اهداف مدیریت اجرایی..

اهداف مدیریت اجرایی…MBA
تعريف و هدف گرايش MBA، طول دوره مديريت اجرايي، كنكور مديريت اجرايي

مقدمه

مجموعه مديريت اجرايي با هدف پرورش مديراني كارآمد و توانمند كه قابليت ارتقاي مستمر بهره وري  سازماني را داشته باشند طرحريزي شده و در جمع گزينه هاي موجود براي ادامه تحصيل در مقطع كارشناسي ارشد قرار گرفته است. اين مجموعه داراي 3 گرايش «مديريت اجرايي» ، «MBA» و «مديريت شهري» است كه تفاوت اين گرايشها را مي‌توان در رويكرد هر يك از آنها در تعالي سازمان دانست. صرفنظر از گرايش «مديريت شهري» كه  نيازمند 5 سال سابقه كار مديريتي بوده و با هدف فراهم آوردن سطح آموزش بالاتر براي مديران كنوني ايجاد گرديده است، تفاوت دو گرايش ديگر (مديريت اجرايي و MBA) در رويكرد كمي و كيفي آنها به موضوعات كلان مديريتي در سازمانهاست.
MBA  با جذب دانش آموختگان رشته هاي فني مقطع كارشناسي و با تاكيد بر مباحث كمي در مقطع كارشناسي ارشد سعي بر آن دارد تا راهكارهايي نو براي تلفيق بازاريابي بين الملل ، تجارت الكترونيك  و روشهاي رو به رشد كسب و كار براي ارتقاء سازمان ارائه نمايد. مديريت اجرايي با نگاهي كيفي و با به خدمت گرفتن ابزارهاي مالي و اقتصادي، سيستمهاي اطلاعات مديريت و توسعه نوآوري ، سعي برآن دارد تا سازمان را در جهت دستيابي به اهداف خود ياري نمايد.

تعريف و هدف گرايش MBA:

اگر محبوبيت رشته‌هاي دانشگاهي در مقطع تحصيلات تكميلي را در كشورهاي پيشرفته بر اساس استقبال عمومي رتبه‌بندي كنيم، در نهايت سه رشته برتر به ترتيب عبارتند از: حقوق، پزشكي و MBA كه رشته MBA در اين ميان در صدر قرار مي‌گيرد.هر فردي بدون هيچ پيش زمينه‌اي ازتوانايي و مهارت، قادر است يك قايق را در يك رودخانه آرام به حركت درآورد؛ اما هدايت همين قايق در يك درياي طوفاني و مواج هرگز بدون تجربه و مهارت امكان‌پذير نيست. به همين ترتيب در دنياي كنوني كه عصر اطلاعات و ارتباطات است، نمي‌توان ادار يك سازمان را به فردي كه فاقد مهارتهاي پيچيدة مديريتي است سپرد.
دوره كارشناسي ارشد مديريت (MBA) يا Master of Business Administration به منظور پرورشي مديران كارآمد جهت ادارة سازمانهاي اقتصادي – اجتماعي، توليدي و خدماتي طراحي شده است. هدف اين دوره پذيرش فارغ‌التحصيلان دوره‌هاي كارشناسي در رشته‌هاي مختلف به خصوص رشته‌هاي فني و مهندسي افرادي است كه قادر باشند در زمينه‌هاي ذيل انجام وظيفه نمايند.

1) اداره و راهبري موثر و كارآمد سازمان با يك بخش تخصصي از آن نظير بخش‌هاي توليدي، بازريابي و فروش اطلاعات

2) ايجاد تحول در يك بخش تخصصي سازمان

3) طراحي، هدايت و رهبري تحول در كل سازمان پس از كسب تجارب عملي در مديريت

4) كارآفريني با ايجاد فعاليت‌هاي جديد در درون سازمان و يا ايجاد سازمانهاي جديد

5) ارائه خدمات مشاوره‌اي و مطالعاتي در زمينه‌هاي مزبور بر مديران سازمانهاي اقتصادي و اجتماعي

افرادي كه در اين دوره پذيرفته مي‌شوند حداقل دوره كارشناسي را در يكي از رشته‌هاي دانشگاهي گذرانده و با حوزة تخصصي دوره كارشناسي آشنايي پيدا كرده‌اند. اين افراد پس از فرا گرفتن دانش مديريت و تمرين مهارت‌هاي مديريتي در اين دوره (مديريت سازمان) نيروهاي ارزنده‌اي خواهد شد كه مي‌توانند با تركيب دانش تخصصي و مديريتي خود در جهت تحقق هدف‌هاي بالا نقش مهمي در بهبود مديريت جامعه ايفا نمايند.

طول دوره MBA:

دوره كارشناسي ارشد مديريت (MBA) بصورت كارشناسي ارشد ناپيوسته و آموزشي است با توجه به اينكه فارغ‌التحصيلان رشته‌هاي مختلف و به خصوص رشته‌هاي فني و مهندسي وارد اين دوره مي‌شوند و بايد به مباني و اصول مديريت عملي و دانش روز مديريت در حوزه‌هاي مختلف آشنا شوند. طول دوره حداقل 2 و حداكثر 3 سال بوده و تعداد واحدهاي لازم براي فارغ‌التحصيل شدن 57 واحد درسي است.

شرايط ورود به MBA:

دانشجويان ورودي به اين دوره از فارغ‌التحصيلان زبده رشته‌هاي مختلف با شرايط ذيل پذيرفته خواهند شد:

الف- داشتن شرايط عمومي ورود به آموزش عالي
ب- داشتن حداقل گواهينامه كارشناسي مورد تأييد وزارت علوم و تحقيقات و فنآوري يا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در رشته‌هاي مورد قبول
ج- قبولي در آزمون ورودي
د- قبولي در مصاحبه تخصصي سنجش علاقه و آمادگي تحصيلي براي رشته مديريت.

ضرورت و اهميت:

توسعه كشور و ارتقاء استاندارد زندگي در آن مستلزم بهبود و ارتقاء كيفيت مديريت در سازمانهاي اقتصادي و اجتماعي است. با بهبود مديريت است كه مي‌توان بهره‌وري را افزايش داد و از ظرفيت‌ها و امكانات موجود كالا و خدمات بيشتري را توليد نمود و ظرفيت‌هاي زيادتري را بوجود آورد.
تركيب دانش تخصصي دوره كارشناسي و آگاهي و تسلط به دانش و فنون مديريت كارشناسي ارشد، از فارغ‌التحصيلان اين دوره مديران كارآمد و موثري مي‌سازد كه در افزايش كارآيي و رشد سازمانهاي اقتصادي – اجتماعي تأثير بسزايي دارند. به خاطر كسب همين توانايي‌هاست كه سه دهه اخير دوره‌هاي MBA در كشورهاي مختلف جهان به سرعت گسترش يافته و تنها در كشور آمريكا حدود 800 مؤسسه آموزش عالي دوره MBA ارائه مي‌دهد.در حال حاضر اين رشته در ميان داوطلبان كارشناسي ارشد از محبوبيت و مقبولي خاصي برخوردار است كه هيچ رشته ديگري در مقام سنجش يا مقايسه با آن قرار ندارد. قابل ذكر است كه اين رشته يكي از 41 رشته‌اي است كه بر اساس اعلان سازمان سنجش مي‌توان آن را به عنوان رشته دوم انتخاب نمود.

تعريف و هدف گرايش مديريت اجرايي :

مديريت اجرايي با توجه به نياز جامعه رو به رشد امروزين كشور و با هدف تربيت مديراني كه كاركردهاي كلان مديريتي در سطوح مختلف را به گونه اي رشد يافته به اجرا درآورند، در زمره گزينه هاي موجود براي انتخاب در مقطع كارشناسي ارشد قرار گرفته است. تحليل مسائل و ارائه راهكارهاي قابل اجرا براي انواع واحدهاي توليدي و خدماتي، سيستمهاي اطلاع مديريت (MIS) ، مباحث رفتار سازماني و مديريت موثرمنابع انساني و در نهايت برنامه ريزي و مديريت  استراتژيك گوشه اي از موضوعات مورد بحث در مديريت اجرائي هستند كه در مقطع كارشناسي ارشد به تفصيل مورد بررسي قرار مي گيرند. لازم به ذكر است كه دانش آموختگان اين رشته اغلب عهده دار پستهاي  مديريتي كلان نظير واحدهاي توليدي- صنعتي بوده و يا در پستهاي حياتي نظير مديريت تاسيسات نفتي و پالايشگاهي ، طرح برنامه هاي كلان اقتصادي براي سازمانها و وزارتخانه ها و … فعاليت مي نمايند.

طول دوره مديريت اجرايي:

دوره كارشناسي ارشد مديريت اجرائي با توجه به جذب فارغ التحصيلان رشته هاي مختلف و نياز به آشنايي با مباحث پايه مديريتي، حداقل 2 و حداكثر 3 سال بوده و بعضا دانش آموختگان كارشناسي براي گذراندن واحدهاي اين دوره با نظر دانشگاه ملزم به اخذ و گذراندن واحدهاي پيش نياز نيز هستند.

شرايط ورود به مديريت اجرايي :

داوطلبان پذيرفته شده در مرحله اول آزمون كارشناسي ارشد ناپيوسته در صورتيكه قصد ادمه تحصيل در دانشگاه تهران (واحد قم) و يا سازمان مديريت صنعتي و یا دانشگاه یزد را داشته باشند مشمول طرح آ.ت.ت بوده و مي بايست در مصاحبه حضوري شركت نمايند. در مورد ساير دانشگاههاي پذيرنده، پذيرفته شدگان نياز به داشتن سابقه كار يا حضور در مصاحبه را نخواهند داشت.

كنكور مديريت اجرايي:

داوطلبان متقاضي پذيرش در كارشناسي ارشد گرايش مديريت اجرايي مي بايست به سوالات 5 درس پاسخ دهند كه از اين ميان 3 درس زبان انگليسي ، GMAT و تئوريهاي مديريت ميان گرايشهاي مديريت اجرايي و MBA مشترك بوده و داوطلبان مديريت اجرايي بجاي پاسخگويي به سوالات درس رياضي مي بايست 2 درس دانش مسائل روز و زبان فارسي را پاسخ دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *