روش های نوين بازاریابی و افزایش فروش

نویسنده: هادی سالار حسینی

مقدمه: اکنون در دهه ای که ما زندگی می کنیم همه شرکتها از لحاظ تبلیغات و بازاریابی و هزینه نمودن بسیار زیاد در صف اول قرار گرفته اند که این مهم باعث ضربه زدن به شرکتهای نوپا و جدید  الورود شده است هرگز در طول  تاریخ ،رسیدن شمار زیادی از مردم به اهدافشان امکان پذیر نبوده است و فرد یا سازمانی در صورتی می تواند به هدفش برسد که ماهها و شاید سالها تلاش و سعی کند وظیفه یک بازاریاب این است به بهترین نحوه کمک کند تا بار زیاد فشار برشرکت یا سازمان کم شود.در کشور ما همه می خواهند  تا حد  امکان  سریعتر  و  آسانتر  به  راحتی  ،  شادی  ، ثروت ، پیشرفت و اعتبار برسند . و در کنار همین بسیاری افراد و سازمان ها ، راهکارهای فریبندی ، تکنیک های خاص ، استراتژی های محرمانه (با کمترین تلاش ) به موفقیت را می کند. اما تجربه ثابت نموده که روراست بودن با مشتری باعث ماندگاری در بازار و اقتصاد کشور می شود . و اين بهترين راهكار و سرلوحه كار يك بازارياب موفق در جامعه اقتصادي مي باشد.
امروزه پیام اصلی برای هر سازمان خدماتی ، اقتصادي  و تجاری تلاش و کوشش برای دگرگونی در کلیه زمینه های کاری اعم از ارائه کالاو خدمات روش های جمع آوری و توزیع سیستم حمل و نقل و بالا بردن سطح احترام به مشتریان یا مشتری مداری است و نهایتا بازاریابی اساس حرکت هر سازمان خدماتی ، اقتصادی و تجاری می باشد.فرد و جامعه به منظور رفع نیازمندی های خود هر روزه در مقابل دادو ستد و مبادله کالا ها و خدمات قرار می گیرد به سبب این فعل و انفعالات رشته های بازاریاب در میان پدیده های اقتصادی از اهمیت خاصی بر خوردار شده است زیرا اجزاء متشکل آن همبستگی نزدیکی با زندگی روزمره افراد دارد چون به هر طریق شخص مایحتاج زندگی خود را از بازار خریداری می نماید و خود فروشنده یا عرضه کننده خدمتی است و بازار و عوامل آن همواره در تماس دائم می باشد.به دلیل چنین همبستگی و ارتباطی شناخت مسائل و مفاهیم بازاریابی و مدیریت صحیح آن در این بازار پر تلاطم و رقابتی مورد توجه تمامی عرضه کنندگان قرار گرفته است .پس بازاریابی رساندن پیام مناسب از طریق رسانه  مناسب به مخاطب مناسب می باشد مهمترین کار بازاریابی تهیه پیام مناسب برای انتشار است و برای موفقیت در این امر مهم باید برای تهیه پیام گیرا و مناسب نهایت دقت را داشت. هدف اصلی بازاریاب جلب توجه علاقه مندان و آسان کردن و فرایند جمع آوری اطلاعات برای مشتریان و کم کردن ریسک خرید می باشد که در این صورت باعث افزایش سریع فروش و برند سازی و معروفیت بیشتری می شود.

تاریخچه بازاریابی نوین
(روند شکل گیرى دولت الکترونیکى بدین گونه آغاز شد که در طول نیمه دوم دهه ۱۹۹۰ بخش خصوصى کشور آمریکا مسئول ایجاد دولت الکترونیکى شد. وجود شبکه جهانى گسترده اینترنت World wide web به شکل گیرى برخى اقدام هاى تجارى در شرکت ها منجر شد و نتایج خوب و قابل سنجشى نیز از این اقدام ها حاصل آمد. یکى از مهمترین این نتایج افزایش اثربخشى کارکنان در سازمان ها بود، به گونه اى که در بازده کارى آنها افزایش قابل ملاحظه اى به وجود آمد؛ به عنوان نمونه در سال ۱۹۹۹ میانگین بازده کارى در هر ساعت براى هر فرد پنج درصد افزایش یافت. هنگامى که فناورى وب جهانى در اکثر بخش هاى خصوصى به کار گرفته شد، دولت از این حرکت عقب ماند، لذا توجه دولت به این مسأله معطوف شد که ارائه خدمات به شهروندان به صورت الکترونیک بسیار آسان تر خواهد بود.
با شروع فعالیت های تجاری در اینترنت، تبلیغات اینترنتی نیز پا به عرصه گذاشت. به نظر می‌رسد اولین شیوه برای تبلیغ، استفاده از پست الکترونیک بوده باشد. اما با اضافه شدن فن آوری وب به اینترنت، تبلیغات اینترنتی به شکل امروزی آن آغاز گردید. در سال ۱۹۹۴ اولین بنر تبلیغاتی – که امروزه معمول‌ترین و مشهورترین مدل تبلیغ در اینترنت است – در پایگاه اینترنتی هات وایر (HOTWIRE) به کار گرفته شد.  از این سال به بعد بود که تبلیغات اینترنتی به عنوان تکنیکی موثر و کارا برای تبلیغات مورد توجه بازاریابان قرار گرفت. به مرور زمان انواع جدیدی از مدل های تبلیغات در اینترنت شکل گرفتند و میزان هزینه‌های تبلیغاتی به طور مداوم افزایش پیدا کرد

تعریف بازاریابی نوینزنی
به كارگيري فناوري اطلاعات در بخش هاي مختلف دولت به منظور افزايش بهره وري و ارتقا سطح خدمات رساني به مردم ، دولت الكترونيكي به معناي اطلاع رساني و خدمات رساني به موقع ، دقيق و كارا در ۲۴ ساعت شبانه روز ، ۷ روز هفته و تمامي روزهاي سال از طريق وسايل ارتباطي گوناگون مانند تلفن و اينترنت است .

اهداف بازاریابی نوین
1. فقط حضور در اینترنت
2. استفاده از خدمات شرکتهای ارائه دهنده خدمات تجاری آنلاین
3. فروش از طریق سایر سایتها
4. راه اندازی سایتهای مخصوص به خود
5. پاسخ به سئوالات رایج مشتریان
6. حفظ جایگاه در بازار و یا موقعیت رهبری در یک بازار خاص
7. تاکید بر فعالیت در سطح فراملی
8. صرفه جویی در زمان و آموزش به مشتریان

مزایای دولت الکترونیک
1. قادر ساختن شهروندان به مشارکت فعّالتر در اقتصاد و سياست
2. فشرده سازى, مؤثّرسازى و قابل تعريف بودن خدمات توسّط شهروندان
3.  بهينه سازى کيفيّت سيستمهاى تصميم گيرى وسياست گذارى
4.  کاهش هزينه هاى دولت به دليل صرفه جويى درزمان ,مصرف کاغذ و موارد ديگر
5.  فراهم شدن قابليّت انعطاف بيشتر در شيوه طرّاحى و اداره دولت
6.  افزايش روابط ميان شهروندان و دولت و قويتر شدن سيستمهاى مردم سالار
7.  صرفه جويى در زمانى که از طرف شهروندان براى استفاده از خدمات صرف مى شود

دلایل عقب ماندگی تجارت الکترونیک در ایران
1.  نبود بسترها و تجهیزات شبکه‏ای وارتباطی لازم برای دسترسی سریع و آسان مردم به اینترنت
2.  عدم وجود قوانین مدون ومصوب تجارت الکترونیک
3.  فقدان نظام بانکداری الکترونیکی نوین در سیستم بانکی کشور
4.  عدم وجود کارتهای اعتباری بین الملل و سایر کارتهای خرید الکترونیکی
5.  عدم پشتیبانی بسیاراز شرکتهای تجاری فعال در زمینه تجارت الکترونیک از کشورمان و همچنین عدم
6.  وجود مراکز و شرکتهای دولتی و خصوصی خدمات دهنده تجارت الکترونیک در کشور
7.  پایین بودن سطح آگاهی و توجه مردم به الکترونیک و فن آوری اطلاعات در کشور(عدم فرهنگ سازی مناسب

انواع تکنیک های نوین بازاریابی
بازاریابی ویروسی (سلول به سلول)
بازاریابی پارتیزانی (چلیکی)
بازاریابی دهان به دهان
بازاریابی حسی
بازاریابی شبکه ای
بازاریابی اینترنتی
و…

بازاریابی ویروسی
žاساس و پایه بازاریابی ویروسی بر مبنای همکاری است نه رقابت. در بازاریابی ویروسی شما اطلاعات خود را به اشتراک می‌گذارید، ارتباطات شخصی و حرفهای خویش را توسعه داده و به دلیل به اشتراک گذاری اطلاعاتی که منجر به تبلیغ و فروش محصول یا خدمات می‌شود، سود می‌برید. در این نوع بازاریابی، سازمان می‌تواند شبکه تبلیغ و فروش خود را از طریق ارتباطات شخصی و حرفهایی ایجاد كرده و توسط افراد دیگر به طور تصاعدی رشد دهد.

بازاریابی پارتیزانی
بازاریابی پارتیزانی نوعی روش تفکر است که فرد می تواند بر اساس عملکردهای خاص، آن را تشخیص دهد و فرد دیگری نیز می تواند بر اساس عملکردهای مختلف به شناسایی این نوع بازاریابی بپردازد. اصولا در این نوع بازاریابی از ذهن‌های باز و نگرش‌های مختلف برای کسب امتیاز در نبرد برای جذب مصرف کنندگان استفاده می شود. بنابراین مهم‌ترین اختلاف بین بازاریابی پارتیزانی و سنتی، حالت ذهنی کار است. اگرچه کاملا مشخص است که در بازاریابی پارتیزانی، فرد به دنبال استفاده از کانال‌ها و روش‌های جدید به منظور رسیدن به مصرف کنندگان جدید است. این کار دارای اثرهای خاصی است که اثر آن بلند مدت است و منجر به ایجاد همهمه و جنب و جوش می شود. تاکتیک‌های بازاریابی پارتیزانی با هدف سرعت بخشیدن به کسب سود طراحی شده‌اند، بدون اینکه سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی زمان یا هزینه صورت گیرد. در اغلب موارد این تاکتیک‌ها بر خلاقیت روابط خوب و تمایل برای آزمایش روش‌های مختلف تمرکز یافته است.

بازاریابی دهان به دهان

žدر این روش ،شرکت با استفاده از ارتباطات میان مشتریان، پیام خود را به دیگران ارسال می نماید. با توجه به جایگاه ویژه ای که این نوع تبلیغ در سالیان طولانی در استراتژی های بازاریابی داشته است، شرکتها نمی توانند نسبت به آن بی اعتنا باشند.žبازاریابی دهان به دهان یک استراتژی بازاریابی است که مردم را به بازگو کردن پیام بازاریابی به دیگران،بر می انگیزد. این امر می تواند باعث جلب توجه بسیار زیادی به خدمات و یا محصولات مورد نظرباشد. جلب توجهی تصاعدی!žیک نفر به دونفر می گوید ، آن دو به چهار نفر می گویند، آن چهار نفر به هشت نفر می گویند و … . بازاریابی دهان به دهان نوع خاصی از بازاریابی ویروسی است.

بازاریابی حســی
Bernd H. Schmitt (1999)مفهوم بازاریابی حسی را در کتاب Experiential Marketing  خود مطرح کرده است . او بازاریابی حسی را به عنوان یک مدل بازاریابی و مدیریتی تجربه مدار، یا یک متدولوژی بازاریابی دانسته است که بایستی با توجه به پنج حوزۀ حواس، احساسات، تفکرات، اعمال و ارتباطات، مورد بازبینی قرار بگیرد. مطابق با تحقیقات به عمل آمده توسطand Cui Guohua (2004) Wang Tao ، بازاریابی حسی به ایجاد فضا و طراحی یک سری رویدادها توسط یک شرکت اشاره دارد که در آن مشتریان به بازیگرانی مبدل می شوند تا در یک محیط خاص(طراحی شده) نقش بازی کنند وتجربه ای بیاد ماندنی را بخاطر مشارکت فعال شان بدست آورند و شرکت به این افراد، جایزه بدهد.

بازاریابی شبکه ای
بازاریابی شبکه‌ای یا نتورک مارکتینگ نوعی شیوهٔ فروش است که در آن کمپانی‌ها محصولات خود را بدون تبلیغات و بدون واسطه به فروش می‌رسانند، و مشتریان پس از خرید در صورت تمایل می‌توانند محصولات کمپانی را بازاریابی کنند و سود بگیرند. درآمد در بازاریابی شبکه‌ای هم در ازای فروش مستقیم کالا و هم در ازای فروش از طریق زیرمجموعه کسب می‌شود.

بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی بخشی از  تجارت الکترونیک است که مدیریت اطلاعات، روابط عمومی، خدمات مشتریان و بخش فروش را در بر دارد. به طور کلی تجارت الکترونیک و بازاریابی اینترنتی از زمانی که دسترسی به اینترنت به صورت گسترده برای عموم مردم فراهم شد، رواج یافته است.

نتیجه گیری :
بخشی از موفقیت یک تجارت از تعامل با مشتریان حاصل می‌گردد. کسانی که با شما رابطۀ کاری دارند دوست دارند با شما احساس نزدیکی کنند. مشتریان پول خود را در جائی خرج می‌کنند که احساس کنند خودشان و نیازهایشان فهمیده می‌شوند. با بازاریابی پیامکی به راحتی می‌توان به این ارتباط دو – طرفه دست یافت و مشتریان را بیشتر درگیر تجارت خود کرد. به این ترتیب سود شما نیز به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. هرشغلی باچالشهایی روبه رواست.که دربازاریابی 6چالش است که بازایابان تاآینده ای دیگربایدباآنهادست  وپنجه نرم کنند.امروزه خریداران دارای اطلاعات بیشتری هستنداینترنت زندگی بازاریابان راسخت ترمیسازد. اینترنت میزان زیادی ازقدرت وتوان رانیز ازطریق مصرف کنندگان وخریداران کسب وکار،تغییرمیدهد.درگذشته عدم تقارن قابل توجه اطلاعات، ازفروشندگان حمایت میکرد.واکثرخریداران اطلاعات کمتری داشتند،وبدست آوردن آن رامشکل وزمانبرمیدانستند.خریداران بایدبرای اطلاعاتی که جهت تصمیم گیری برای خریدنیاز داشتندرامتکی برفروشندگان میدانستند.وب سایت، این موقعیت راازطریق تسهیل دردستیابی به اطلاعات درباره محصولات وقیمتهابرای مصرف کنندگان تغییرمیدهد.

منابع :

http://blog.melipayamak.com
http://www.insurancebusiness.ir/Article/p313
http://mahboobehalizadeh.blogfa.com/post/5
http://drrezaeian.blogfa.com/post-256.aspx

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *