نظــــــام اداری كـــــــانــــــادا

تدوين: مهدی ياراحمدی خراسانی

اطلاعات كلی:

پايتخت :

پايتخت کشور پهناور “کانادا ” اتاوا می باشد.

جمعيت :

كشور كانادا بالغ بر  45 ميليون نفر جمعيت دارد.
بر اساس ويژگي هاي خاص جغرافيائي و قوانين اداري اين كشور مهاجر پذير است.
وجمعيت خارجي زيادي دارد.

جمعيت خارجی :

كانادا به واسطه ورود مهاجران بسيار ، كشوری دارای فرهنگهای متنوع و گوناگون است
( تورنتو و ونكوور از چند نژادی ترين شهرهای جهان هستند.)
بيش از 40 درصد از جمعيت ، انگليسی تبارو30 درصد فرانسوی تبار هستند همچنين جمعيت بزرگی از افراد آلمانی ، هلندی و اوكراينی دارد. در دهه گذشته سيل عظيمی از مهاجران بويژه از آسيا، آفريقا و آمريكای لاتين به طرف اين كشور سرازير شده اند.

مساحت:

کشور کانادا بسيار پهناور و سردسير می باشد .
مساحت کشور کانادا بالغ بر 9970610 كيلومتر مربع (3850000 مايل مربع) می باشد.

موقعيت جغرافيايی :

كانادا دومين كشور بزرگ جهان و مساحت آن تقريبا مساوی با تمام اروپا است‌( 40 برابر انگلستان و 18 برابر فرانسه‌)‌خط ساحلی اين كشور 250000 كيلومتر  است .‌كانادا مناطق وسيعی از طبيعت بكر با جمعيت پراكنده دارد كه شامل كوهستان ،‌جنگل ( يك سوم كشور )‌،توندرا، مرغزار وصحرای قطبی‌در شمال‌و‌غرب است‌.
تقريبا 8 درصد از اين كشور متشكل از درياچه های آب شيرين است كه شامل چهار درياچه از بزرگترين درياچه های دنياست . در قسمت شرق ، ايالت های ساحلی نيوفانلند‌،‌نوواسكوتيا ، نيوبرانسويك و جزيره پرنس ادوارد و‌نيز‌ايالت فرانسوی زبان كبك قرار دارد.‌
ايالت مركزی انتاريوبا‌درياچه‌های بزرگ‌هم مرز است و از سمت شمال پس از گذر از سپر كانادا (‌منطقه جغرافيايی Shield ) به خليج هادسن می رسد . در سمت غرب ايالت های مرغزاری مانيتوبا، ساسكاچوان و آلبرتا قرار دارند . نواحی جنوبی اين ايالت ، بريتيش كلمبيای كوهستانی است و دارای جنگل ، درياچه و دره های محفوظ با زمين های كشاورزی حاصلخيز است. بخش شمالی كه بسيار وسيع و كم جمعيت است شامل دو قسمت می باشد: حوزه يو كان كه با آلاسكا هم مرز است و حوزه شمال غربی كه سرزمين وسيعی است .

آب و هوا:

آب و هوای كانادا به دليل گرما و سرمای بسيار شديد مشهور است و هر چه از ساحل دورتر می شويم ، اين مسئله مشخص تر می شود. آب وهوای منطقه ای بسيار متغير است . ساحل اقيانوس آرام ( مثلا ونكوور ) در تابستان گرم و كاملا خشك و در زمستان ملايم ، ابری و مرطوب است . قسمت محصور در خشكی ، بسته به ارتفاع ، وضعيت آب و هوايی نامساعدتری دارد. نواحی جنوبی كانادای مركزی مرطوب و دارای تابستان های گرم و زمستان های سرد است و در تمام طول سال باران می بارد، در حاليكه مناطق آتلانتيك ، آب وهوايی مرطوب دارد. نواحی شمالی كه شامل حدود 40 درصد از اين كشور است ، شرايط سرد قطبی دارد و درجه حرارت در اكثر ايام سال زير صفر است و در زمستان تا 40- درجه سانتيگراد نزول ميكند. ميانگين درجه حرارت روزانه در شهرهای مونترال و تورنتو در فصل تابستان (جولای ) 21 درجه سانتيگراد ( F69 ) است و در فصل زمستان ( ژانويه ) اين دما تا7- تا 10- درجه سانتيگراد ( F20 –14 ) نزول می كند . در ونكوور، ميانگين درجه حرارت در جولای در حدود 17 درجه سانتيگراد ( F63) و در ژانويه 5/2 درجه سانتيگراد ( F36) است .

