرون فضای ساختمان به نظر می‌رسد، اما در اصل این هماهنگی به انرژی فنگ‌شویی(که گاهی روح فنگ‌شویی نیز نامیده می‌شود)، یعنی سرچشمه و مبدا و منبع این سنت مربوط است. آن چه که این روش را از دیگر فنگ‌شویی‌ها جدا می‌کند این حقیقت است که در این نوع، سیستم‌های نافذ انرژی در یک فضا مستقیما در همان سطح انرژی متعادل می‌شود.
در این نوع انرژی فنگ‌شویی نیازی به جابه‌جایی مبل‌ها نیست و یا اینکه به دیوارها ضربه زده شود و یا اشیای اضافی در منزل قرار داده شود. این روش از یک الگوی ثابت و یا استفاده از اشکال هندسی خاصی پیروی نمی‌کند.
در واقع اجرای این نوع فنگ شویی به سادگی یک درخواست و یا نیت است که کارورز درک می‌کند و تشخیص می‌دهد که فضا چگونه است و افرادی که در آنجا زندگی یا کار می‌کنند به چه چیزی نیاز دارند. کلید انجام کار این است که کارورز به طریق بخصوصی نگاه کند و سیستم‌های انرژی موجود در فضا را ببیند و تشخیص بدهد که آیا جایی وجود دارد که در آن، انرژی مسدود و یا شدیدا قطبی شده باشد و براساس این تشخیص سیستم انرژی را با کمترین دستکاری و یا دخالت تغییر دهد. وقتی ما راجع به این موضوع با فرانک ایکرمن – بنیان‌گذار این سیستم- صحبت کردیم او راجع به اشکالاتی که سیستم‌های فنگ‌شویی می‌‌توانند برای زندگی ایجاد کنند این چنین گفت: (اغلب این سیستم‌ها نمی‌‌توانند با موقعیت‌ها هماهنگ شوند. تئوری‌هایی هستند که گرایش به تکیه کردن به یک قانون خاص را دارند اما زندگی خیلی به ندرت شرایط خاص مورد نظر آن تئوری را به وجود می‌‌آورد. شخصی که برای سال‌ها در مکانی زندگی میکند، ناخودآگاه انرژی‌های آن مکان را تغییر میدهد. این چیزی است که لازم است در نظر گرفته شود، بنابراین حتی اگر سیستم صحیح و درست باشد با این حال ممکن است بازتاب لازم در زندگی را موجب نشود.) پاتریشیا توضیح داد که این سیستم از یک سری قوانین ثابت و قطعی پیروی نمی‌‌کند: (چیزی که من برای بیشترین بهره در نظر می‌‌گیرم این است که از طریق جاری شدن صحیح انرژی، انرژی‌هایی که در فضای کاری یا زندگی افرادی که در آنجا هستند، تغییر کند.
نتایج تغییراتی که به وجود می‌‌آیند،‌در هر زمانی متفاوت است، زیرا برای هر کسی این تغییرات می‌‌تواند و یا لازم است متفاوت باشد. این نمونه فنگ‌شویی چنین وعده‌ای نمی‌‌دهد که به محض درخواست کسی، به عنوان مثال درخواست افزایش پول از یک فنگ‌شوکار، پولش به شکلی جادویی زیاد شود، یا تمام مشکلاتش حل شود. ولی چیزی که این روش تضمین می‌‌کند این است که تغییرات انرژی حاصله درجایی که لازم است، حمایتش کند و البته در مراحل بعدی نیاز به تغییر انرژی در خود فرد است. ارزیابی و مشاهده پاتریشیا در مکان ها به سرعت و با دقت بالایی انجام شد.
او توضیح داد که دریافتن سیستم انرژی ابتدا ضعیف‌ترین مکان را جستجو می‌‌کند. این مکان ممکن است در یک اتاق باشد، یا در کل خانه و یا در باغچه و محیط اطراف. سپس او مناطق ضعیف را از نو متعادل می‌‌کند تا سیستم انرژی تغییر یافته را در آن مناطق به جریان بیندازد. قاعده کلی این است که ابتدا انسدادهایی که در انرژی وجود دارد، برطرف شود، انرژی‌های اضافی بیرون بروند، سپس سطح انرژی مثبت بالا برود. لازم است آهنگ و ارتعاشات هماهنگ با آن فضا را پیدا کرد تا فهمید که چه چیزی برای افرادی که در آنجا زندگی یا کار می‌‌کنند، اید‌ه‌آل است.
پاتریشیا، بعد از شناسایی مناطقی که مشکل داشتند، نماد‌های ساده‌ای را برروی برگه‌هایی نقاشی کرد و آنها را در مکان‌های مناسب بر روی دیوار‌ها، زمین و سقف‌ها چسباند. او توضیح داد که می‌‌خواهد موقعیت نمادها را مشخص کند و ظرفیت اتاق را افزایش بدهد چون احساس تنگی جا می‌‌کند و بعد او در هر یک از مناطقی که انتخاب می‌‌کرد یک کبریت آتش زد و آن را در طول آن نماد به حرکت درآورد. اساسا این روش یک شیوه کاملا در دسترس است، تئوری‌های چندانی ندارد و بیشتر تمرینی است. پاتریشیا در مورد نمادهایی که علامتشان فرق دارد توضیح داد که تفاوت این نمادها، در یک فضای خاص جریان انرژی، کیفیت و مسیر آن را از راه‌های مختلفی تحت تاثیر قرار می‌‌دهد.
به عنوان مثال، یک نماد برای شناسایی انرژی در سطوح عمودی یک مکان است، یکی برای سطوح افقی (مثلا برای شناسایی اختلالات الکتریکی زیرزمینی یا آبراهه‌ها مناسب است)، یکی برای راندن انرژی نامطلوب به بیرون از آن مکان و دیگری برای دعوت کردن انرژی خوب به داخل مکان. فرانک این روش را برای تغییر و یا تبدیل انرژی در انسان با طب سوزنی ادغام کرده است و از طریق آن تشخیص می‌‌دهد که قطب‌های مثبت و منفی احتیاج به توجه دارند.
شناختن این که کدام قطب باید به کار رود، چیزی است که این سیستم را شفابخش کرده است، دقیقا همین امر در ساختمان‌ها نیز به کار می‌‌رود. شناختن این که کدام قسمت ساختمان منطقه حیاتی آن است. کبریت مثل یک کلید آتش‌سوزی است که نماد‌ها را روشن می‌‌کند و باعث به کار افتادن آنها می‌‌شود. من و چند تن از دوستانم که شاهد عملیات پاتریشیا بودیم به وضوح تغییراتی که به وجود می‌‌آمد را لمس کردیم، عجیب این بود که همه این تغییرات قابل توجه تنها حاصل همان کارهای سادهای بودند که پاتریشیا انجام داد.

● انرژی ازاشیای منزل
این دانش به دلیل سادگی اجرا و کارکردهای شگفت‌انگیزش تاثیر زیادی بر مردم داشته است، چون با دقت در روش چیدمان اتاق نشیمن، آشپزخانه، حمام و دستشویی و انتخاب لوازم منزل و قرار دادن آن‌ها در مکان مناسبشان در خانه می‌‌توانیم موجب تعادل در نیروهای ناپیدای آنها شده، موقعیت‌های زندگی‌مان را بهبود ببخشیم و در نتیجه فضایی سالم و سرشار از انرژی مثبت را به خانه‌مان هدیه بدهیم.
از نظر علم معماری کهن چینی، همه قسمت‌های یک خانه با عناصر چهارگانه یا همان آب، باد، خاک و آتش در ارتباط مستقیم هستند.
اتاق نشیمن هم عنصر فلز دارد، عنصری سنگین و بسیار مرتبط با احوال روزانه شما که با وجود ساعت‌های بزرگ دیواری، تلویزیون‌های صفحه بزرگ، وسایل تهویه، رادیاتور شوفاژ، ضبط صوت و دی‌وی‌دی، که در اغلب اتاق‌های نشیمن پیدا می‌‌شوند، سنگین‌تر هم می‌‌شود.
چینی‌ها و البته ایرانی‌هایی که جدیدا به این علم قدیمی و جالب علاقه‌مند شده‌اند، برای نجات اتاق نشیمن و قابل تحمل کردن آن پیشنهادات بامزه‌ای دارند، مثلا داشتن ساعتی گرد به رنگ طلایی در اتاق، آن هم رو به روی در برای این که انرژی منفی اتاق را مهار کند،‌یا استفاده از تابلوهای نقاشی مثل نقش‌ ماهی که چینی‌ها معتقدند طول عمر می‌‌آورد یا تصاویر زیبایی غیر آن منظره‌های بی‌‌ریخت غروب که دلسردی می‌‌آورد و تصاویر عجیب ببرهایی که توی کوبلن‌فروشی‌ها می‌‌بینیم و بی‌‌نهایت ترسناک و پر از خشونت هستند.
مهندسین علاقه‌مند به فنگ‌شویی در طراحی دکوراسیون اتاق نشیمن علاوه بر محدود کردن تصاویر، به رنگ‌ها هم می‌‌پردازند، مثلا رنگ قرمز را برای اتاق شما ممنوع می‌‌کنند،‌ چون که روحیه تند و خشن و پرخاشگر که مشخصه رنگ قرمز است، احوال خانواده شما را که در این اتاق امن گرد هم آمده‌اند به هم خواهد ریخت.
بعد هم پیشنهاد می‌‌کنند که برای اتاقتان از رنگ‌های مخصوص جنگل مانند سبز و قهوه‌ای و آبی و زرد استفاده کنید و با پارچه خوشرنگ و مبل ساده و نرم و حتی پشتی‌هایی که فضای گرم و خودمانی شبیه کلبه جنگلی ایجاد می‌‌کنند، فضای اتاقتان را کاملا امن و دوست داشتنی کنید. علاوه بر همه این‌ها اگر می‌‌خواهید اتاقی که در آن دور هم جمع می‌‌شوید اتاقی بدون دل‌نگرانی‌های معمول باشد، عکس همه افراد خانواده و همه کسانی که دوست دارید را در قاب‌های کوچک بر در و دیوار آن آویزان کنید، تا همیشه به یادشان باشید.
اتاق نشیمن شما جایی است که در آن روزنامه می‌‌خوانید، عصرانه می‌‌خورید، با بقیه افراد خانواده گپ می‌‌زنید، ‌تلویزیون تماشا می‌‌کنید و حتی گاهی چرت می‌‌زنید! آیا این اتاق پر از شادی ارزش ندارد که با روش‌هایی ساده، هرچند غیرمعمول، دوست داشتنی‌تر شود؟ پس اگر یک لحظه، فقط یک لحظه با علوم عجیب شرقی همراه شدید، یعنی فقط علاقه‌مند شدید بدانید (این ویانگ)، یعنی دو عنصر مثبت و منفی متعادل‌کننده انرژی از نظر چینی‌ها، ژاپنی‌ها، هندی‌ها و همه شرقی‌ها در اتاق نشیمن شما به یک اندازه وجود دارد،کافی است که امروز در تنهایی، بدون حضور کسی، در اتاق خلوت کنید، روی صندلی راحتی بنشینید و چشم‌هایتان را ببندید.
اگر ذهنتان به هزار جا رفت، اگر دلشوره داشتید، اگر احساس امنیت و آرامش نداشتید، اگر جریان هوای کاذبی را احساس می‌‌کردید، اگر قالی اتاقتان ناراحت و گل و گیاه گوشه اتاق برایتان غیرقابل تحمل بود، اگر صداهایی در اطراف می‌‌شنیدید و دلتان می‌‌خواست پاهایتان را بالا بگیرید و خودتان را نجات دهید، اگر سرتان مثل یک دیگ که با چکش بر آن بکوبند صدا داد، اگر یاد بدهکاری‌ها، ‌غذاهای مانده توی یخچال، مهمان‌های سرزده، رییس بداخلاق، همسایه‌های دوست نداشتنی، خاله خرس‌های آشنا و همه اتفاقات و جریاناتی که هر روز مثل میخ توی پایتان فرو می‌‌رود افتادید، اگر دلتان نخواست پاهایتان را دراز کنید، چند دقیقه تلویزیون نگاه کنید یا کتاب بخوانید و اگر خنکی کولر و یک دانه زردآلود خوشحالتان نکرد، نترسید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *