برگرفته از سمینار علمی- آموزشی استاد دکتر كرمی
گردآوری: مهدی یاراحمدی خراسانی
سمينار مديريت كارآفريني سازماني ، با هدف آشنايي مديران ارشد و مياني و كارشناسان سازمان با فرآيند كارآفريني و ايجاد بستر سازماني مناسب براي جذب و رشد كارآفرينان در سازمان ، در مشهد مقدس برگزار شد . در اين سمينار ، دكتر كرمي سخنران جلسه ، اصل موفقيت كارآفريني را شامل ، همگام بودن با تغييرات جهاني ، كسب و كارگرا بودن ، بازار گرا بودن مديريت استراتژيك ، دانايي ، نوآوري و رشد بيان كرد و روند تغييرات اساسي در محيط عصر حاضر را ، حركت از جامعه صنعتي بسوي جامعه اطلاعاتي ، از تكنولوژي نيرو افزا به تكنولوژي دانش افزا ، از اقتصاد ملي بسوي اقتصاد جهاني و از تمركز به عدم تمركز برشمرد .
دكتر كرمي در ادامه نيازهاي سازماني كارآفرينان را نياز به در اختيار داشتن « منابع آزاد » و بدون كنترل و پاسخگويي جهت استفاده در طرحها و ايده هاي نو شخصي ، نياز به اطلاعات به موقع ، موتق ، نياز به اخذ سريع نتيجه كار و عمل خود ، نياز به آموزش ، نياز به سرعت عمل و نياز به كار مفرّح دانست و كارآفرينان سازمان را عامل كاهش بوروكراسي اداري ، نوآوري و روان كننده تغيير ، تحريك و تشويق حس رقابت ، مهيا كردن عوامل توليد ، و عامل ساماندهي منابع و يكپارچگي و ارتباط بازارها بر شمرد .
دكتر كرمي ، خلاقيت را عامل مهمي در كارآفريني عنوان كرد و خلاقيت را توانايي خلق فكرهاي جديد كه اين فكرها ممكن است به محصولات يا خدمات جديد نيز منجر شوند ، تعريف نمود .
دكتر كرمي در ادامه گفت : كارآفرين فردي است كه فعاليت اقتصادي كوچك ، جديد و متعلق به خود را شروع مي نمايد او ارزشها را تغيير مي دهد و ماهيت آنها را دچار تحول مي نمايد . كارآفرينان براي فعاليت خود به سرمايه نياز دارند ، اما هيچگاه سرمايه گذار نيستند . آنها ريسك مي پذيرند ، البته ريسكي كه لازمه هر فعاليت اقتصادي است .
دكتر كرمي ، تمايل به مخاطره پذيري را از عوامل ريسك در امر كارآفريني دانست و گفت : تمايل به مخاطره پذيري عبارت است از پذيرش مخاطره هاي معتدل كه مي توانند از طريق تلاشهاي شخصي مهار شوند . هنگام در نظر گرفتن هر گونه مخاطره ، دو عنصر در ايجاد اين مفهوم نقش دارند ، يكي سطح درك مزد كارآفرين از مخاطره در آغاز هر فعاليت پر مخاطره و ديگري امكان احتمالي مشهود شكست در صورت ناموفق بودن آن فعاليت است .
در ادامه دكتر كرمي به تشريح اصل توفيق طلبي در كارآفريني پرداخت و بيان كرد كه نياز به توفيق عبارت است از تمايل به انجام كار در استانداردهاي عالي جهت موفقيت در موقعيتهاي رقابتي . افراد با نياز به توفيق بالا مايل هستند تا همواره در چالش باشند و در راه رسيدن به اهداف قابل دسترسي و همچنين نسبت به عملكرد خود به بازخورد مكرر و منظم زماني نياز دارند . اين افراد ترجيح مي دهند تا شخصا” مسئوليت حل مشكلات ، تعيين اهداف و دستيابي به آنها از طريق تلاش شخصي خود را به عهده بگيرند.
در مورد تحصيلات و نقش آن در كارآفريني ، دكتر كرمي گفت : تحصيلات نقش بزرگي در كارآفريني و حتي موفقيت كارآفرينان ندارند . اكثر كارآفرينان از تحصيلات پايين برخوردار بوده اند و بيشتر آنها فاقد تحصيلات دانشگاهي هستند
لازم به ذكر است كه 96 نفر از شركتها و سازمانها در اين سمينار شركت نمودند .