مدیریت در کشور شهر واتیکان

گرداورنده: احمد رضا خدیر
كشور شهر واتيكان:State of the Vatican City: واتیکان شناسی:(مقدمه):واتیکان دولت‌شهری مستقل است که در درون شهر رم در کشور ایتالیا جای دارد. واتیکان محل اقامت پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان و مرکز کلیسای کاتولیک است. واتیکان با مساحتی در حدود ۴۴ هکتار، کوچکترین کشور دنیا و با جمعیتی در حدود ۸۰۰ نفر، کم‌جمعیت‌ترین کشور مستقل دنیا محسوب می‌شود
واتیکان در عرصة حقوق بین‌الملل پدیدة خاصی است، زیرا فاقد برخی عناصر همانند جمعیت یا ملیت – که لازمه تشکیل یک کشور قلمداد می‌شود – می‌باشد. کسانی که در واتیکان زندگی می‌کنند هیچ یک واتیکانی محسوب نمی‌شوند و در گذرنامه‌های آنان ملیت‌شان ذکر نشده است. لذا واتیکان بیش از اینکه شبیه یک کشور باشد، همانند یک سازمان بین‌المللی است که کار اصلی‌ آن هدایت کاتولیک‌ها در عرصة جهانی است.
کاتولیک“ کلمه‌ای لاتین به معنای ”جهانی“ است. این خود نشان می‌دهد که نگاه واتیکان به پدیده‌ها نگاهی جهانی است. به همین دلیل مقاماتی که در واتیکان حضور دارند، از نقاط مختلف جهان هستند و چیدمان جمعیتی مقامات در واتیکان، تعمداً به نحوی صورت می‌گیرد که کل جهان را در برگیرد تا مسیحیان کاتولیک هر جا که هستند، حضور نمایندگان خود را در این تشکیلات احساس کنند.
پیروان مذهب کاتولیک جمعیتی حدود یک میلیارد و یکصد میلیون نفر را تشکیل می‌دهند. نحوة توزیع جغرافیایی این جمعیت به صورت زیر است: 43 درصد در آمریکای لاتین، 7 درصد در آمریکای شمالی، 25 درصد در اروپا (که البته 5 درصد کاتولیک‌ها در ایتالیا زندگی می‌کنند)، 13 درصد در آفریقا، 11 درصد در آسیا و 1 درصد نیز در اقیانوسیه.
[ کشور واتیکان] دارای سرویس پست و تلگراف ویژه خویش است و تمبرهای خود را چاپ و بفروش می رساند. علاوه براین ، مسکوکات واتیکان ، درایتالیا آزادانه بکار می رود و واتیکان مالک ایستگاه قطار خود نیز هست .
سرود رسمی واتیکان مارش پاپی است 14 که بوسیله چارلز گونود 15 برای جشن یاد بود پنجاهمین سال ورود[ پاپ پیوس ششم] به جامعه کشیشی ، ساخته شده است .
واتیکان ، در بسیاری ازاتحادیه های دولتی – بین المللی عضواست و همچنین بعضویت بعضی ازاتحادیه های غیر دولتی نیز در آمده است .
کشور واتیکان پرچم خاص خود را دارد که از 2 قسمت تشکیل شده است . بعداز چوبه ، قسمت زرد و بعداز آن قسمت سفیداست که نشانه کشور، بر آن نقش بسته است .
واتیکان هیچ فرودگاهی ندارد و تنها یک باند هلیکوپتر به طول ۸۵۲ متر در شهر دیده می‌شود.
خطوط راه‌آهن آن ایتالیا را به ایستگاه سینت پیترز متصل می‌کند و بیشتر برای جابجایی زائران از آن استفاده می‌شود. جالب آن است که پاپ ژان پل دوم، نخستین کسی بود که از قطارهای این خطوط استفاده کرد.
خطوط متروی آن نیز در مدت ۱۰ دقیقه شهر را طی می‌کند.
در واتیکان از سیستم تلفن و پست انحصاری و کاملاً مستقل استفاده می‌شود و خطوط اینترنتی آن نیز در دسترس همه‌است.
هنگام استفاده از سیستم پست آن از افراد در خواست شده که از نوشتن هر نامی بجز «واتیکان» بر روی نامه‌ها خودداری کنند تا بسته‌ها و نامه‌ها به طور مستقیم به شهر واتیکان برسد و به کشور دیگری نرود.
تاریخ
شهر واتیکان – کوچکترین کشور مستقل جهان – در ۱۱ فوریه ۱۹۲۹ طبق معاهده لاترن تأسیس شد.این عهدنامه بین «موسولینی» رئیس وقت دولت ایتالیا و پیپسی (papacy) – دفتر پاپ بالاترین قدرت کلیسای کاتولیک رم – پس از سالها مجادله منعقد شد. در سال ۱۹۸۴ با کنکوردا (concordat) -پیمان پاپ و دولت – عهدنامه جدیدی جایگزین شد. این عهدنامه جدید مانند عهدنامه قبلی، استقلال کامل کلیسای کاتولیک را در داخل شهر واتیکان به رسمیت می‌شناسد.
حکومت
شخص اول در اداره شهر، پاپ اعظم است که در عالی‌ترین مسند قرار دارد و حق قانون‌گذاری، قضاوت و اداره دولت به عهده اوست. واتیکان که به شهر پاپ‌سالاری (Holysee) شهرت دارد، به‌عنوان مرکز حکومت کلیسای کاتولیک محسوب می‌شود.
به دلیلی که پیشینه‌ای تاریخی دارد، دولت حاکم بر واتیکان ساختاری خاص و منحصر به فرد دارد و همان طور که اشاره شد بعد از پاپ که در صدر است، دبیران رسمی منطقه از جمله حکمران و نماینده پاپ‌اعظم در کمیسیون قرار دارند که نه تنها این اعضا بلکه سایر افراد از سوی شخص پاپ انتخاب و در صورت خواست وی از مسند قدرت عزل می‌شوند.
حکمران شهر که در بسیاری از مواقع به عنوان رئیس جمهور واتیکان مطرح می‌شود، در واقع وظیفه‌ای شبیه یک شهردار و یا مدیر اجرایی دارد.

پاپ چگونه انتخاب می شود؟
وقتی که پاپ از دنیا می رود رهبران روحانی کاتولیک که به مقام کاردینالی رسیده اند برای انتخاب پاپ جدید در واتیکان اجتماع می کنند. در روز معینی که برای آغاز مراسم انتخاب پاپ تعیین شده کاردینال ها در کلیسای بزرگ واتیکان گرد هم می آیند و درهای قسمت داخلی کلیسا که برای انجام مراسم انتخابات در نظر گرفته شده به روی آن ها بسته می شود. مراسم انتخاب پاپ جدید هر چند روز یا هر چند هفته که طول بکشد این درها باز نمی شود و آزادی کاردینال ها در واقع در گرو تصمیم آن ها برای انتخاب پاپ جدید است. در این مدت کاردینال ها فقط با یک سوپ ساده تغذیه می شوند و در کف کلیسا استراحت می کنند.
این مقررات در سال ۱۲۷۴ از سوی پاپ گرگوار دهم وضع شد. زیرا تا قبل از آن بر اثر اختلاف و رقابت بین داوطلبان این مقام، انتخاب پاپ گاه ماه ها و سال ها طول می کشید، به طوریکه بین مرگ کلمان چهارم سلف گرگوار دهم و انتخاب خود او به این مقام قریب سه سال فاصله افتاد.
برای انتخاب پاپ آراء دو سوم کاردینال ها ضروری است. روزانه دوبار صبح و عصر رای گرفته می شود و اخذ آراء تا حصول اکثریت لازم ادامه می یابد. هنگامی که درباره انتخاب پاپ جدید توافق حاصل شد آراء ماخوذه را در محل مخصوصی ریخته و با ماده مخصوصی که دود سفیدی از آن متصاعد می شود می سوزانند و دود حاصله از آن که از بالای گنبد کلیسا متصاعد می شود نشانه انتخاب شدن پاپ جدید است.
پاپ ها مادام العمر در مقام خود باقی می مانند مگر اینکه به دلائل شخصی و به میل خود قصد کناره گیری داشته باشند. البته در گذشته مواردی پیش آمده است که پاپ ها مجبور به استعفا از مقام خود شده اند.
کشور ایتالیا در گذشته، به مدت صدها سال مرکز فعالیت کاتولیک‏ها جهان بود.
اقتصاد
واتیکان کشور بسیار ثروتمندی است و دلیل آن نیز موقعیت خاص کلیسای کاتولیک است. به طور کلی کلیساها در آمدهای بسیار زیادی دارند. طبق آمار، در سال 2000 میلادی، درآمد کلیساها در سطح جهان – تنها از ناحیة اخذ وجوهات شرعی مسیحیان از قبیل صدقات، نذورات، کفارات وغیره – بالغ بر 108 میلیارد دلار بوده است، که البته قسمت اعظم این درآمدها به کلیساهای آمریکا با 36 میلیارد دلار اختصاص داشته‌ است. علاوه بر این، در کشورهای اروپایی، از آنجا که کلیسا به عنوان یک نهاد خیریه به رسمیت شناخته شده است، مردم می‌توانند درصد مشخصی از مالیات خود را – این رقم در کشورهای مختلف متفاوت است و به طور متوسط 8 در هزار می‌باشد – به حساب کلیسا واریز نمایند. تمامی این درآمدها، جدا از درآمدهایی است که کلیسا‌ها از ناحیة موقوفات خود کسب می‌کنند.
البته یکی از دلایلی که مردم مبالغ هنگفتی پول در اختیار کلیساها می‌گذارند این است که کلیسا در ارائة بیلان مالی خود شفاف عمل می‌کند و ریز درآمدها و هزینه‌های خود را در اختیار مردم قرار می‌دهد که در آن به تفکیک، هزینه‌های آموزشی، فرهنگی، حمایت از ایتام و نیازمندان، درمانی، تبشیری و غیره مشخص شده است. برای مثال، براساس آمار رسمی واتیکان، 113 هزار مرکز خیریه درمانی، 982 دانشگاه، 200 کالج، 3 هزار حوزه علمیه، 2 میلیون کشیش، 400 هزار راهب، 800 هزار راهبه و … تحت پوشش کلیسای کاتولیک در سطح جهان فعالیت می‌کنند. در واقع، سازمان‌دهی بسیار دقیقی در مجموعه کلیسای کاتولیک وجود دارد که بر اساس آن سیاست‌گذاری‌های کلان در واتیکان صورت می‌گیرد و اختیاراتی نیز به حوزه‌های خلیفه‌گری در کشورهای مختلف تفویض شده است. این حوزه‌ها گزارش‌های مستمر، دقیق و مفصلی از فعالیت‌ها و مشکلات خود را به واتیکان ارسال می‌دارند و واتیکان نیز برای حل آن مشکلات به طور بسیار جدی و پیگیر اقدام می‌کند.
فرهنگ
لازم بذکر است که کشور واتیکان در تعیین بسیاری از موارد فرهنگی و سیاسی جهان مسیحیّت نقش مهمی را ایفا می‌نماید و سالانه تعداد زیادی از مردم از این کشور بازدید می‌نمایند. از این جهت بصورت تخصّصی از طریق درآمد جهانگردان مذهبی سالیانه مقدار زیادی درآمد وارد این کشور می‌گردد.
شهر واتیکان به خودی خود از تاریخ فرهنگی قابل‌توجهی برخوردار است. ساختمان‌هایی چون سنت پیتر بازیلیکا و کلیسای سیستین از زیباترین آثار هنری جهان است و آثار ارزشمندی از هنرمندان بزرگ تاریخ چون میکل آنژ و بوتیچلی را در خود جای داده‌است.
کتابخانه بزرگ شهر و مجموعه‌های ارزشمند موزه آن حاوی اطلاعات تاریخی شگرفی است که به لحاظ علمی و فرهنگی بسیار باارزشند.
در سال ۱۹۸۴ سازمان جهانی یونسکو، شهر واتیکان را در فهرست مناطق تاریخی خود ثبت کرد و تنها نمونه‌ای است که در آن کل یک کشور به‌عنوان اثری تاریخی ثبت می‌شود.
آنچه جالب توجه‌است، حضور چشمگیر مردان در شهر است زیرا ساکنان اصلی آن را مردان تشکیل می‌دهند و جمعیتی کثیر از آنها در واتیکان دیده می‌شوند.
حضور گردشگران و زائران به زندگی روزانه شهر تنوع خاصی می‌بخشد و دیدار پاپ اعظم در مراسم عشای ربانی و نیز آیین مذهبی و جشن‌ها برای آنها بسیار جالب است.
یکی از مهمترین بناهای توریستی کلیسای سن پیتر :
این کلیسا که بزرگترین کلیسای جهان نیز است، محل دفن سن پیترو؛ یکی از حواریون حضرت مسیح ‌است و مقبره او در وسط محوطه داخلی این کلیسا قرار دارد.
نقشه هوایی ساختمان‌های کلیسای سن پیترو به شکل یک کلید طراحی شده که نماد کلید بهشت محسوب می‌شود و مجسمه‌های حواریون مسیح نیز به شکل نیم دایره‌ای در اطراف در ورودی این کلیسا نصب شده‌است.
بنای کلیسای سن پیترو در رم به مدت یک قرنٔ تمام در دست ساخت بوده است. ابتدا در دوره رنسانس با طرح برامانته، سپس با طرح تازه میکل آنژ به صورت پلان متمرکز و ایستا ساخته شد.

نیروی نظامی
واتیکان دارای دو گروه و هسته امنیتی است، یکی گارد امنیتی سوییس که نیروی ارتش آن به صورت داوطلبانه از میان شهروندان سوئیسی تشکیل شده‌است و دیگری «corpo della Gendarmeria» که نه تنها به عنوان نیروی ارتش منطقه واتیکان محسوب می‌شوند بلکه به عنوان محافظان شخصیپاپ نیز انجام وظیفه می‌کنند.
انحلال[ نیروهای مسلح پاپی] (گارداحترام ، ژاندارمهای پاپی و گارد پالاتین که فرمان آن در چهاردهم سپتامبر سال 1970 میلادی ، بوسیله پاپ پل ششم صادر شد) به دلیل تاکید! بر[ ماموریت مذهبی جانشینان پیتر مقدس] صورت گرفت . تنها نیروی باقیمانده ،[ گاردسوئیسی] با لباسهای ویژه ای است که گفته می شود بوسیله[ میکل آنژ] طراحی شده است .
یک سرویس امنیتی (بدون یونیفرم ) وابسته به اداره مرکزی امنیت ، مسائل ضروری را که در رابطه با[ برقرای نظم] ! وجود دارد، حل و فصل می نماید.
شوراى اساقفها
مقدمه: از عناوين مهم سلسله مراتب روحانيان كليساى كاتولك اسقف مى باشد كشيش هايى كه واجد شرائط باشند پس از طى دوره هاى علمى و خدمت در كليسا به مقام اسقفى نائل مى گردند.اساقفه موظفند خود را وقف خدمت به تشكيلات كليسا نمايند..
هدف از تاسيس شوراى اساقفه ارتباط مستقيم پاپ با اسقف هاى مناطق مختلف جهان و ابلاغ دستورات و خط مشى كلى كليسا پيرامون موضوعات گوناگون و رسيدگى به فعاليت هاى انجام شده مى باشد در مقابل اساقفه نيز نظرات كار شناسانه نسبت به حوزه عملكرد خويش را به واتيكان ارائه مى كنند
مجمع كاردينال ها
مقدمه: عناوين سلسله مراتب روحانيون كليساى كاتوليك عبارتند از: طلبه – كشيش – اسقف -اعظم. بنابر اين كاردينال بعنوان مقام رده اى از سلسله مراتب فوق نمى باشد بلكه عنوانى تشريفاتى است كه نشاندهنده اهميت موقعيت شغلى و يا ويژگى شخصى آنكس كه به اين عنوان منصوب مى گردد است كاردينال ها اشخاصى هستند كه اكثراً در تشكيلات واتيكان داراى مقام مهمى مى باشند و بعنوان عوامل اجرايى يا مشورتى پاپ فعاليت مى نمايد.
عنوان كاردينال از سه رده تشكيل مى شود كه عبارتند از:
الف – كاردينال هاى اسقف: كاردينال هايى هستند كه مقام اسقفى يا اسقف اعظمى را قبلاً نائل شده و به مقام كاردينالى نيز منصوب گشته اند لازم به ذكر است كه اكثر كاردينالها از رده اساقفه انتخاب مى گردند.
ب – كاردينال كشيش: بعضى از كشيشان به مقام اسقفى نرسيده اند اما داراى ويژگى شخص خاص و يا موقعيت شغلى برجسته اى مى باشند و لازم است بنحوى اهميت آنان در جامعه رسماً مطرح گردد كه اين عرض با اعطاى مقام كاردينالى بر آورده مى شود.
ج – كاردينال هاى شماس: شماسان كسانى هستند كه در مراسم مذهبى به كشيش ها و يا اساقفه در اجراى شعائر كمك مى كنند، شماسان بر خلاف كشيشان مى تواند ازدواج كرده و بعضى از قسم ها و تعهدات آنان را ندارند از آنجا كه منصب كاردينالى به شخص عطا مى گردد كه حداقل كشيش بوده باشد از اينرو مقصود از كاردينال هاى شماس كشيشان رده پايينى هستند كه تعهدات و پيمانهاى كشيشى را پذيرفته اند و بعلت موقعيت خاصشان به مقام كاردينالى نائل مى گردند.
عنوان كاردينالى توسط شخص پاپ به افراد مذكور اعطا مى شود و نمايانگر اهميت آن شخص است.
معرفى مجمع كاردينالها
تعداد كاردينال ها در سال 1998 م :166 نفر بوده است كه 106 نفر آنان منصوب پاپ ژان پل دوم هستند.
اعضاى اين مجمع از دو جهت داراى اهميت ويژه اى مى باشند:
الف – كاردينالها عوامل اجرايى و مشاوران مخصوص پاپ در اداره كليسای جهانى كاتوليك بوده و بعنوان اشخاص ذى نفوذ مطرحند.
ب – كاردينالهايى كه واجد شرايط مخصوصى باشند پس از فوت پاپ حق شركت در اجلاسيه كاردينال ها براى انتخاب پاپ بعدى را داشته و در رأى گيرى مشاركت مى نمايند.
جهات فوق باعث گرديده است كه اولاً: كاردينالها اكثراً تبعه و شهروند واتيكان باشند تا از هر گونه نفوذ و سلطه دولت خاصى بر روى آنان جلوگيرى شده و تنها تحت حاكميت خود واتيكان و با استفاده از حق مصونيت هاى ويژه سياسى و ديپلماسى به فعاليت هاى خود ادامه دهند.
ثانياً: پاپ معموملاً اشخاصى را به سمت كاردينالى منصوب مى كند كه داراى توافق فكرى كامل با وى بوده و جهات ويژه سياسى در انتخاب وى ملحوظ شده باشد.
لازم به ذكر است شوراى مذكور حق هيچگونه نظارت و مراقبتى به اعمال پاپ را ندارد زيرا پس از بيانيه شوراى واتيكان اول پاپ معصوم بوده و از هر عيب و خطايى مصون است.
قواى اجرايى واتيكان
دولت مركزى كشور واتيكان
در چهارمين اصلاحيه كوريا رومانا كه در سال 1988توسط پاپ ژان پل دوم رهبر كاتوليك هاى جهان انجام شد اصطلاح مذكور اينگونه تعريف گرديد «مجموعه وزارتخانه ها و نهادهايى كه پاپ را در اعلاى وظيفه مذهبى او در راه خير و خدمت به كليساى جهانى و كليساهاى ويژه يارى مى دهدبه اینصورت است
سه دفتر براى اداره امور كليسا 15 مجمع مذهبى كه در حقيقت وزارتخانه هاى كليسا محسوب مى شدند را ايجاد نمودند و اين مجامع به امور سياسى، مذهبى، فرهنگى و…كليسا مى پرداختند. پس از اصلاحات مكرر در نظام دولت مركزى كليسا، در حال حاضر ساختار آن عبارتست از: دبيرخانه دولت، 9 مجمع يا وزارتخانه، 3 محكمه، 11 شوراى پاپى، كميسيون و كميته و نزديك به ده نهاد مختلف .
پاپ در راس کشور واتیکان قرار دارد واز نظرامور قضائی ،اداری و قانونگذاری قدرت مطلق را داراست .امور قانونگذاری و اداری از مجرای کمیسیون پاپی 12اعمال می شود وانجام امور قضائی ،از کانال دادگاه های ویژه صورت می پذیرد. و جدااز کمیسیون پاپی،امور مربوط به[ کشور] رااز مجرای یک[ دبیرخانه عمومی] اداره می کند.این دبیرخانه دارای 7اداره به شرح زیراست :
شورای امور عمومی ،امور حقیقی ، کارمندان ، حسابداری مرکزی ، تجارت ، امنیت ، پست و تلگراف . سه مدیریت عمومی ، کارهای مربوط به : بناهای یادبود، موزه ، گالری ، خدمات تکنیک و رادیو واتیکان رااداره می کنند. پنج مدیریت نیز، به مسایل مربوط به خدمات اقتصادی رصدخانه واتیکان ، خدمات بهداشتی ، باستانشناشی و پژوهش و ویلاهای پاپی ! رسیدگی می کنند.
دبير خانه دولت (نخست وزيرى واتيكان)
اين دبير خانه هسته مركزى دولت و كليساى كاتوليك (واتيكان) را تشكيل ميدهد و عليرغم اكثر نهاد ها و وزارتخانه هاى واتيكان در شهر رم واقع شده اند دبيرخانه در خود خاك واتيكان قرار گرفته، بعنوان ناظر و سرپرست بر فعاليت هاى ساير نهاد هاى واتيكان نظارت داشته و آنها را با هم هماهنگ مى سازد. واتيكان فعاليت هاى دبيرخانه را فعاليت هاى حواريونى نام نهاده است.
تشكيلات سازمانى دبير خانه
در رأس دبيرخانه واتيكان كاردينالى كه دبير دولت يا صدراعظم واتيكان خوانده مى شود قرار دارد در عرف ديپلماسى وى هم سطح نخست وزير تلقى گرديده و بالاترين مقام واتيكان در روابط با خارج و نمايندگان دولتهاى خارجى در واتيكان است اومسئوليت ايجاد و بهبود روابط با ساير دولتها را در راستاى حمايت از كاتوليك هاى جهان و دارا بودن آزادى جهت مراسم مذهبى شان دارا مى باشد. از آنجا كه وى از جانب پاپ انتخاب گرديده و بعنوان عاليترين مقام واتيكان پس از پاپ در مذاكرات خارجى حضور دارد از نفوذ فراوانى برخوردار است او همچنين حق تشكيل جلسه رؤساى بخشهاى مختلف دستگاه حكومتى واتيكان را داشته و در رأس كاردينالهايى است كه وزارت امور خارجه را هدايت مى كنند بر خلاف اكثر رؤساى نهادهاى واتيكان كه موظفند پس از 5 سال از مقام خود استعفا دهند، دبير دولت چنين وظيفه اى ندارد همچنين تعداد زيادى از رؤساى ادارات، متخصصين، مشاورين و ديپلماتها در نهاد دبيرخانه فعاليت دارند. .
دبير دولت داراى دو معاون است، يك معاون كه در رأس بخش امور عمومى دبيرخانه قرار مى گيرد و معاون دوم كه در رأس بخش روابط با دول (وزارت امور خارجه) با وى همكارى مى كند.اين دو معاون بهمراه فرماندار كاخ پاپ در صورت فوت پاپ در پست خود باقى مانده و تا انتخاب پاپ جديد به وظايف خويش عمل مى كنند و در خلال اين مدت در قبال شوراى كاردينالها پاسخگو مى باشند دبيرخانه داراى سه كميسيون مى باشد
1) كميسيون مربوط به پرسنل واتيكان
2) كميسيون ترسيم جدول هاى آمارى مربوط به ساختار و پرسنل واتيكان
3) كميسيون بررسى اعطاى مدال و القاب و نشان، همچنين دفتر مركزى آمار كليسا و اداره مطبوعاتى واتيكان وابسته به دبير خانه مى باشند
دو بخش دبيرخانه دولت بهمراه شوراى كاردينالها و اساقفه بر روى سه سازمان يعنى روزنامه روسروانو رومانو – راديو واتيكان و مركز تلويزيونى نظارت دارند.
بخش امور عمومى
یکی دیگر ازبخشهای تشکیلات واتیکان بخش امور عمومی است
که وظایف این بخش اینگونه است:
وظايف بخش امور عمومى
– رسيدگى به امور مربوط به فعاليت هاى روزانه پاپ
– بررسى امورى كه خارج از اختيارات عادى نهادهاى ديگر واتيكان مى باشند.
– تنظيم و هماهنگى روابط وزارتخانه ها و نهادهاى واتيكان با يكديگر
– تنظيم فعاليت هاى نمايندگان واتيكان بويژه در ارتباط با آنان با كليساهاى محلى كشورهاى مختلف
– رسيدگى به امور مربوط به نمايندگان كشورهاى مختلف در واتيكان
– تنظيم حضور و فعاليت نهادهاى واتيكان در سازمانهاى بين المللى و سازمانهاى كاتوليكى
– تدوين و ارسال نامه ها و متون پاپ
– رسيدگى به امور مربوط به انتصابات (اعم از نهادهاى واتيكان و سازمانهاى وابسته به آن )
– نگهدارى مهرى كه انگشتر ماهيگير(19) ناميده مى شود
– نظارت بر انتشار بيانيه ها و نوشته هاى رسمى واتيكان، انتشارات اطلاعات رسمى مربوط به فعاليت هاى پاپ و واتيكان
– نظارت بر هماهنگى بخش دوم دبيرخانه با روزنامه روسرواتورومانو- راديو واتيكان
– مركز تلويزيونى واتيكان
– جمع آورى و انتشارات اطلاعات آمارى مربوط به فعاليت هاى كليسا در كشورهاى مختلف جهان
وزارت امور خارجه
-وزارت امور خارجه علاوه بر يك وزير داراى 47 كارمند است كه دو بخش سياسى و ادارى مشغول فعاليتند همچنين داراى دو نماينده، يكى بعنوان نماينده واتيكان نزد سازمانهاى بين المللى و ديگرى نماينده واتيكان در وزارت خارجه مى باشد
وظایف : 1.ايجاد روابط سياسى با دول مختلف و سازمانهاى بين المللى و انعقاد پيمان نامه هاى گوناگون و نظارت بر حسن اجراء آن .
– 2.ايفاى نقش هاى نمايندگان واتيكان در سازمانها و كنفرانس هاى بين المللى
لازم به ذكر است كه برخى از وظايف اين بخش بخاطر اهميت ويژه آن به بخشى امور عمومى محول گرديده كه ذكر شد.
[ اداره زائران و جهانگردان ]
که زیر نظر دولت فعالیت می کنند، با این هدف کار می کنند که تسهیلات لازم را برای[ جذب زائر] درابعاد فرهنگی و مذهبی بوجود آورد.

منابع
1 . CIA — The World. Retrieved on 2007-02-22.
2 . Retrieved on 2007-11-28.
3 The Principality of Sealand is generally classified as a micronation, not as an Independence sovereign state.
4.خبرگزاری میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری (CHTN)
5.www.vatican.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *