در تجارت الکترونیک، تبلیغات بنر یکی از معمول ترین نوع تبلیغات می باشد. تبلیغات بنر در تجارت در طول سالهای متمادی کارایی اش به اثبات رسیده است. بعضی ها بر این عقیده اند که تبلیغات بنر در تجارت الکترونیک
کارایی ندارد، اما بر اساس آمار موجود، هنوز اولین نوع تبلیغات سایتهای تجارت الکترونیک تبلیغات بنر می باشد.
تقریبا نرخ بازدهی تبلیغات بنر بین 2 تا 3 درصد می باشد که قابل مقایسه با بقیه روشهای تبلیغاتی است.
در واقع، برخی از آمارها نشان می دهد که تبلیغات بنر در وب از تبلیغات تلویزیونی جواب بهتری می دهد. این بخاطر اینست که کابران در اینترنت حاضر می باشند و تلویزیون برای کاربران اینترنت یک رسانه غیرفعال به شمار می آید.
لغت شناسی بنر:
شما لازم است که با برخی از مفاهیمی که به تبلیغات بنر در تجارت الکترونیک مربوط میشود آشنا باشید،این لغات را به خاطر بسپارید:
Ad clicks: تعداد دفعاتی که کاربر بروی تبلیغ بنر کلیک می کند.
Banner: تبلیغی در محیط وب که با کلیک بر آن به سایت تبلیغ کننده می روید.
Clickthrough: درصد نشان دادن بنر که منجر به کلیک شدن بروی آن می شود.
CPC (Cost per Click): روشی در تجارت الکترونیک که برای قیمت گذاری تبلیغات بنر استفاده می شود. تبلیغ کنندگان به ازای تعداد کلیکی که بروی یک بنر بخصوص شده است، به سایت منتشر کننده بنر پول می پردازند. معمولا این هزینه بین 0.10$ تا 20$ در هر کیک است.
CPM (Cost per Thousand): هزینه هزاربار نمایش برای یک تبلیغ بنر بخصوص.
Hit: هر فایلی که یک وب سرور برای کلاینت می فرستد یک Hit یا نشان نام دارد. نشان ها برای هر المنتی که وب سرور برای کلاینت می فرستد در لاگ فایل سرور ذخیره می شوند. به عنوان مثال، یک صفحه ای که 4 عکس در آن قرار دارد 5 نشان در لاگ فایل سرور به جا می گذارد. نشان ها در لاگ سرور روش خوبی برای اندازه گیری ترافیک وب سایتهای تجارت الکترونیک نیستند، زیرا به جای ترافیک واقعی، المنت های صفحه را می شمارند.
Impression: تعداد دفعاتی که یک بنر دانلود می شود و احتمالا کاربر آن را می بیند. حافظه نهان (cache) مرورگر اینترنت ممکن است باعث شود که این دفعات نمایش اشتباه محاسبه شوند.
Log File: فایلی که کارهایی که در یک کامپیوتر انجام می شود را ذخیره می کند. وب سرور ها برای هر درخواستی که برای دیدن صفحاتشان می شود، لاگ فایل خود را به روز می کنند. با ابزارهایی که لاگ فایل ها را آنالیز می کنند، مدیران وب سایتهای تجارت الکترونیک متوجه می شوند که ترافیک از چه منابعی به وب سایتشان آمده، چه مدت بعد برگشته اند و چگونه در سایت گشته اند( به اضافه اینکه چه مقدار در وب سایت شما بوده اند) با بکارگیری کوکی ها اطلاعات دقیق تری می توان جمع آوری کرد.
Page Views: تعداد دفعاتی که یک کاربر صفحاتی که بنر خاص را داشته اند درخواست کرده.
Unique users: تعداد کابران مختلفی که یک وب سایت تجارت الکترونیک را در فاصله زمانی بخصوص دیده اند.
Visits: کل فعالیتهای یک کابر در بازه زمانی حداکثر 30 دقیقه در یک وب سایت تجارت الکترونیک.