زبان :

زبان رسمی انگليسی و فرانسوی است كه هر دو زبان‌موقعيت يكسانی دارند. حدود 65 درصد جمعيت به زبان انگليسی و 25 درصد به زبان فرانسوی صحبت می كنند. هر چند تنها حدود 15 درصد هر زبان را به صورت روان و سليس صحبت می كنند.‌بواسطه تعداد بسيار مهاجران آسيايی در دو دهه گذشته ،‌زبان چينی سومين زبان رايج در كانادا است .

نظام اداري وسياسي كانادا:

حكومت :

نوع حكومت كانادا سلطنت مشروطه مي باشد .
شيوه نظام اداري وسياسي كانادا نيز مقتبس از ويژگيهاي اين نوع حكومت هاست . مهمترين ويژگي نظام اداري وسياسي كانادا ثبات سياسي  ميباشد.

ثبات سياسی :
كانادا از نظر سياسی يكی از باثبات ترين كشورهای جهان است . با اين وجود به واسطه خشونت های جدايی طلبانه حزب Parti quebecois برای كسب استقلال ، در چند سال اخير تنش های فراوانی بين استان كبك و ساير قسمت های كانادا بوجود آمده است كه اين مسئله تا كنون حل نشده است . سيستم دولت در كانادا متشكل از دو سطح است : فدرال وايالتی ، و ايالت های خودمختاری بسياری دارند. كانادا يكی از اعضای پيمان نفتا (NAFTA ) است و اعضای ديگر عبارتند از : ايالات متحده آمريكا، مكزيك ، ناتووكشورهای مشترك المنافع و انگلستان . سازمان ملل، كانادا را بهترين كشور برای پيشرفت همه جانبه انسانی می داند.

اقتصاد و نظام اداري كانادا :

پول رايج :
پول رايج دركانادا كه مورد قبول نظام اداري اين كشور است دلار كانادا مي باشد. (C$ ) .

نظارت بر ارز:

بنا به سياست های سياسی واداری موجود در کشور کانادا مقوله نظارت بر ارزوجود ندارد.

بانك ها :

سيستم بانكی كانادا توسط بانك كانادا (Bank of Canada ) تنظيم می شود و سازمان دولت فدرال ، مسئول مستقيم سياست های پولی است . شش بانك اصلی ، بيش از 90 درصد از دارايی های بانكی را تحت كنترل دارند، با اين حال تعداد بسيار ی بانك محلی كوچكتر و بيش از 40 نمايندگی بانك های خارجی نيز در اين كشور فعاليت د ارند.

هزينه/ سطح زندگی :

مردم كانادا دارای يكی از بالاترين سطوح زندگی در جهان هستند و هزينه زندگی نسبتا كم ( پايين تر از اكثر كشورهای اروپای غربی ) و تورم پايين و ميزان حقوق زياد است . سازمان ملل كيفيت زندگی در كانادا را بالاترين كيفيت زندگی در جهان می داند.

سرانه توليد ناخالص د اخلی :

19170 دلار آمريكا.

قوانين اداری حاکم برنظام مالياتی  کانادا :

ماليات بر در آمد :
افراد مقيم كانادا بايد هر دو نوع ماليات بر درآمد، يعنی ماليات بر درآمد فدرال و ايالتی بپردازند. ماليات بر در آمد فدرال 17 درصد برای در آمدهای بيش از 29590 دلار كانادا تا 29 درصد برای درآمدهای بيش از 59180 دلار كانادا اعمال می شود و معمولا از حقوق كسر می گردد (P AYE ) . مقدار ماليات بر در آمد ايالتی ، به ايالت بستگی دارد و بصورت درصدی از ماليات بر در آمد فدرال قابل پرداخت ، محاسبه و از حدود 42 تا 70 درصد بر آورد می شود . برای ماليات بر درآمد ايالتی بايد اظهارنامه مالياتی تنظيم شود. همچنين برای ماليات بر درآمد ايالتی و نيز فدرال وام و تخفيف در نظر گرفته شده است .

ماليات سود سرمايه (CGT):

CGT برای خريد يا فروش هر نوع دارايی بجز محل سكونت دائم اعمال می شود. بخش مشمول ماليات سود سرمايه و بخش كسر كردنی زيان سرمايه هر كدام 75 درصد است . افراد مقيم صاحب ملك نيز در صورتيكه املاك كانادايی خود را به فروش برسانند، بايد ماليات CGT را بپردازند.

ماليات اموال و دارايی ها :
نظام اداری وسياسی کشور کانادا به گونه ای طراحی شده است که در آن مقوله ی ماليات اموال ودارایی ها وجود ندارد.

ماليات بر ارث و هديه :
بنا به سياست های سياسی واداری موجود در کشور کاناداماليات بر ارث وهديه وجود ندارد.

ماليات بر ارزش افزوده / خريد / فروش :

دولت فدرال برای اكثر كالاها و خدمات ، ماليات خدمات و كالا را به ميزان 8 درصد وضع می كند. همچنين اكثر ايالت ها ماليات فروش ايالتی مستقيم را برای معاملات خرده فروشی اعمال می كنند كه مقدار آن نسبت به ايالت از 6 تا 12 درصد متغير است .
دقت كنيد كه در همه ايالت ها بجز آلبرتا مقدار ماليات فروش روی برچسب های قيمت نوشته نمی شود اما در گيشه پرداخت به قيمت جنس اضافه می شود.

قوانين اداری حاکم بر مسكن:

قيمت مسكن :

قيمت ها بسته به ايالت بطور قابل توجهی متغير است ، با اين وجود قيمت متوسط برای يك خانه مجزای سه خوابه در يك شهر بزرگ حدود 175000 دلار كانادا است . البته منازل ارزان تر در بسياری از مناطق حومه شهرها و مناطق روستايی فراوان است . آپارتمان های اشتراكی و كاندومينوم ها در شهر ها معمول هستند و حداقل قيمت آنها حدود 110000 دلار كانادا برای يك آپارتمان كوچك يك خوابه است .

هزينه ها:

هزينه های مربوط به خريد خانه بسيار كم و در كل حدود 2 تا 3 درصد قيمت خريد است . هزينه ها عبارتند از : حق الزحمه ارزيابی ، مميزی ، هزينه های قانونی ، ماليات نقل و انتقال زمين ، ثبت حق مالكيت وگواهی نامه پيروی از قوانين ساختمان سازی . هزينه های قانونی معمولا 75/0 تا 2 درصد قيمت خريد است . خانه های جديد مشمول ماليات GST هستد و در بعضی ايالت ها ماليات فروش ايالتی نيز برای آنها وضع می شود.

وام های محلی برای خريد مسكن :

حداكثر وام مسكن قانونی ، 75 درصد قيمت خريد ا ست كه می توان آنرا از بانك های محلی و ساير موسسات مالی فراهم نمود. مدت اين وام اصولا 25 تا 30 سال است اما ممكن است كوتاهتر نيز باشد . برای ساكنان جديد كانادا اخذ اين وام ممكن است مشكل بنظر برسد زيرا بايد مدركی دال بر بی عيب بودن سوابق اعتباری خود( ترجيحا در كانادا) ارائه دهند تا واجد شرايط دريافت وام شوند.

محدوديت مالكيت خارجی :

بنا به سياست های سياسی واداری موجود در کشور کانادا مقوله محدوديت مالکيت خارجی وجود ندارد.

استانداردهای ساختمانی :

عالی به دليل زمستان های بسيار سرد در اكثر مناطق ، ساختمان ها عايق بندی بسيار خوبی دارند.

ماليات املاك :

ماليات ملك جهت تامين هزينه های خدمات محلی ، برا ی مستغلات در تمام ايالت ها وضع می شود . روش نرخ گذاری بسيار پيچيده است و بر اساس بررسی كارشناسی از ارزش بازاری ملك تعيين می شود . مقادير اين ماليات بسته به ايالت ، ناحيه و شهرك بطور قابل توجهی متغيراست .

اجاره :

يافتن مسكن اجاره ای در كانادا معمولا آسان است . با اين وجود در مراكز شهری شانس كمتری برای اين امر وجود دارد. مستغلات معمولا بدون اثاثيه اجاره داده می شوند و مقدار اجاره بسته به مكان و موقعيت ملك متفاوت است . اجاره يك آپارتمان دوخوابه از 500 تا 700 دلار كانادا در ماه و اجاره يك خانه سه خوابه از 850 تا 1600 دلار كانادا است .

لوازم شخصی :

لوازم شخصی را می توان بدون پرداخت ماليات و عوارض وارد كرد ، مشروط بر اينكه فرد پيش از ورود ، صاحب آن بوده و از آن استفاده كرده باشد. اجناسی كه به اين ترتيب وارد می شوند بايد حداقل به مدت يكسال نگاه داشته شوند. فهرست مفصلی از تمام وسايلی كه وارد می شوند ، بايد تهيه شود.

خدمات شهری :

عرضه نيروی برق ( V120 / V 110) مطمئن است و برق توسط شركت های خصوصی ،شهر داری های محلی يا دولت ايالتی تامين می شود. نرخ برق بسته به فصل متغيراست ، و در طول روز بر حسب ساعات اوج مصرف وغير اوج مصرف محاسبه می شود . همه مناطق كانادا بجز دورافتاده ترين آنها، به لوله كشی گاز متصل هستند . با اين وجود اكثر منازل مدرن دارای كليه وسائل و تجهيزات برقی هستند. كپسول گاز خارج ا زشهرها و در مناطق دورافتاده در دسترس است . قيمت آب در ماليات ملك محلی گنجانده می شود و چنانچه ملكی دارای كنتور آب باشد ، برای آن صورت حساب جداگانه فرستاده می شود . بعضی ايالت ها گاهی دچار كمبود آب می شوند ودرطول فصل تابستان محدوديت هايی برای مصرف آب اعمال می گردد.

اشتغال:

مجوز كار:

مجوز كار( معروف به “اجاره استخدام”) معمولا به مدت شش ماه معتبر است و فقط برای مشاغل خاص صادر می شود . برای اخذ مجوز كار بايد دارای پيشنهاد كارمعتبر و كتبی باشيد و كارفرمای آينده شما بايد بتواند ثابت كند كه هيچ تبعه كانادايی و يا مهاجر دارای ويزا قادر به انجام آن كار نيست . مراحل اخذ مجوز كار ممكن است چندين ماه بطول بيانجامد وبا يد قبل از ورود شما به كانادا اين مراحل تكميل شود . راه ديگر تقاضا دادن برای ويزای مهاجرت (سه گروه) است كه اين ويزا به دارنده آن حق قانونی اقامت دائم را ميدهد و هيچ گونه محدوديت شغلی ندارد . تقاضانامه ويزای مهاجرت بايد از اداره مهاجرت سفارت يا كنسولگری كانادا در كشور محل اقامت اخذ شود. ويزا طبق سيستم امتيازبندی بر اساس ويژگی هايی مانند شغل ، تحصيلات ، و تجربه كاری به متقاضيان دا ده می شود. اگر به عنوان مسافر به كانادا برويد ، نمی توانيد تقاضای مجوز كار نماييد.

شرايط كار :

شرايط كار در كانادا مشابه ايالات متحده آمريكا و به طور كلی خوب است . ساعات كار قانونی 40 ساعت در هفته است ، با اين وجود مردم كانادا بويژه مديران مايلند ساعاتی طولانی تراز مردم آمريكا كار كنند. در سال حداقل دو هفته مرخصی با حقوق داده می شود. دربسياری از مشاغل بخش خصوصی و دولتی دانستن زبان فرانسوی الزامی است . اكثر فرصت های شغلی در تورنتو و مونترال يافت می شود.

ميزان حقوق :

در كانادا ميزان حقوق مشاغل يكسان، در مناطق مختلف بطور قابل توجهی متفاوت است . بيشترين ميزان حقوق در تورنتو ومونترال پرداخت می شود. بعضی ا ز شركت ها از موافقت نامه های ملی پرداخت حقوق كه بين اتحاديه های كارگری و دولت ها منعقد شده است،پيروی می كنند و در هر ايالت ، حداقل دستمزد ساعتی تعيين شده است .

تامين اجتماعی :

پرداخت مقرری تامين اجتماعی ( در كانادا بيمه اجتماعی ناميده ميشود ) برای اكثر ساكنان كانادا اجباری است وا زكل حقوق ماهيانه كسرمی شود. برای در آمدهای بيش از 3500 دلار كانادا در سال ، كارمندان 5/3 درصد از كل حقوق خود را به تامين اجتماعی می پردازند تا از مزايايی مانند مراقبت های بهداشتی ، مستمری بازنشستگی و معلوليت و مكمل درآمد بهره مند شوند.

خدمات در نظام اداري كانادا :

اداره پست :

پست كانادا ، خدمات پستی را اداره می كند و ادارات پست يا باجه های پست در سرتاسراين كشور فعاليت دارند . و ضعيت مراسلات پستی مناسب است ، با اين وجود ممكن است بسيار كند و گاهی نامطمئن باشد . هيچگونه خدمات بانكی بجز حوالجات پولی در ادارات پست كانادا عرضه نمی شود.

تلفن :

مردم كانادا از تلفن ، بسيار استفاده می كنند و عملا هر خانواده يك خط تلفن ثابت دارد. خدمات تلفن در اين كشور يكی از مدرن ترين و ارزانترين خدمات تلفن در جهان است ، و توسط چندين شركت بسته به ايالت ، تامين می شود. مكالمات محلی رايگان است . تلفن های موبايل در شهرهای بزرگ معمول هستند.

اينترنت:

اينترنت در كانادا بسيار رايج است بطوريكه يك سوم خانواده ها از آن استفاده می كنند ، تعداد بسياری عرضه كننده خدمات اينترنت ، خدمات و قيمت های ارزان ارائه می دهند(مكالمات محلی رايگان است!).

راديو و تلويزيون انگليسی زبان :

كانادا دارای چهار ايستگاه تلويزيونی سراسری و نيز شبكه های بازرگانی و منطقه ای متعددی است كه برنامه های همه آنها بجز چند ايستگاه دركبك ، به زبان انگليسی پخش می شود. سطح برنامه فوق العاده متغير است ، اما پخش اخبار بطور كلی بسيار خوب است . تلويزيون كابلی معمول است و تلويزيون ماهواره ای اخيرا قانونمند و سازمان يافته شده است و درمناطق دورافتاده رايج است . مجوز تلويزيون در كانادا وجود ندارد.

اطلاعات متفرقه:

راههای ارتباطی :

راههای ارتباطی در كانادا عمدتا خوب است، با اين وجود وسعت زياد اين كشور و دور از دسترس بودن بعضی از مناطق دور افتاده به اين معناست كه وضعيت حمل ونقل عمومی فوق العاده متغير است ، و درمناطق دورافتاده حمل ونقل خصوصی ، ضروری است . كانادا دارای تعدادی از گسترده ترين و ارزان ترين خدمات خطوط هوايی در جهان است ، و خطوط هوايی بسيار خوبی به مقاصد داخلی و بين اللملی وجود دارد. مسافرت هوايی در بين مردم كانادا بسيار معمول است و به عنوان شيو ه ای برتر مسافرت در اين كشور تا حد زيادی جايگزين سفر با اتومبيل و قطار شده است .اين كشور دارای شبكه خط آهن گسترده ای است ، اما قطارهای سرتاسری كند هستند و امروزه وسيله پرطرفداری برای مسافرت نيستند. با اين وجود، شهرهای بزرگ سيستم خط آهن ترانزيت شهری و خارج شهری بسيار خوبی دارند كه كار آمد، سريع و مقرون به صرفه است . كانادا شبكه جاده ای گسترده ای دارد و همچنين دارای يكی از بالاترين ميزان های تراكم اتومبيل در جهان است .استانداردهای راه به طور كلی خوب هستند، با اين وجود در مناطق دورافتاده كيفيت راهها متفاوت و پيشرفت كند است . اتومبيل نسبت به اكثر كشورهای اروپايی ارزان تر است و تمام وسايل نقليه بايد از مقررات سخت و جدی ايمنی و گازهای خروجی از موتور پيروی نمايند. خدمات فری برای حمل و نقل مسافرين و وسايل نقليه فراهم است كه ايالت های ساحلی را به جزاير ارتباط می دهد و فری های رايگان بر روی تعدادی از رودها در مراكز جمعيتی اصلی در حركتند.

ميزان بزهكاری :

كانادا دارای يكی از پايين ترين ميزان های بزهكاری در جهان و بطور كلی كشور بسيار امنی برای زندگی است .

تحصيلات :

مدارس تمام وقت برای تمام كودكان از 5 تا 16 سال مقيم در كانادا اجباری و معمولا رايگان است ، با اين حال ، ورود به مدارس دولتی به نوع ويزای والدين و مدت آن بستگی دارد و هميشه مجاز نيست . بيشتر كودكان به مدارس دولتی می روند، با اين وجود تعدادی مدرسه خصوصی ( اغلب تحت نظارت كليسا) و بين المللی نيز داير هستند. تدريس به زبان انگليسی است ، بجز در كبك كه تدريس عمدتا به زبان فرانسوی يا دوزبانی است .

تسهيلات پزشكی :

كانادا بيمارستان ها وپزشكان بسيار خوبی دارد، و دارای يكی ازبهترين خدمات اورژانس در جهان است. دولت، بخشی از هزينه های طرح بيمه درمانی (Medicare ) را می پردازد، كه اين بيمه برای ساكنان واجد شرايطی كه يا از طريق پرداخت مستقيم بصورت بيمه اجتماعی و يا از طريق ماليات های عمومی حق بيمه می پردازند، مراقبت های بهداشتی اصلی را بطور رايگان فراهم می كند . بسياری از مردم كانادا نيز برای جبران كمبودهای Medicare نيستند، بايد اطمينان يابند كه حتما تحت پوشش بيمه پزشكی خصوصی قرار گيرند.

حيوانات خانگی :

حيوانات خانگی وارد شده به كانادا تابع شرايط بهداشتی ، قرنطينه و حقوق گمركی هستند و شما بايد مقررات فعلی را قبل از ورود به كانادا از اداره بهداشت حيوانات سوال كنيد.

مجوز اقامت:

به منظور حضور در كانادا برای اقامت در اين كشور ، بايد تقاضای ويزای مهاجرت بدهيد كه اين ويزا به شما ” اقامت دائم ” را در اين كشور می دهد. فرم های تقاضانامه ويزای مهاجرت را می توان در اكثر كشورها از اداره مهاجرت در كميسيون عالی كانادا، سفارت يا كنسولگری اين كشور تهيه كرد. ويزاهای مهاجرت در گروههای مختلفی طبقه بندی می شوند و براساس امتيازاتی ، اعطا می شوند. تكميل اين مراحل ممكن است مدتها به طول انجامد، بنابراين بايد مدت طولانی قبل از سفر اقدام كرد. توجه داشته باشيد كه نمی توانيد به عنوان توريست به كانادا برويد و در آنجا وضعيت قانونی خود را تغيير دهيد.

ويزا:

تمام افرادی كه خواستار زندگی و كار در كانادا هستند ، برای حضور در اين كشور نياز به ويزای مهاجرت دارند . مسافرانی كه از كشورهايی مانند كشورهای اتحاديه اروپا، استراليا ، نيوزيلند و ايالات متحده آمريكا به كانادا می روند، برای حضور در اين كشور بعنوان توريست به ويزا نياز ندارند. مسافران بايد بتوانند گذرنامه معتبر و بليت بازگشت يا ادامه سفر ارائه دهند.

تعريف كارگر ماهر در كانادا چيست؟

بنا بر قوانين مصوب نظام اداری و ادارة تابعيت و مهاجرت كانادا (CIC) كارگر ماهر را به اين صورت تعريف مي كند : « افرادي كه تحصيلات و تجربة كاري آنها بصورتي است كه آنان را در شاغل شدن و تاًمين مسكن بعنوان مقيم دائمي كانادا ، ياري مي نمايد.

پول مورد نياز جهت استقرار در كانادا به چه ميزان است؟

متقاضياني كه بعنوان كارگر ماهر درخواست ارائه ميدهند ، معمولاً بايد اين نكته را اثبات نمايند كه وجه كافي براي اقامت شش ماهة خود و بستگان همراه خود را در اختيار دارند. اين وجوه نبايد از شخصي ديگر بعنوان وام دريافت شده باشند. مقدار وجه نقد يا سپرده هاي نقدي مورد نياز ، براساس تعداد افراد خانوادة شما تعيين ميگردد.جدول زير ، جدولي است كه ادارة تابعيت و مهاجرت كانادا (CIC) از آن براي تعيين اين كه آيا وجه نقد يا دارائي هاي قابل تبديل به نقدينگي شما درصورت ورود به كانادا براي تامين معيشت خود و خانواده شما كافي ميباشد يا خير استفاده ميکند.

تعداد‌اعضاي‌خانواده

وجوه لازم‌(‌دلار‌كانادا )

يك نفر-دلار ۹,۴۲۰

دو نفر-دلار ۱۱,۷۷۵

سه نفر-دلار ۱۴,۶۴۵

چهار نفر-دلار ۱۷,۷۲۷

پنج نفر-دلار ۱۹,۸۱۶

شش نفر-دلار ۲۱,۹۰۵

هفت نفر يا بالاتر-دلار ۲۳,۹۹۴

درصورتي كه شما ترتيبات اشتغال در كانادا را فراهم نموده باشيد. نيازي به اثبات موجوديهاي مذكور نداريد. لطفاً به اين نكته نيز عنايت داشته باشيد كه اين ارقام درخصوص آندسته از متقاضياني كه مقصد آنها استان كبك (Quebec) ميباشد ، صدق نمي کند.

ساختار كلي و سياستهاي آموزشي در نظام اداري كانادا :

ساختار سازماني نظام آموزشي :

نظام آموزشي و ساختارآن درايالات و قلمروهاي كانادا به كلي با يكديگرمتفاوت اند.اما به طوركلي ميتوان گفت نظامهاي آموزشي كشوركانادا ازيك دوره پيش دبستاني با مدت زماني1تا2سال؛مقطع آموزش ابتدايي با مدت زمان 5 تا 8سال و مقطع آموزش متوسطه، تا پايان پايه12تحصيلي؛متشكل شده است .

سياست هاي آموزشي در نظام اداري كانادا:

از آنجاييكه وظيفه رسيدگي و نظارت برحوزه آموزش دركشوركانادا به طور كامل درحوزه اختيارات ايالات وقلمروهاي كشور قرار دارد از اين روي هيچگونه نظام آموزشي فدرالي در اين كشور وجود ندارد.به ديگر سخن نوعي تعهد ملي نسبت به حوزه آموزش دراين كشور به چشم خورده وآموزش پايه براي كليه شهروندان كانادايي آزاد و رايگان مي باشد.البته دراين ميان هر ايالت با وجود تشايه در اغلب زمينه ها با ساير ايالات،علائق منطقه اي خاص خود را نيزدنبال مينمايد.درحوزه آموزش عالي، موسسات به دو دسته كالج هاي ايالتي ودانشگاه ها تقسيم ميگردند..دركشوركانادا تفاوتهاي عمده اي ميان نظام آموزشي ايالات مختلف مشهود ميباشد.به نحويكه دركشوركانادا برخلاف سايركشورها كه كلاس4دبيرستان آخرين سال تحصيلي مقطع متوسطه محسوب ميگردد؛ دركشوركانادا براساس قوانين خاص ايالتي هرايالت پايان مقطع متوسطه در ايالات مختلف از سال11تا13ادامه مي يابد.آموزش عالي دركشوركانادا ازطريق موسسات آموزش عالي تحت عناوين ذيل به دانشجويان ارائه ميگردد :

1.دانشگاه هاي ايالتي

2.دانشكده هاي ايالتي

3.كالج هاي ايالتي

4.كالج هاي كاربردي

5.موسسات غيررسمي فني وحرفه اي

ازآنجاييكه اغلب دانشگاهها و مراكزآموزش عالي كشوركانادا به صورت گسترده ازمحل بودجه ملي تأمين اعتبار ميگردند از اين روي دانشجويان خارجي قادر خواهند بود با پرداخت شهريه ناچيزازدوره هاي آموزش عالي پيشرفته برخوردارگردند.در دانشگاهها حيطه وسيعي ازدوره هاي آموزشي ومدارك علمي متنوع من جمله كارشناسي، كارشناسي ارشد،دكتري وگواهينامه فني وحرفه اي ارائه ميگردد.درنظام آموزشي كشوركانادا سعي براين است كه دانش آموزان به روشهاي مختلف درمدارس دولتي تحصيل نمايند بطوريكه دربرخي موارد مطابق با نيازدانش آموزان برنامه هاي آموزشي جداگانه اي پيش بيني شده (سيستم جداسازي)و يا ازبرنامه هاي عادي آموزشي برخوردار ميگردند.(سيستم تلفيق ).

مديريت وقوانين آموزشي در نظام اداري كانادا:

مديريت آموزشي:

كشوركانادا برخلاف اغلب كشورهاي جهان ازوزارتخانه يا نهاد آموزشي واحد درسطح كشور برخوردار نبوده و اداره امور آموزشي هر يك از ايالات برعهده  شعبات ايالتي دپارتمان آموزش  مي باشد.دردومين سطح مديريتي پس ازوزارتخانه هاي آموزش و پرورش ايالتي؛ هيأت هاي آموزشي مدارس در راس قرار داشته وحوزه اختيارات و مديريت آنها درسطوح مناطق مختلف آموزش و پرورش توزيع مي گردد. درحاليكه وظايفي چون برنامه ريزي آموزشي و ارزشيابي، تأمين برابري(ازنظراجتماعي، نژادي وجنسيتي)و نوآوري فردشناختي برعهده دپارتمان آموزش است،مسئووليتهايي چون نظارت برامور مدارس مناطق تحت پوشش، ساختمان مدارس،تعيين نرخ ماليات بر اموال خصوصي و بعضاً تجاري براي آموزش، تصويب استخدام، ارتقاء، و بازنشستگي معلمان و مديران و غيره از وظايف هيأت هاي مدرسه است .شايان ذكر است كه در پي رشد گسترده مناطق شهري، برخي از شعبات ايالتي دپارتمان آموزش كانادا درصدد اعمال كنترل بيشتر برعملكردمدارس و درنتيجه اعمال سياست تمركزگرايي آموزشي ميباشند.لذا يكي ازروندهاي حاكم در دهه1990تمركزگرايي درمديريت آموزشي است.

قوانين آموزشي نظام اداري كانادا:

قوانين حاكم بر نظام آموزش عالي:

ازجمله مهمترين ماده قوانين حاكم بر ساختار نظام آموزشي مي توان به قوانين ذيل اشاره نمود:

1.ماده قانون دانشگاه ملي بريتيش كلمبيا

2.ماده قانون موسسات آزاد آموزشي مصوب 1 مي1904 ميلادي

3.ماده قانون موسسات و كالج هاي ايالتي

4.ماده قانون موسسات فني وحرفه اي

5.ماده قانون دانشگاه سلطنتي

6.ماده قانون دانشگاه بريتيش كلمبياي شمالي

7. قانون اساسي كانادا ، در خصوص اختيارات تام آموزشي ايالات مختلف

8.بيانيه حقوق و آزادي هاي اجتماعي، در خصوص حق آموزش براي كليه افراد

9.قوانين مربوط به واگذاري مسئووليت هاي آموزشي به دواير آموزشي سرزمين هاي شمالي.

شمار موسسات آموزشي كشور كانادا:

طي آخرين آماربدست آمده درسال1994-1993ميلادي،تعداد16236موسسه آموزشي دولتي وخصوصي دركشوركانادا به فعاليت مي پردازند.ازاين تعداد؛12441موسسه در مقطع آموزش ابتدايي،3509 موسسه درمقطع آموزش متوسطه،تعداد206موسسه درسطح دانشكده و77 موسسه درسطح دانشگاهي به ارائه خدمات آموزشي مبادرت مي نمايند.
درخلال چندسال گذشته، شمارمدارس ابتدايي ومتوسطه افزايش يافته درحالي كه شماركالج ها ودانشگاههاي كشور همچنان ثابت باقي مانده است. البته اين روند در ايالتهاي مختلف كشور ازوضعيت مشابهي برخوردارنبوده وبيشترين نوسان درمقاطع آموزشي ابتدايي ومتوسطه به چشم مي خورد.به عنوان نمونه،در ايالتهاي كبك ، اونتاريو، مانيتوبا، آلبرتا وبريتيش كلمبيا شمارمدارس مقاطع آموزش ابتدايي ومتوسطه درفاصله سالهاي92-1991و94-1993 ميلادي افزايش يافته و‌اين درحاليست كه درايالتهاي نيوفاوندلند، نيوبرونزويك وساس ‌كاچيوان با كاهش مواجه بوده است.درجزيره پرنسس ادوارد شمارمدارس مقطع ابتدايي‌ درخلال اين دوره ثابت باقي مانده ودر سال 94-1993 ميلادي تعداد محدودي از مدارس متوسطه داير بودند.در سال 94-1993ميلادي شمارمدارس ابتدايي‌درايالت نوا اسكوتيا كاهش يافته در حاليكه شمار مدارس متوسطه در همين ايالت رو به افزايش نهاده است.در فاصله سالهاي92-1991 و 94-1993 ميلادي، شمار مدارس‌ابتدايي در ايالت يوكون افزايش يافته درحاليكه شمار مدارس متوسطه از رشد‌ثابتي برخوردار بوده است.گفتني است كه در مناطق شمال غرب كشورعكس ‌اين قضيه صادق ميباشد بعبارت ديگرشمارمدارس‌متوسطه‌در اين دوره‌از افزايش چشمگيري برخوردار بوده است.

تقسيم بندي ايالات واستانها در كانادا:

استان انتاريو

– اتاوا

– تورنتو

– كينگستون

– هاميلتون

استان كبك

– مونترال

– كبك سيتي

– شربروك

استان مانيتوبا

– وينيپگ

استان ساسكاچوان

– ساسكاتون

– رجاينا

استان نيو فوند لند

– سنت جونز

استان آلبرتا

– كالگري

– ادمونتون

استان بريتيش كلمبيا

– ونكوور

– ويكتوريا

استان نوا اسكوشيا

– هليفكس

منابع و مآخذ :

1- رضازاده ، محمدرضا ، کانادا کشوری پهناور

2- آمودنيا ، بهداد ، کشور بی ماليات

3- مجتهد موسوی ، علی ، بررسی نظام اداری کانادا ،شرق

4- سازمان ملل متحد، (2005) ميلادی: يونسف ، گزارش، بخش کانادا ، منابع الکترونييکی

5- دکترمرتضی محيط،(1375)‌خورشيدی: دموکراسی چيست؟‌،‌شهروند، سال‌پنجم، شماره 244 تورنتو

6- علوی طباطبائی ، حسن ، کانادا وجهت گيری های سياسی ،روزنامه همشهری

7-http://www.abravani.com

8-/NewTemplates/AmirFar_Template/canada/about-canada_per.cfm

9-www.canadaadminestrative.com

C    a    n    a    d    a

Canada is a country occupying most of northern North America, extending from the Atlantic Ocean in the east to the Pacific Ocean in the west and northward into the Arctic Ocean. It is the world’s second largest country by total area, and shares land borders with the United States to the south and northwest.

The lands have been inhabited for millennia by aboriginal peoples. Beginning in the late 15th century, British and French expeditions explored and later settled the Atlantic coast. France ceded nearly all of its colonies in North America in 1763 after the Seven Years War. In 1867, with the union of three British North American colonies through Confederation, Canada became a federal dominion.This began an accretion of additional provinces and territories and a process of increasing autonomy from the United Kingdom, highlighted by the Statute of Westminster in 1931 and culminating in the Canada Act in 1982 which severed vestiges of legal dependence on the British parliament.

A federation now comprising ten provinces and three territories, Canada is a parliamentary democracy and a constitutional monarchy with Queen Elizabeth II as its head of state. It is a bilingual and multicultural country, with both English and French as official languages at the federal level. Technologically advanced and industrialized, Canada maintains a diversified economy that is heavily reliant upon its abundant natural resources and upon trade—particularly with the United States, with which Canada has had a long and complex relationship

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *